reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej dziewczyny! Dwa dni zajeło mi przeczytanie wszystkiego tu od początku. Witam się tak jedną nogą bo nigdy nic nie wiadomo. Mam 35 lat i 3 dzieci w wieku 13 i 11 lat oraz najmlodsze 8 miesięcy. Przez dużą różnice wieku zdecydowaliśmy się na zapewnienie najmłodszemu rodzeństwa aby nie dorastało jak jedynak. O dziwo udało się w pierwszym cyklu starań co bylo trudne do Przewidzenia przez moje obecne cykle, które wahają się do nawet 45 dni przez karmienie piersią. Zatem testowałam na ciemno. Pierwszy test 5 dni temu pokazał biel. Kolejny 4 dni temu cień cienia. Dopiero dwa kolejne dni dały jakiś słaby obraz kreski. Dziś w 42 dniu cyklu test pokazał już bladą kreskę która zdecydowanie nazwała bym namacalnym dowodem że coś się dzieje:) powtórzę test za dwa dni i zobaczę. Widzę że wiele z was robi bete ale w mojej małej miejscowości to czekać trzeba na jakiekolwiek wyniki 3 dni więc aż tak mi się nie spieszy bo tej wiedzy. Mieszkam blisko Bieszczad :)
Postaram sie być na bieżąco o ile moje najmlodsze piskle okaże się łaskawe. Załączam zdjecia testów wykonywanych kolejno :p
Gratulacje! 😘

reklama
Dziewczyny, ale szalejecie z tymi postami :). Miło czytać, że pojawiają się kolejne wrześniówek ♡. Ja od początku starań biorę Pregna Start, mam jeszcze zapas więc dalej będę brać. O kurczę, ja myślałam, że za odzieżą ciążową będę rozglądać się dopiero w 3-4 miesiącu, ale rzeczywiście dzisiaj spodnie już mnie cisnęły :D brzuszek wzdęty, a rano zauważyłam już zaokrąglenia w dole brzucha.

Ja niestety mam cały czas styczność z pacjentami. Na dodatek mamy rejestrację na korytarzu w którym jest poczekalnia. Więc często bym siedziała w tłumie ludzi. Obok jest gabinet mamograficzny, a kawałek dalej rentgen, TK i rezonans. Więc jeszcze dochodzi bliskość promieniowania. Na dodatek musiałam chodzić do zabiegowego pobierać krew. Kolejne ryzyko złapania czegoś.

Dziewczyny, ale szalejecie z tymi postami :). Miło czytać, że pojawiają się kolejne wrześniówek ♡. Ja od początku starań biorę Pregna Start, mam jeszcze zapas więc dalej będę brać. O kurczę, ja myślałam, że za odzieżą ciążową będę rozglądać się dopiero w 3-4 miesiącu, ale rzeczywiście dzisiaj spodnie już mnie cisnęły :D brzuszek wzdęty, a rano zauważyłam już zaokrąglenia w dole brzucha.

Tez cały czas popuszczam sobie pasek [emoji28][emoji28][emoji28] strasznie jestem cały czas głodna , jem mniejsze porcje ale częściej [emoji6]

Ja niestety mam cały czas styczność z pacjentami. Na dodatek mamy rejestrację na korytarzu w którym jest poczekalnia. Więc często bym siedziała w tłumie ludzi. Obok jest gabinet mamograficzny, a kawałek dalej rentgen, TK i rezonans. Więc jeszcze dochodzi bliskość promieniowania. Na dodatek musiałam chodzić do zabiegowego pobierać krew. Kolejne ryzyko złapania czegoś.

Promieniowania bym się nie obawiała, ja pracowałam bezpośrednio w radioterapii czyli o wiele większe dawki i z tego powodu nawet zwolnienia nie dostałam. Po prostu nie wchodziłam do gantry. Na RTG czy TK normalnie mogłabym nawet do środka wchodzić. Jeszcze pierwsze tygodnie jak nie wiedziałam o ciąży to normalnie wchodziłam do gantry[emoji51]

Nie dziwię się, że wzięłaś L4. Ja również pracuję w szpitalu. I mimo, że nie jestem pielęgniarka i nie mam styczności bezpośredniego z pacjentami to pracuję na oddziale i strach jest :/
Ja też jestem od dziś na L4, od dnia spodziewanej @ boli mnie brzuch, po wysiłku muszę leżeć by dojść do siebie. Na razie na podstawie bety mam zwolnienie od rodzinnego, wizyta u lekarza dopiero na 20.01.
Od jutra mam brać duphaston.
Próbuje na NFZ, zapisałam się do lekarza z polecenia (moja teściowa jest pielęgniarką, jej znajoma położną na oddziale). Lekarz przyjmuje w przychodni przy szpitalu, pracuje też na oddziale. Daję sobie ostatnią szansę na NFZ. Jak coś będzie nie tak, dalej będę prowadziła ciążę prywatnie.

Gratuluję Wrześniowym Mamusiom, które dołączyły w ostatnim czasie 😘
Jest nas coraz więcej ❤️
Niestety ostatnio miałam ograniczony czas, więc nadrabiam zaległości 🙂

Ja dzisiaj w pracy pierwszy dzień. Rano tak do ok. godziny 10 nieźle mnie mdliło - dałam radę. Jednak skupić jakoś się nie potrafiłam.

reklama
U mnie nie wchodzi to w grę. To dość mały zakład. Mala rotacja pracowników. Wszyscy się znają bardzo dobrze. Plotki po zakładzie roznoszą się z prędkością światła... Nie będzie to tajemnica, a raczej sensacja :p
Aniu rozumiem, myślałam tylko że kadry mają obowiązek utrzymać takie informacje jak powód L4 w tajemnicy.

Do góry