Gratulacje!Hej dziewczyny! Dwa dni zajeło mi przeczytanie wszystkiego tu od początku. Witam się tak jedną nogą bo nigdy nic nie wiadomo. Mam 35 lat i 3 dzieci w wieku 13 i 11 lat oraz najmlodsze 8 miesięcy. Przez dużą różnice wieku zdecydowaliśmy się na zapewnienie najmłodszemu rodzeństwa aby nie dorastało jak jedynak. O dziwo udało się w pierwszym cyklu starań co bylo trudne do Przewidzenia przez moje obecne cykle, które wahają się do nawet 45 dni przez karmienie piersią. Zatem testowałam na ciemno. Pierwszy test 5 dni temu pokazał biel. Kolejny 4 dni temu cień cienia. Dopiero dwa kolejne dni dały jakiś słaby obraz kreski. Dziś w 42 dniu cyklu test pokazał już bladą kreskę która zdecydowanie nazwała bym namacalnym dowodem że coś się dzieje powtórzę test za dwa dni i zobaczę. Widzę że wiele z was robi bete ale w mojej małej miejscowości to czekać trzeba na jakiekolwiek wyniki 3 dni więc aż tak mi się nie spieszy bo tej wiedzy. Mieszkam blisko Bieszczad
Postaram sie być na bieżąco o ile moje najmlodsze piskle okaże się łaskawe. Załączam zdjecia testów wykonywanych kolejno
reklama
Zapata
Fanka BB :)
Dziewczyny, ale szalejecie z tymi postami . Miło czytać, że pojawiają się kolejne wrześniówek ♡. Ja od początku starań biorę Pregna Start, mam jeszcze zapas więc dalej będę brać. O kurczę, ja myślałam, że za odzieżą ciążową będę rozglądać się dopiero w 3-4 miesiącu, ale rzeczywiście dzisiaj spodnie już mnie cisnęły brzuszek wzdęty, a rano zauważyłam już zaokrąglenia w dole brzucha.
Anna 1988
Ja niestety mam cały czas styczność z pacjentami. Na dodatek mamy rejestrację na korytarzu w którym jest poczekalnia. Więc często bym siedziała w tłumie ludzi. Obok jest gabinet mamograficzny, a kawałek dalej rentgen, TK i rezonans. Więc jeszcze dochodzi bliskość promieniowania. Na dodatek musiałam chodzić do zabiegowego pobierać krew. Kolejne ryzyko złapania czegoś.
Ewelina @
Dziewczyny, ale szalejecie z tymi postami . Miło czytać, że pojawiają się kolejne wrześniówek ♡. Ja od początku starań biorę Pregna Start, mam jeszcze zapas więc dalej będę brać. O kurczę, ja myślałam, że za odzieżą ciążową będę rozglądać się dopiero w 3-4 miesiącu, ale rzeczywiście dzisiaj spodnie już mnie cisnęły brzuszek wzdęty, a rano zauważyłam już zaokrąglenia w dole brzucha.
Tez cały czas popuszczam sobie pasek [emoji28][emoji28][emoji28] strasznie jestem cały czas głodna , jem mniejsze porcje ale częściej [emoji6]
Ja niestety mam cały czas styczność z pacjentami. Na dodatek mamy rejestrację na korytarzu w którym jest poczekalnia. Więc często bym siedziała w tłumie ludzi. Obok jest gabinet mamograficzny, a kawałek dalej rentgen, TK i rezonans. Więc jeszcze dochodzi bliskość promieniowania. Na dodatek musiałam chodzić do zabiegowego pobierać krew. Kolejne ryzyko złapania czegoś.
Promieniowania bym się nie obawiała, ja pracowałam bezpośrednio w radioterapii czyli o wiele większe dawki i z tego powodu nawet zwolnienia nie dostałam. Po prostu nie wchodziłam do gantry. Na RTG czy TK normalnie mogłabym nawet do środka wchodzić. Jeszcze pierwsze tygodnie jak nie wiedziałam o ciąży to normalnie wchodziłam do gantry[emoji51]
Melisa28
Aniu rozumiem, myślałam tylko że kadry mają obowiązek utrzymać takie informacje jak powód L4 w tajemnicy.Tak, ale ja dwa miesiące temu poroniłam ciążę w 10 tygodniu.
Ja też jestem od dziś na L4, od dnia spodziewanej @ boli mnie brzuch, po wysiłku muszę leżeć by dojść do siebie. Na razie na podstawie bety mam zwolnienie od rodzinnego, wizyta u lekarza dopiero na 20.01.Nie dziwię się, że wzięłaś L4. Ja również pracuję w szpitalu. I mimo, że nie jestem pielęgniarka i nie mam styczności bezpośredniego z pacjentami to pracuję na oddziale i strach jest :/
Od jutra mam brać duphaston.
Próbuje na NFZ, zapisałam się do lekarza z polecenia (moja teściowa jest pielęgniarką, jej znajoma położną na oddziale). Lekarz przyjmuje w przychodni przy szpitalu, pracuje też na oddziale. Daję sobie ostatnią szansę na NFZ. Jak coś będzie nie tak, dalej będę prowadziła ciążę prywatnie.
Gratuluję Wrześniowym Mamusiom, które dołączyły w ostatnim czasie
Jest nas coraz więcej
Niestety ostatnio miałam ograniczony czas, więc nadrabiam zaległości
reklama
Anna 1988
U mnie nie wchodzi to w grę. To dość mały zakład. Mala rotacja pracowników. Wszyscy się znają bardzo dobrze. Plotki po zakładzie roznoszą się z prędkością światła... Nie będzie to tajemnica, a raczej sensacja
Aniu rozumiem, myślałam tylko że kadry mają obowiązek utrzymać takie informacje jak powód L4 w tajemnicy.