reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Moja ciąża zaczyna już pożerać mózg :p Dzisiaj zauważyłam, że Ginka wypisała mi duphaston z dawkowaniem 3x1, czyli jednak o mnie trochę zadbała ;) Do tej pory brałam 2x1.

Witam nowe Wrześniówki :) Rozgośćcie się :)

reklama
Nie rób !!! Ewentualnie bez prześwietlenia pójdziesz do lekarza medycyny pracy i mu wyjaśnisz dlaczego nie robisz. Przecież zrozumie.
Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc [emoji33] i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje[emoji1787][emoji1787]

Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc [emoji33] i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje🤣🤣

Zawsze pytają przed czy jesteś w ciąży więc by Ci nawet nie zrobili[emoji51] pracowałam na RTG i u mnie kiedyś jedna dziewczyna powiedziała, że „nie wie” to ją od razu cofnęłam na izbę żeby jej zbadali betę i dopiero po tym wróciła do mnie

Zawsze pytają przed czy jesteś w ciąży więc by Ci nawet nie zrobili[emoji51] pracowałam na RTG i u mnie kiedyś jedna dziewczyna powiedziała, że „nie wie” to ją od razu cofnęłam na izbę żeby jej zbadali betę i dopiero po tym wróciła do mnie
Wiem że pytają. Ale czy mi podbija badania skoro jestem w ciąży. I tak zamierzam niedługo iść na l4 jak wszystko będzie dobrze bo pracuje fizycznie na 3zmiany.

Dlaczego zwiększyła dawkę ? Również mam 2x1
Bo u mnie jest spory problem z progesteronem i chciała mnie zobaczyć zaraz po 2 kreskach żeby włączyć dodatkowo luteinę ale we wtorek położna nie pozwoliła mi nawet porozmawiać z lekarzem tylko poszła po receptę i dzisiaj zauważyłam, że Ginka zwiększyła dawkowanie bo niby bez wizyty nowych leków nie może przepisać. Myślę, że zrobiła to na wszelki wypadek :) A o konkretach będziemy rozmawiać we wtorek, jak już wyniki zobaczy.

O nie [emoji85] a jak przy dzieciach dajesz radę z mdłościami? Mi na szczęście minęło po śniadaniu i jest ok[emoji16] a przed śniadaniem otworzyłam puszkę coli i wzięłam kilka łyków, jakoś to mi pomaga, pamietam w pierwszej ciąży też pomagało ale ile tego można pić[emoji51]

Z dziećmi Hmm jest ciężko. Jak młodszy śpi to staram się tez leżeć/spać, żeby tego nie czuć a tak to jak zombie. Starszego jakoś udaje mi się wkręcić w zabawy z małym wiec on okazuje się ogromnym wsparciem :) starszy ma od poniedziałku ferie wiec będziemy na pełnym obrotach ;)
U mnie tez cola jakoś pomaga, do tego sucha buła, banan, jabłko. Tym się ratuje ;)
Dobrze, ze u Ciebie się nie rozkręciło tego Ci zycze bo tez nie będziesz miała łatwo z mała ;(

reklama
Do góry