reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja cały czas biję się z myślami...pracuję w przedszkolu. I szczerze mówiąc nie wiem, co zrobić. Czy wziąć już zwolnienie na następnej wizycie...[emoji1745]
W przedszkolu czy zlobku to zdecydowanie od razu. Nawet gin powinien sam ci powiedzieć że masz isc na l4.

U mnie z l4 zależy od samopoczucia i wydajności w pracy. Jak mi spadać będzie to, premie mniejsze, to nie bede chciała chodzic.

Dziewczyny, które już mają dzieci: czy powinnam się martwić, że skurcze "przedokresowe" wróciły po stosunku? Czasami myślę, że orgazm jest jakby zbyt stymulujący na macicę, czy to może być od tego? Nie mam krwawienia żadnego póki co, ale wolałabym usłyszeć od kogoś doświadczonego, że to nic takiego.

Dziewczyny, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja cały czas biję się z myślami...pracuję w przedszkolu. I szczerze mówiąc nie wiem, co zrobić. Czy wziąć już zwolnienie na następnej wizycie...🤷
10 lat przepracowałam w przedszkolu i dobrze znam specyfikę tej pracy. Gdybym tylko dowiedziała się o ciąży tam pracując na zwolnienie poszłabym od razu. Ryzyko wirusów, w tym niebezpiecznych dla płodu, kontakt z ospą, szkarlatyną, które często panują w tych placówkach. Ryzyko, że jakieś dziecko uderzy Cię niechcący w brzuch, sprawiają, że praca w ciąży w przedszkolu jest po prostu niebezpieczna, ale to oczywiście Twoja decyzja.

Dziewczyny, które już mają dzieci: czy powinnam się martwić, że skurcze "przedokresowe" wróciły po stosunku? Czasami myślę, że orgazm jest jakby zbyt stymulujący na macicę, czy to może być od tego? Nie mam krwawienia żadnego póki co, ale wolałabym usłyszeć od kogoś doświadczonego, że to nic takiego.
Ja tak miałam w pierwszej ciazy. Dziwny ucisk po stosunku. Teraz jeszcze nie próbowaliśmy :)

Dziewczyny, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja cały czas biję się z myślami...pracuję w przedszkolu. I szczerze mówiąc nie wiem, co zrobić. Czy wziąć już zwolnienie na następnej wizycie...🤷

Hej, ja pracuję w szkole podstawowej i na zwolnienie planuję iść po feriach czyli od 24 lutego. To będzie mój 12 tydzień ciąży. Ja co prawda pracuję jako neurologopeda i biorę na zajęcia dzieci w maksymalnie 4 osobowych grupach więc to na pewno większy komfort niż praca z całą grupą. Jeśli widzę, że dziecko jest chore to odmawiam wzięcia go na zajęcia (robimy dużo ćwiczeń oddechowych i artykulacyjnych, przy których chore dziecko się męczy). Ostatnio miałam sytuację na korytarzu, że dziecko wpadło na mnie z impetem, na szczęście zdążyłam się osłonić, ale mocno się przestraszyłam...

Ja pracuję w ośrodku wsparcia dla dorosłych, tez pełno zarazków, ciagle ktoś chory, wirusy, jelitowki i inne. Ale chcę pracować do końca. Zobaczymy jak to będzie.

Ja planuję po urlopie który mam od 29 czerwca dopiero. Chciałabym wyskoczyć nad morze a boje się kontroli z zusu.

reklama

Też tak miałam na początku. Nic się nie działo [emoji4] a dzidzia lubi seks bo się nią kołysze [emoji16]

Do góry