reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny,
Ostatnie 3 dni czułam się fatalnie a jeszcze byłam w podróży.
Na spokojnie nadrobię 30 stron forum😉
Byłam dzisiaj u ginekologa i widziałam bijące serduszko ❤❤❤ , moja dzidzia ma 4,5 mm
Teraz wracam do domku i trzymam kciuki za wszystkie wasze wizyty i żeby dolegliwości wam minęły.
🧸

A mi w obu ciążach lekarze polecali właśnie imbir ;) W drugiej nawet w tabletkach.
Dzisiaj podpytam bo może coś się zmieniło od tego czasu.

Co do seksu to my oczywiście mamy zakaz ale nawet bez niego nie ryzykowałam nigdy w pierwszych tygodniach , tzn.seks tak ale bez fajerwerków. Lekarze nawet odradzają całkowicie przez pierwsze 3 miesiące w terminie, kiedy miałaby się @ pojawić.
@Vilde u Ciebie to nie ten moment?
No za kilka dni dopiero, myślałam o tym, pytałam lekarza na pierwszej wizycie, powiedział - proszę się nie ograniczać. Seks bez fajerwerków 😅, to ja wole spać 😜 na razie pewnie będziemy ostrożniejsi, aż może usłyszę co robić dalej od lekarza. Ale aż mi wstyd zapytać skoro już dostałam odpowiedź na początku.

No za kilka dni dopiero, myślałam o tym, pytałam lekarza na pierwszej wizycie, powiedział - proszę się nie ograniczać. Seks bez fajerwerków 😅, to ja wole spać 😜 na razie pewnie będziemy ostrożniejsi, aż może usłyszę co robić dalej od lekarza. Ale aż mi wstyd zapytać skoro już dostałam odpowiedź na początku.
Seks bez orgazmu to bez sensu xD to chodzi o skurcze, że są niebezpieczne, czy jak? Mój to powiedział że nie wie czy nie będzie miał blokady psychicznej 😂 że w środku jest bąbelek 🙈

W takim razie wolałabym się przespać i nie zastanawiać nad skurczami :)
Dla Nas okres ciąży to zupełnie inne doznania bo na to co lubimy nie możemy sobie pozwolić ale mimo wszystko nie zrezygnuję z tej bliskości bo "ja nie mogę" . Jest jeszcze w tym wszystkim mąż :)

Seks bez orgazmu to bez sensu xD to chodzi o skurcze, że są niebezpieczne, czy jak? Mój to powiedział że nie wie czy nie będzie miał blokady psychicznej 😂 że w środku jest bąbelek 🙈
Tak, o mikroskurcze. Ale nie chodzi o cały okres ciąży jeśli jest wszystko ok , tylko pierwsze 3 miesiące i dni, w których powinna wystąpić teoretycznie @.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie? Czy zlota obraczka brudzi Wam przylegle palce na czarno? Mi od niedawna tak sie robi. Jaka moze byc tego przyczyna?

Do góry