Dziewczyny, do którego miesiąca chciałybyscie pracować? Kiedy mówicie w pracy?
Ja jestem jeszcze na macierzyńskim miesiąc, poza tym mój zakład zamknął biznes z końcem 2019 roku[emoji51]
Dziewczyny czy Wy też macie zgagę?! Przecież to aż niemożliwe, pierwszy raz miałam pod koniec pierwszej ciąży a teraz od tygodnia.mnie męczy wieczorami i w nocy!
Nie przypominaj nawet![emoji51] strasznie współczuję, ja na razie nie mam ale pod koniec pierwszej ciąży mnie męczyła. Na kolacje jadłam surowe warzywa bo inaczej zgaga morderca...i tak cały trzeci trymestr. Renni można brać w ciąży, ja brałam czasami na noc jak już nie mogłam wytrzymać
Zgagi nie mam ale robi mi się słabo. I mdli mnie. Przy pierwszej ciąży równy miesiąc całowałam ubikacje. Średnio wychodziło dziennie po 11 razy ( tak czasami to z nudów już to liczylam) Teraz natknęłam się na artykuł że to nie jest normalne i powinnam się wtedy zgłosić do szpitala. Jaki człowiek był nie odpowiedzialny:/
O to możemy sobie przybić piątkę![emoji51] ja tak 7-8 razy dziennie przytulałam wc 6 tygodni! Ale przy tym piłam płyny żeby właśnie nie pójść do szpitala
No ale jak to L4? Z powodu ciąży lekarz w Pl daje L4 tak po prostu? W Norwegii kobiety odchodzą na macierzyński miesiąc przed porodem. No chyba, że źle się czują i nie da rady pracować, ale zwykle jak mają uciążliwe objawy to wracają jak im się polepszy.
Tak, od razu z samego faktu ciąży. W Niemczech jest tak samo jak w Norwegii chyba, że ktoś ma zakaz pracy ze względu na szkodliwe warunki (ja akurat miałam). Ale słyszałam, że w Norwegii to całkiem hardcorowo jest? Ciąża uznawana dopiero od drugiego trymestru? Dobrze kojarzę? Wizyty tylko 3 razy w ciąży? Czy teraz ze Stanami mylę[emoji848]
Co to oznacza jak się pisze te + przy tyg?
To są dni np 5+2 to 5 tygodni i 2 dni