reklama
Martamamaporazpierwszy
Fanka BB :)
Ja musze po dwa razy liczyć do 15 bo zanim zapisze to zapominam ile było a tu inwentaryzacji czasCzy Wy tez mscie taka niechęć w pracy do niej? Tak mi ciezko sie mobilizowac zeby pracowac, skupic sie na niej.. odliczam codziennie tylko czas do konca
Katarzynka111
Nie boisz się kontroli z ZUSu? To znaczy pytam z ciekawości, bo jeszcze nie wiem co mi gin powie, niektórzy nie widzą przeciwskazań, a niektórzy mój zawód traktują jako potencjalnie ryzykowny ze względu na możliwość łapania infekcji...Kochana uciekaj na zwolnienie ! Ja dosłownie w 4 tygodniu już poszłam [emoji3] to są nasze prawa .
Nie powiem, wolałabym uniknąć, bo przy dłuższych zwolnieniach zwłaszcza mogą kontrolować, a nie wyobrażam sobie nie mój wyjść na zakupy czy pojechać w odwiedziny. No i lubię swoją pracę... Chyba że trzeba będzie dla dobra fasolki, no to wiadomo
Dwa+Trzy
Otóż to! A mi już na początku zabrali ten spokój :/ Poza tym na samą myśl o PAPPa mnie wzdryga , głupie statystyki, które tylko straszą. Np ja za sam wiek mam podane zagrożenie ZD 1:360. Już ten wynik mnie przeraża a pewnie wyliczą jeszcze większe prawdopodobieństwo :/Zrobię Nifty, poprzednim razem również zrobilam (ze względu na wysoką przezierność karkową). Cena wysoka ale gwarantuje spokoj do końca ciąży.
Gdzie wykonujesz ten test i w którym tygodniu ciąży?
Teraz Zdrowe Geny mają w ofercie NiftyPro za 2250zł a u mojej Ginki 2800zł i tak rozmyślam.
Paulianna89
Nie boisz się kontroli z ZUSu? To znaczy pytam z ciekawości, bo jeszcze nie wiem co mi gin powie, niektórzy nie widzą przeciwskazań, a niektórzy mój zawód traktują jako potencjalnie ryzykowny ze względu na możliwość łapania infekcji...
Nie powiem, wolałabym uniknąć, bo przy dłuższych zwolnieniach zwłaszcza mogą kontrolować, a nie wyobrażam sobie nie mój wyjść na zakupy czy pojechać w odwiedziny. No i lubię swoją pracę... Chyba że trzeba będzie dla dobra fasolki, no to wiadomo[emoji4]
Powiem Ci że ja całą poprzednią ciąże bałam się kontroli z ZUSu, ale nie miałam. Trzeba pamiętać przede wszystkim żeby nie wstawiać wyjazdowych zdjęć na portalach społecznościowych. I znajomi żeby nie oznaczali. No chyba że świeżo podpisałaś umowę o prace i odrazu zaszłaś w ciąże, wtedy potrafią skontrolować czy to nie jakiś przekręt.
No i jesi masz kogoś życzliwego w otoczeniu kto doniesie. Pracodawca też może wysłać kontrole, ale raczej rzadko to się zdarza.
olaaa7
Ja też się boję kontroli, chcemy wyjechać nad morze na koniec czerwca, wpłaciliśmy już zaliczkę i okazało się że jestem w ciąży. Chyba pozostaje pracować do tego czasu a jedynie co jakiś czas brać l4 na jakiś tydzień żeby odpocząć.Powiem Ci że ja całą poprzednią ciąże bałam się kontroli z ZUSu, ale nie miałam. Trzeba pamiętać przede wszystkim żeby nie wstawiać wyjazdowych zdjęć na portalach społecznościowych. I znajomi żeby nie oznaczali. No chyba że świeżo podpisałaś umowę o prace i odrazu zaszłaś w ciąże, wtedy potrafią skontrolować czy to nie jakiś przekręt.
Truskaweczka2017
Moderatorka
Ok 16-20 tygodnia ciążyOrientujecie się kiedy mleko zaczyna zmieniać smak przy karmieniu i ciąży? Ciągle liczę, że zmieni smak i synek się powoli odstawi ale chyba nic z tego.
olaaa7
To jeszcze przynajmniej 7 tygodni.Ok 16-20 tygodnia ciąży
reklama