reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziekuje dziewczyny :)
Wiec chyba moge oficjalnie do Was dolaczyc :D
O mnie: 33 lata skonczone w listopadzie, syn i cora na stanie, to jest moja trzecia ciaza, termin z ostatniej @ 19.09.2020 :)

reklama
Gratulacje 😊 coraz nas tu więcej i oby przybywało.
Właśnie pierwsza wizyta za mną. Wieczorem dostałam krwawienie, na szczęście do rana przeszło a gin mnie przyjął tydzień wcześniej. Ciąża prawidłowa, 13 mm pęcherzyk zoltkowy narazie bez echa ale to za wcześnie, pojedyncza - szkoda ale najważniejsze że wszystko gra, a noc oczywiście nie przespana :( dostałam duphaston i witaminy i oby było wszystko na spokojnie i..nudno :))

Cześć dziewczyny! :)
U mnie w niedzielę pierwszy test z jasną drugą kreską, wczoraj kolejny - krecha ciemniejsza. Beta robiona wczoraj, wyszła na poziomie 57 :) Od poniedziałku cały czas mam ból w podbrzuszu, jak na miesiączkę. Do tego jakby zwiększona czułość na zapachy.. :) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i zostanę tu z Wami! :)

Zrobiłam dziś badania krwi, razem z betą. Czekam na wyniki do ok 16 niestety. Byłam też u endokrynologa i słuchajcie jakie jaja...
Dostałam od rodzinnej receptę na euthyrox 88 i szukałam go 2 dni... W całej mojej miejscowości nie ma w żadnej aptece. Panika oczywiście, bo tsh wyrypało w kosmos a tu dziecko w drodze.
No ale byłam dziś u tego Endo...
Jak jej powiedziałam że mi kazała brać 88 dawkę to ta się śmiać zaczęła i mówi do mnie ze od dawna już nie produkują tej dawki. Dała mi na zmianę 112 i 125 i za miesiąc mam powtórzyć badania.
Ale dziś jakoś wielkiego niepokoju nie czuje. Nie mam pojecia czemu. Obudziłam się dziś z dobrym przeczuciem...

Witam wszystkie nowe Wrześniówki :) skład mamy coraz liczniejszy , mam nadzieje, ze tylko nas bedzie przybywac [emoji3590] ja sie czuje dzis troche lepiej niz przez ostatnich kilka dni, gorzki posmak w ustach narazi zniknal, brzuch pobolewal tylko rano, kolka ustapila chwilowo :) pierwsza ciaze donosilam do 25tc nie mialam ZADNYCH objawow wtedy, Oliver nie mial miejsca zeby rosnac i nie udalo sie tej ciazy uratowac wtedy. Teraz jestem po usunieciu przegrody to miejsce jest. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda [emoji16] jutro ide zarejestrowac sie do poloznej... Ahoj ciążowa przygodo!

@Madeline. Szczerze współczuje, wiem co czujesz. Ja ju ledwo żyje po kilku dniach taki fest mdłości. Właśnie dziś mąż mi przyniósł jabłko do łóżka, zjadłam trochę zanim wstałam i No jest odrobine lepiej. Mi mdłości przechodzą o 20... tak to cały dzień z mniejszym lub większym nasileniem. I nie wiem jak to zrobić ale muszę przestać myć żeby rano bo za każdym razem mam to co Ty dziś rano... :p

O nie [emoji85] a jak przy dzieciach dajesz radę z mdłościami? Mi na szczęście minęło po śniadaniu i jest ok[emoji16] a przed śniadaniem otworzyłam puszkę coli i wzięłam kilka łyków, jakoś to mi pomaga, pamietam w pierwszej ciąży też pomagało ale ile tego można pić[emoji51]

O nie [emoji85] a jak przy dzieciach dajesz radę z mdłościami? Mi na szczęście minęło po śniadaniu i jest ok[emoji16] a przed śniadaniem otworzyłam puszkę coli i wzięłam kilka łyków, jakoś to mi pomaga, pamietam w pierwszej ciąży też pomagało ale ile tego można pić[emoji51]
Podobno ogolnie picie gazowanego w ciazy pomaga na mdlosci. Nie mialam okazji sprawdzic [emoji1745][emoji38]

Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc 😱 i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje🤣🤣

Dziewczyny muszę zrobić do końca miesiąca medycynę pracy a tam jest RTG pluc [emoji33] i co tu robić? Chyba będę musiała iść na l4 bo nie dam sobie zrobić przeswietlenia.
Czasami mam dziwny smak w ustach jak by plynu do naczyń a nawet nie wiem jak smakuje[emoji1787][emoji1787]
Podejrzewam ze jesli pojdziesz na medycyne pracy to i tak Ci nie zrobia jak sie dowiedza ze jestes w ciazy przynajmniej tak jest w UK. Zawsze pytaja i nie zrobia przeswietlenia chyba ze chodzi o ratowanie zycia.

reklama
Do góry