reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w czwartek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w piątek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości

Ja bym zaglądała do gina jeśli masz zaufanego w razie wątpliwości bo może być tak ze tak już może być. Niby powinno byc 117% chyba jakoś tak, ale dziwne pierwsza miałaś taka ładna, do tego progesteron ładny. Spróbuj jeszcze raz z ta beta

Ja chyba wpadłam w paranoje.Zrobiłam dwa testy z rana.maz dołuje ze to wcale nic nieznaczy,podchodzi bardzo z dystansem
IMG_20191231_105035.jpeg
IMG_20191231_081634.jpeg

U mnie pink ze wczoraj bardzo podobnie wyglada :) a beta 45:) piekne krechy, widac ze ciaza [emoji173] moj maz tez stwierdzil ze jakas slaba, ale powiedzialam mu dopiero jak mialam juz wynik bety:)
No ja wlasnie pisalam dzis do swojej lekarki i kazala isc w piatek na bete ale pojde w czwartek bo wyjezdzamy w sobote w gory wiec jakby było niepokojaco to w piatek powtorze. Boze ile to stresu a wszystko przez to poronienie....

Dziewczyny w większości tak, ja dopiero 10 wizyta, uroki terminu z końca miesiąca - jestem z do tyłu z większością. Wrzesień piękny miesiac, ja i mąż też z września, trzymam za Was dziewczyny kciuki, powodzenia dla wszystkich, nie zasmiecam Wam wątku, piszcie jeszcze na staraczkach czasem 😘
Może i Ty przenosisz do września :-) :)

Właśnie dzwoniłam do przychodni i udało mi się umówić wizytę na 22 stycznia ( jak na ich standardy to bardzo szybko). I teraz mam dylemat czy czekać spokojnie do wizyty na NFZ czy iść za tydzień prywatnie. W czwartek wybieram się na powtórkę z bety i zrobię jeszcze progesteron. Dziś od trzeciej brak snu z powodu nudności, a od rana delikatne ćmienie w dole brzucha ( czy Wy też takie macie?). U mnie wie tylko najbliższa rodzina, z którą mieszkam: mąż, szwagier, teść i teściowa.

Ja korzystam z Preglife i Ciaża+ i mam dylemat bo Preglife pokazuje termin na 31 sierpnia a Ciąża+ na 1 września, ale już zostanę z Wami. Mogę ;)?
Czekać ;) Doskonały termin, żeby wszystko było już potwierdzone :)
Mnie wczoraj okropnie podbrzusze bolało i rwało w pachwinach, oczywiście od razu pełna panika tyle, że ja tak chyba zawsze zaczynam ;)

Ja wyleczyłam się z ogromnej chęci posiadania córki jak miałam córkę. Śmiertelnie chora. Urodziła się w 20 tygodniu bez jakichkolwiek szans przeżycia nawet w terminie. Była chora na zespół patau.
Po niej urodziłam mój cud syna wrześniowego [emoji4] dlatego teraz tez czekam na dziecko po prostu [emoji4]

@Madeline. O nie [emoji20] najgorzej jest tak czekać! To czekam razem z Tobą już zniecierpliwiona!

@Anisa15 No pewnie siedź już z Nami, mi się różne terminy pokazują.1.01/3.01/5.01 i nie wiem o co chodzi :p ale czuje się wrzesniowka już ;)
Przykro mi :( Ale takie sytuacje właśnie przewartościowują wszystko..

Na pewno styczeń Ci wylicza? ;)

Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w czwartek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości
Wszystko w porządku :) Nie wiemy jaki był przyrost po 48godz a na pewno książkowy ;)
Ja będę panikowała w czwartek bo jutro przecież nieczynne.

Wszystkie kalkulatory mówią, że przyrost bety prawidłowy więc tego się trzymam. Mam 108%, a norma jest od 100%. Dla pewności pójdę jeszcze w czwartek

Pozwólcie, że przycupnę na zakończenie roku ;) Ja i moje 2 kreski (3t4d - OM 06.12.19) :laugh2:
Wczorajsza BetaHcg 21.6 a progesteron 27,5 :)
Mamy już dwóch wspaniałych Synów, o Numer3 staraliśmy się od lipca ale cykl wykorzystany właściwie czwarty :)
Mam ogromną nadzieję, że dotrwamy wszystkie do szczęśliwego rozwiązania <3
Termin porodu wychodzi mi na 13.09.2020r. :tak:
Do lekarza idę 14.01. :) Poszłabym później bo jestem okropną Panikarą a wiem, że w 6tc mogę nic konkretnego nie zobaczyć ale tak się umówiłam w listopadzie na kontrolę po włączonym duphastonie i eutyroxie :)

Progesteron badałaś przed wzięciem duphastonu? Miałyśmy tutaj taką rozkminę ;)

reklama
Do góry