reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dzisiaj obudziłam się z zapaleniem pęcherza 😰 nie poszłam do pracy, na 12:30 mam lekarza. Teraz jest na szczęście lepiej, ale wolę żeby mnie ktoś obejrzał... A Wy dziewczyny macie problemy z pęcherzem, albo innymi infekcjami? Czytałam, że to częsty problem u ciężarnych.

Dzisiaj obudziłam się z zapaleniem pęcherza 😰 nie poszłam do pracy, na 12:30 mam lekarza. Teraz jest na szczęście lepiej, ale wolę żeby mnie ktoś obejrzał... A Wy dziewczyny macie problemy z pęcherzem, albo innymi infekcjami? Czytałam, że to częsty problem u ciężarnych.
U mnie przy sprawdzaniu czystosci mowil.ze duzo drozdzakow, czyli grzybica a wczesniej bylo ok. Ale nic mnie nie swedzi ani uplawow jak na grzybice nie mam.

Powoli nadrabiam bo strach szybciej oczami przebierać ;)
Dzwoniła moja Ginka od prywatnych wizyt. Idę dzisiaj na 16!! Trzymajcie kciuki! Jeśli jest faktycznie tak fatalnie to oby gorzej nie było!

Dziewczyny, cały czas myślę o mojej sytuacji. I jak myślicie czy jest sens iść do piątku do innego lekarza który najlepszy sprzęt czy czy zrobić np. w tym tygodniu jeszcze dwa razy betę?
Czy poprostu czekałybyscie do poniedziałku na swoją wizytę ?
Beta tylko w głowie namiesza bo teraz już wolniej rośnie. Nie wiem, co Ci poradzić bo sama też niby miałam czekać 2tyg na kontrolę tyle, że to USG na które dzisiaj idę jest zdecydowanie lepsze. Jeśli ta Ginka mówi, że czegoś nie widzi czy widzi to w 100% Jej wierzę.

A próbowałaś coś zjeść ( krakersy , sucha grzankę czy np sucharka) na leżąca . Rano nim głowę podniesiesz z poduszki . Przy pierwszej ciąży tylko to na mnie działało.
Próbowałam, zawsze kończy się tak samo. Teraz próbuje z herbatą z imbirem.

A który masz tc? Jak już skończyłaś 6 wg miesiączki to poszłabym to innego lekarza, żeby się nie denerowac:)

Tez slyszalam, że zjedzenie wafla ryzowego albo banana zanim się głowę podniesie z poszuki pomaga na wymioty:)

Dziewczyny czy ktoras z was chorowala dużo w poprzednich ciazach?? 6 tc z dniami a ja już jestem po grypie i teraz jakiś wirus gardłowy.. Boję się o fasolke:(
Ja! Zatoki zawalone nonstop i zbawienny był jedynie Sinupret - dla ciężarnych w tabletkach. Ogólnie wszystko łapałam + zęby, które były wyleczone miesiąc przed ciążą zaczęły się sypać jeden po drugim. 1 trymestr kojarzę tylko z bólem bo bali się rozpoczynać kanałówki na takim etapie i czekałam do ukończenia 12tc. Później co 2tyg na czyszczeniu kanałów bo zamknąć nie mogli bez rtg a ten dopiero po porodzie. Taka impreza ;)

Powoli nadrabiam bo strach szybciej oczami przebierać ;)
Dzwoniła moja Ginka od prywatnych wizyt. Idę dzisiaj na 16!! Trzymajcie kciuki! Jeśli jest faktycznie tak fatalnie to oby gorzej nie było!

Beta tylko w głowie namiesza bo teraz już wolniej rośnie. Nie wiem, co Ci poradzić bo sama też niby miałam czekać 2tyg na kontrolę tyle, że to USG na które dzisiaj idę jest zdecydowanie lepsze. Jeśli ta Ginka mówi, że czegoś nie widzi czy widzi to w 100% Jej wierzę.

Próbowałam, zawsze kończy się tak samo. Teraz próbuje z herbatą z imbirem.

Ja! Zatoki zawalone nonstop i zbawienny był jedynie Sinupret - dla ciężarnych w tabletkach. Ogólnie wszystko łapałam + zęby, które były wyleczone miesiąc przed ciążą zaczęły się sypać jeden po drugim. 1 trymestr kojarzę tylko z bólem bo bali się rozpoczynać kanałówki na takim etapie i czekałam do ukończenia 12tc. Później co 2tyg na czyszczeniu kanałów bo zamknąć nie mogli bez rtg a ten dopiero po porodzie. Taka impreza ;)

Moja przyjaciółka pracuje w firmie farmaceutycznej i na mdłości poleciła mi Pregna Vomi. Może to Ci pomoże.

Z tego wszystkiego zapomniałam Wam przedstawić naszego kropka 😍
Zawitałam do sierpniówek ale powiem Wam że jakoś czuję, że tam nie pasuje. Tu jednak już się zaaklimatyzowałam i przynajmniej niektóre dziewczyny kojarzę.
IMG_20200121_073213828~3.jpg

Echh, że ze tez wszytsko się musi czepiać w ciazy..

Co do imbiru to ponoc w I trymestrze nie powinno się jeść.
A mi w obu ciążach lekarze polecali właśnie imbir ;) W drugiej nawet w tabletkach.
Dzisiaj podpytam bo może coś się zmieniło od tego czasu.

Co do seksu to my oczywiście mamy zakaz ale nawet bez niego nie ryzykowałam nigdy w pierwszych tygodniach , tzn.seks tak ale bez fajerwerków. Lekarze nawet odradzają całkowicie przez pierwsze 3 miesiące w terminie, kiedy miałaby się @ pojawić.
@Vilde u Ciebie to nie ten moment?

reklama
Moja przyjaciółka pracuje w firmie farmaceutycznej i na mdłości poleciła mi Pregna Vomi. Może to Ci pomoże.
Dziękuję! Zapisałam i będę polować :)

Z tego wszystkiego zapomniałam Wam przedstawić naszego kropka 😍
Zawitałam do sierpniówek ale powiem Wam że jakoś czuję, że tam nie pasuje. Tu jednak już się zaaklimatyzowałam i przynajmniej niektóre dziewczyny kojarzę.
Zobacz załącznik 1070732
Też tam kiedyś zaglądałam z sentymentu i cieszę się, że jestem tutaj ;)
A Kropek dorodny :D

Do góry