reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Super :) podziwiam ze wytrzymalas tyle przed mezem :) a ktory dokladnie dzien ciazy?:)
No właśnie nie wiem który 😅 Flo pokazuje mi 7t2d, ale z obliczeń aparatu usg wychodzi jakby koniec 5/początek 6tyg (owu w 17dc) i to by się pokrywalo z tym, że jeszcze mało widać na usg.
Maz nie wie, bo najpierw mieliśmy gości u nas, a teraz jestem w Polsce sama, bez niego. Jutro wracam i mu powiem :)

reklama
To teraz nic już nie wiem. Byłam u rodzinnej z wynikiem tsh i tą betą. Wg niej to jest 3-4 tydzień i powiedziala ze za duże mam tsh żeby się cieszyć z ciąży [emoji24]
Że nie dam rady TEGO donosic bo z miesiąc albo dłużej mi się będzie tsh regulować po zwiększeniu dawki
Że mam iść do ginekologa za miesiąc bo wczesniej nie ma sensu. I że jej przykro ale beta też mi raczej przy takim tsh zacznie lecieć w dół...
Co ja mam robić? Zalamalam się kompletnie

To teraz nic już nie wiem. Byłam u rodzinnej z wynikiem tsh i tą betą. Wg niej to jest 3-4 tydzień i powiedziala ze za duże mam tsh żeby się cieszyć z ciąży [emoji24]
Że nie dam rady TEGO donosic bo z miesiąc albo dłużej mi się będzie tsh regulować po zwiększeniu dawki
Że mam iść do ginekologa za miesiąc bo wczesniej nie ma sensu. I że jej przykro ale beta też mi raczej przy takim tsh zacznie lecieć w dół...
Czytałam historię dziewczyny, której od razu tsh spadło po zwiększonej dawce i mimo zagrożonej ciąży, wszystko dobrze się skończyło. Do ginekologa poszłabym jak najszybciej bo internista nie jest specjalistą w dziedzinie utrzymania ciąży.

Prywatnie idź jutro do ginekologa-endokrynologa. Może da
Ci leki i TSH szybko spadnie.

Prywatnie idź jutro do ginekologa-endokrynologa. Może da
Ci leki i TSH szybko spadnie.
Mam taki plan, ale tak się zdolowalam tym jej gadaniem że już nie wiem czy robić sobie nadzieję.
Poprzednim razem ok 5 tygodnia poronilam właśnie z powodu tarczycy.
Pociesza mnie fakt że wtedy krwawiłam masakrycznie. Teraz wcale, więc niby samo to juz lepiej rokuje no ale nie wiem...
Boję się że beta mi poleci i będzie po zawodach

Dlatego idź jutro, zaczniesz brać szybko leki i będzie wszystko dobrze.
Mam taki plan, ale tak się zdolowalam tym jej gadaniem że już nie wiem czy robić sobie nadzieję.
Poprzednim razem ok 5 tygodnia poronilam właśnie z powodu tarczycy.
Pociesza mnie fakt że wtedy krwawiłam masakrycznie. Teraz wcale, więc niby samo to juz lepiej rokuje no ale nie wiem...
Boję się że beta mi poleci i będzie po zawodach

Hurra !!!!
Bhcg 974😍

Leki które biorę to :
Prenatal Duo, moja gin twierdzi, ze jest najlepszy . Mam mutację MHFR czy jakoś tak a tam jest aktywny kwas foliowy
3 x dziennie estrofem
3 x dziennie duphaston
3 x dziennie luteina 100
Do tego Acard rano i neoparin 0,4 ( jeden zastrzyk wieczorem )

Ja noszę rozmiar 34 i nigdy nie ważyłam więcej niż 48 -49 kg, wasze posty mi uświadomiły że utyję i trzeba będzie zmienić ciuchy :)

reklama
@Agnieva myśle ze to fajny pomysł bo ja zaczynam się gubić [emoji14]

Dziewczyny możemy dodawać nowe wątki do Naszego tematu takie jak wizyty (terminy+usg), lista, wyprawka itd itd. Możemy również jak już przestanie Nas tyle przybywać wiec myśle ze już na spokojnie jak zaczną się terminy na październik poprosić o stworzenie wątku prywatnego dla Nas, wtedy tylko osoby zapisane do niego u administratora będą mogły czytać i pisać. Ale to jak mówię temat na później. Na ta chwile każda może dodawać nowy wątek [emoji4]

@Vilde super zdjęcie [emoji7] piękny widok! Gratuluje! To mąż Brdzie miał niespodziankę! [emoji28]

Do góry