reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

No ja mam wizytę 20 i chyba będę chciała iść na L4 jak najszybciej...
Mój mąż też mi zapowiedział, że nie zgodzi się abym jeszcze długo pracowała a już na pewno nie puści mnie do pracy przed pójściem dziecka do przedszkola ;) Właściwie to się na to zgadzam bo przy trójce na pewno nie będę się nudziła w domu ;)

reklama
Dziewczyny czy Wy też macie zgagę?! Przecież to aż niemożliwe, pierwszy raz miałam pod koniec pierwszej ciąży a teraz od tygodnia.mnie męczy wieczorami i w nocy!

Dziewczyny czy Wy też macie zgagę?! Przecież to aż niemożliwe, pierwszy raz miałam pod koniec pierwszej ciąży a teraz od tygodnia.mnie męczy wieczorami i w nocy!

U mnie jeszcze zgagi nie ma, ale w poprzednich ciążach miałam masakryczna. Ze starszym synem nawet po mleku miałam :( w końcu mało co jadłam :(

Ja od miesiąca jestem na wychowawczym, wiec jak będzie serducho to kończę wychowawczy i przejdę na l4.

Ja od razu po wizycie u Ginki - jak już potwierdzi, że wszystko ok. Muszę przygotować firmę na moje odejście i wprowadzić nową osobę, nie chce ich zostawić z dnia na dzień. No chyba, że znowu L4 będzie niezbędne.
Ja mam dokładnie taki sam plan :)

@Agnieva wszystko zależy od Ciebie samej, no i charakteru pracy ;)

@Dwa+Trzy ja nie mam zgagi. Ale generalnie u mnie odpukać spokojnie.

Zgagi nie mam ale robi mi się słabo. I mdli mnie. Przy pierwszej ciąży równy miesiąc całowałam ubikacje. Średnio wychodziło dziennie po 11 razy ( tak czasami to z nudów już to liczylam) Teraz natknęłam się na artykuł że to nie jest normalne i powinnam się wtedy zgłosić do szpitala. Jaki człowiek był nie odpowiedzialny:/

No ja mam wizytę 20 i chyba będę chciała iść na L4 jak najszybciej...
No ale jak to L4? Z powodu ciąży lekarz w Pl daje L4 tak po prostu? W Norwegii kobiety odchodzą na macierzyński miesiąc przed porodem. No chyba, że źle się czują i nie da rady pracować, ale zwykle jak mają uciążliwe objawy to wracają jak im się polepszy.

W pl ze względu na złe samopoczucie bądź złe warunki pracy można iść na l4
No ale jak to L4? Z powodu ciąży lekarz w Pl daje L4 tak po prostu? W Norwegii kobiety odchodzą na macierzyński miesiąc przed porodem. No chyba, że źle się czują i nie da rady pracować, ale zwykle jak mają uciążliwe objawy to wracają jak im się polepszy.

reklama
No pracuję w szpitalu więc jestem pełna obaw:/
To Cię rozumiem.

Ja w poprzednich ciazach miałam różnie. W pierwszej do 8ego pracowałam,ale praca biurowa. W drugiej b.szybkie zwolnienie bo pracowałam przy budowie oczyszczalni ścieków, więc mega zagrożenie ze strony różnych bakterii. Teraz w biurze, a ile wytrzymam to się jeszcze okaże 😉

@Vilde ilość dni 5t+2 to np 5ty tydzień plus 2 dni

Do góry