reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Jeśli chodzi o kropelki, wypróbowałam je wczoraj. ( Gdy mdłości są małe staram się wytrzymać i ich nie nadużywać). na początku przyniosły ulgę, a potem mdłości całkiem ustąpiły i wieczorem czułam się już dobrze. Nie wiem tylko czy mdłości ustąpiły same z siebie czy z powodu kropelek ;)

Ja za to w nocy nie mogę spać. Co noc budzę się o trzeciej i na zmianę albo boli mnie krzyż, albo piersi albo jest mi niedobrze. Zasypiam dopiero od 6 i budzę się o 9. Z tego powodu musiałam poprzekładać poranne spotkania z klientami, no ale mój komfort jest teraz najważniejszy.

Wiele z Was martwi się o bóle pleców. Powtórzę jeszcze raz co powiedziała moja ginekolog, najczęściej przy tyłozgięciu takie bóle mogą występować ponieważ w tym okresie macica szybko się powiększa i powoduje ucisk na kręgosłup.

Ja brzuszka jeszcze nie mam, ale te bóle krzyża tak mi dają w kość, że mam wrażenie, że moja ciąża to się chyba w plecach rozwija i nie zdziwię się jak brzuch z drugiej strony wyskoczy :-p

Imiona mamy już wybrane, a właściwie mój mąż wybrał: Karol i Karolinka.

A z objawów to jeszcze w kość daje mi niskie ciśnienie 90/60 . Dzisiaj cały dzień przespałam. Teraz dopiero się z łóżka zwlokłam, bo praca czeka.

A i witam nowe koleżanki 🥰

reklama
Jeśli chodzi o kropelki, wypróbowałam je wczoraj. ( Gdy mdłości są małe staram się wytrzymać i ich nie nadużywać). na początku przyniosły ulgę, a potem mdłości całkiem ustąpiły i wieczorem czułam się już dobrze. Nie wiem tylko czy mdłości ustąpiły same z siebie czy z powodu kropelek ;)

Ja za to w nocy nie mogę spać. Co noc budzę się o trzeciej i na zmianę albo boli mnie krzyż, albo piersi albo jest mi niedobrze. Zasypiam dopiero od 6 i budzę się o 9. Z tego powodu musiałam poprzekładać poranne spotkania z klientami, no ale mój komfort jest teraz najważniejszy.

Wiele z Was martwi się o bóle pleców. Powtórzę jeszcze raz co powiedziała moja ginekolog, najczęściej przy tyłozgięciu takie bóle mogą występować ponieważ w tym okresie macica szybko się powiększa i powoduje ucisk na kręgosłup.

Ja brzuszka jeszcze nie mam, ale te bóle krzyża tak mi dają w kość, że mam wrażenie, że moja ciąża to się chyba w plecach rozwija i nie zdziwię się jak brzuch z drugiej strony wyskoczy :-p

Imiona mamy już wybrane, a właściwie mój mąż wybrał: Karol i Karolinka.

A z objawów to jeszcze w kość daje mi niskie ciśnienie 90/60 . Dzisiaj cały dzień przespałam. Teraz dopiero się z łóżka zwlokłam, bo praca czeka.

A i witam nowe koleżanki 🥰

U mnie tez te plecy... ale mi gin mówił ze przodozgiecie i senna jestem mega [emoji53][emoji53]

Ja w pierwszej ciąży nie miałam przeczuć co do płci. Jest synek. W drugiej od zrobienia testu wiedziałam, że to dziewczynka. No i była córeczka, niestety w 18tc ciąży straciliśmy ją. W trzeciej ciąży czułam, że będzie synuś i jest. W tej wydaje mi się, że dziewczynka ale ciężko mi stwierdzić czy takie mam przeczucie i po prostu pragnienie córki jest tak duże że sobie to wmawiam. Przekonamy się za jakiś czas :) ale najważniejsze, żeby maluch był zdrowy :) czy chłopiec czy dziewczynka to pokocham jak swoje ;)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam przeczuć co do płci. Jest synek. W drugiej od zrobienia testu wiedziałam, że to dziewczynka. No i była córeczka, niestety w 18tc ciąży straciliśmy ją. W trzeciej ciąży czułam, że będzie synuś i jest. W tej wydaje mi się, że dziewczynka ale ciężko mi stwierdzić czy takie mam przeczucie i po prostu pragnienie córki jest tak duże że sobie to wmawiam. Przekonamy się za jakiś czas :) ale najważniejsze, żeby maluch był zdrowy :) czy chłopiec czy dziewczynka to pokocham jak swoje ;)

Ojej utrata w 18 tyg? Mogę zapytać dlaczego ???

Tak. Jestem tu od 12 lat. Nigdy nawet nie pracowalam w Polsce. Nie wyobrazam sobie zebym miala wrocic.

Mam tu siostre niedaleko, ktora rowniez jest juz na stale, ma faceta Walijczyka i 2 synow. A w Szkocji mam brata. Od jakichs 20 lat. W Polsce sa rodzice tylko jesli chodzi o moja rodzine i rodzina Meza.
My też nie planujemy zjechać do Polski i szukam imion które i w Polsce i niemczech będą funkcjonować. Ja bardzo chce Adam albo Lili ale mąż sie nie zgadza na żadne z nich. Jak już coś to Liliana ale ja chce coś krótszego i chyba medzie Mia. Dla chłopca może Gabriel ale też nie jestem przekonana do końca więc mamy problem 🙄

Ja bym już najchętniej w 10tc ale Ginka mówiła, że najlepiej po skończonym 12tc.
Muszę tylko Męża przekonać, totalny optymista, który nie bierze w ogóle pod uwagę niczego złego i wg Niego to tylko strata kasy.

Ale jak strata kasy [emoji33] zazwyczaj na L4 ciążowym zarabia się więcej bo w średnią wchodzą wszystkie dodatki opodatkowane [emoji848]

Też w tej ciąży tak się nie będę bała kontroli .

Póki co, kontroli ZUS się nie boję bo leżę cały czas. Nawet nie wiem jakie zwolnienie mam wystawione, nie myślałam o tym w ogóle.

Co do płci to niby moja intuicja (która o ciąży wiedziała szybciej od testów bo jeszcze przed owulacją haha) podpowiada córkę ale że mam już 2 Synów to jakoś taka nierealna ta córka się wydaje ;) W pierwszej ciąży od drugiej kreski wiedziałam, że będzie Synuś <3 W drugiej sama się oszukiwałam bo mocno byłam nastawiona na córkę i nie dopuszczałam myśli, że będzie znowu Syn ;) A teraz staraliśmy się o dziecko, zdrowe dziecko i tak naprawdę zupełnie płeć przestała mieć znaczenie :) Choć ta intuicja powoduje, że łapię się na tym, że szukam mebli/wózka/pościeli nie dla chłopca ;)
Tez tak mam 🤣 mam dwóch cudownych synów i niby teraz zupełnie bez znaczenia płeć trzeciego, najważniejsze aby zdrowe...a jednak podświadomość nieco kieruje mnie ku dziewczęcym wzorom 🤣

reklama
Czy Wasze brzuszki się zmieniły? Kończę 8 tydzień i widzę że brzuch jest większy i twardszy. Czy to nie za szybko? Nigdy nie miałam szesciopaku [emoji16]
U mnie 9 i również zauważyłam że brzuch większy a schudłam 4 kg :) ale u mnie pojawiły się od samego początku zaparcia, więc myślę że też ma to wpływ o wciągnięciu brzucha już nie wspomnę bo się nie da [emoji14]

Do góry