reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Mam dokładnie jak Ty z tą betą. Jest pozytywny ciążowy to nie widzę sensu się kuć, sprawdzać przyrosty i świrować ;p

Pracodawcę kiedy planujecie poinformowac o ciąży?
Ja zrobiłam dwa razy betę i poinformowałam pracodawcę.
Praca jest ciężka i fizycznie i psychicznie, dlatego wszystkie dziewczyny w ciąży jak tylko zgłoszą od razu posyłam na urlop a następnie korzystają z L4.
Sama też nie najlepiej się czuję (prawie cały czas boli mnie brzuch) więc od wtorku jestem na zwolnieniu.
Aktualnie zaczął się 7 tydzień (6+1).
Martwi mnie tylko ból brzucha. Mam duphaston 3x1 a wizytę dopiero 20.01.
Zastanawiam się czy wcześniej nie iść do innego lekarza żeby to skontrolować.

reklama
Zwariowałam
jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży. To moje pierwsze dziecko i mega panikuje 😁
Tydzień temu byłam w czwartek u lekarza i oczywiście musiałam iść dzisiaj i nadal nie było nic widać :(
Czy mam się martwić ?

Mogła się owulacja przesunąć i tak naprawdę ciąża jest młodsza i dlatego nic nie widać.
Zwariowałam
jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży. To moje pierwsze dziecko i mega panikuje [emoji16]
Tydzień temu byłam w czwartek u lekarza i oczywiście musiałam iść dzisiaj i nadal nie było nic widać :(
Czy mam się martwić ?

Rany ale szalejecie z tą Betą. Nigdy tego badania nie robiłam. Zrobiłam jeden test i uznałam że jestem w ciąży :) do lekarza chce iść dopiero ok. 8 tc żeby już coś więcej było widać. Na razie nikt nic oprócz przyszłego tatusia nie wie i pewnie tak na razie zostanie. Mam 36lat i trochę mam stresa. O pierwszej ciąży od razu wszystkim powiedzieliśmy, ale to było 6 lat temu. Teraz jakoś bardziej wystrachana jestem - wiadomo im starszy organizm tym trudniej.
Racja.
Jestem tej starej daty 35 lat 😁😂 kto to słyszał o jakiejś becie 13 lat temu... też opieram się na teście ciążowym, dwie kreski i pozamiatane.Ale rozumiem dziewczyny które biegają co drugi dzień porównując wyniki. Niektóre wiele przeszły i paraliżuje je strach. Mam trójkę dzieci i nigdy nie miałam problemu z ciąża, zawsze udawało się w pierwszym cyklu starań. Poza najmlodszym który ma wadę serca nie doświadczyłam nigdy większego stresu związanego z stanem blogoslawionym.

Zwariowałam
jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży. To moje pierwsze dziecko i mega panikuje [emoji16]
Czy mam się martwić ?
Czuję to samo jestem w pierwszej ciąży. Według aplikacji pokazywało mi 6 tydz na usg nic nie widać więc zaczęłam panikować. Lekarz kazał zrobić betę z wyniku wychodzi 4-5 tydzień więc mam nadzieję ze dlatego jeszcze nic nie widać. W sobotę powtarzam badanie. Oby było dobrze [emoji846]

Ja zrobiłam dwa razy betę i poinformowałam pracodawcę.
Praca jest ciężka i fizycznie i psychicznie, dlatego wszystkie dziewczyny w ciąży jak tylko zgłoszą od razu posyłam na urlop a następnie korzystają z L4.
Sama też nie najlepiej się czuję (prawie cały czas boli mnie brzuch) więc od wtorku jestem na zwolnieniu.
Aktualnie zaczął się 7 tydzień (6+1).
Martwi mnie tylko ból brzucha. Mam duphaston 3x1 a wizytę dopiero 20.01.
Zastanawiam się czy wcześniej nie iść do innego lekarza żeby to skontrolować.
Też jestem 6t1d 😊 i też pobolewa mnie brzuch. Jak boli mocniej to biorę nospe. W poniedziałek idę do lekarza.

Czuję to samo jestem w pierwszej ciąży. Według aplikacji pokazywało mi 6 tydz na usg nic nie widać więc zaczęłam panikować. Lekarz kazał zrobić betę z wyniku wychodzi 4-5 tydzień więc mam nadzieję ze dlatego jeszcze nic nie widać. W sobotę powtarzam badanie. Oby było dobrze [emoji846]
Mam nadzieje ze następnym razem już coś zobaczę a może i usłyszę ale chyba już poczekam 2 tygodnie do 8 tc :)

reklama
Do góry