reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w czwartek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w piątek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości

Ja bym zaglądała do gina jeśli masz zaufanego w razie wątpliwości bo może być tak ze tak już może być. Niby powinno byc 117% chyba jakoś tak, ale dziwne pierwsza miałaś taka ładna, do tego progesteron ładny. Spróbuj jeszcze raz z ta beta

Ja chyba wpadłam w paranoje.Zrobiłam dwa testy z rana.maz dołuje ze to wcale nic nieznaczy,podchodzi bardzo z dystansem
IMG_20191231_105035.jpeg
IMG_20191231_081634.jpeg

U mnie pink ze wczoraj bardzo podobnie wyglada :) a beta 45:) piekne krechy, widac ze ciaza [emoji173] moj maz tez stwierdzil ze jakas slaba, ale powiedzialam mu dopiero jak mialam juz wynik bety:)
No ja wlasnie pisalam dzis do swojej lekarki i kazala isc w piatek na bete ale pojde w czwartek bo wyjezdzamy w sobote w gory wiec jakby było niepokojaco to w piatek powtorze. Boze ile to stresu a wszystko przez to poronienie....

Dziewczyny w większości tak, ja dopiero 10 wizyta, uroki terminu z końca miesiąca - jestem z do tyłu z większością. Wrzesień piękny miesiac, ja i mąż też z września, trzymam za Was dziewczyny kciuki, powodzenia dla wszystkich, nie zasmiecam Wam wątku, piszcie jeszcze na staraczkach czasem 😘
Może i Ty przenosisz do września :-) :)

Właśnie dzwoniłam do przychodni i udało mi się umówić wizytę na 22 stycznia ( jak na ich standardy to bardzo szybko). I teraz mam dylemat czy czekać spokojnie do wizyty na NFZ czy iść za tydzień prywatnie. W czwartek wybieram się na powtórkę z bety i zrobię jeszcze progesteron. Dziś od trzeciej brak snu z powodu nudności, a od rana delikatne ćmienie w dole brzucha ( czy Wy też takie macie?). U mnie wie tylko najbliższa rodzina, z którą mieszkam: mąż, szwagier, teść i teściowa.

Ja korzystam z Preglife i Ciaża+ i mam dylemat bo Preglife pokazuje termin na 31 sierpnia a Ciąża+ na 1 września, ale już zostanę z Wami. Mogę ;)?
Czekać ;) Doskonały termin, żeby wszystko było już potwierdzone :)
Mnie wczoraj okropnie podbrzusze bolało i rwało w pachwinach, oczywiście od razu pełna panika tyle, że ja tak chyba zawsze zaczynam ;)

Ja wyleczyłam się z ogromnej chęci posiadania córki jak miałam córkę. Śmiertelnie chora. Urodziła się w 20 tygodniu bez jakichkolwiek szans przeżycia nawet w terminie. Była chora na zespół patau.
Po niej urodziłam mój cud syna wrześniowego [emoji4] dlatego teraz tez czekam na dziecko po prostu [emoji4]

@Madeline. O nie [emoji20] najgorzej jest tak czekać! To czekam razem z Tobą już zniecierpliwiona!

@Anisa15 No pewnie siedź już z Nami, mi się różne terminy pokazują.1.01/3.01/5.01 i nie wiem o co chodzi :p ale czuje się wrzesniowka już ;)
Przykro mi :( Ale takie sytuacje właśnie przewartościowują wszystko..

Na pewno styczeń Ci wylicza? ;)

Mam wyniki TSH: 1,74 Beta: 674 nie za niska? Kalkulator pokazuje 108%, a wy miałyście po 130%. Mogę jedynie w czwartek pójść na badanie jeszcze raz czyli znowu przerwa trzydniowa, a potem nie będę już miała możliwości
Wszystko w porządku :) Nie wiemy jaki był przyrost po 48godz a na pewno książkowy ;)
Ja będę panikowała w czwartek bo jutro przecież nieczynne.

Wszystkie kalkulatory mówią, że przyrost bety prawidłowy więc tego się trzymam. Mam 108%, a norma jest od 100%. Dla pewności pójdę jeszcze w czwartek

Pozwólcie, że przycupnę na zakończenie roku ;) Ja i moje 2 kreski (3t4d - OM 06.12.19) :laugh2:
Wczorajsza BetaHcg 21.6 a progesteron 27,5 :)
Mamy już dwóch wspaniałych Synów, o Numer3 staraliśmy się od lipca ale cykl wykorzystany właściwie czwarty :)
Mam ogromną nadzieję, że dotrwamy wszystkie do szczęśliwego rozwiązania <3
Termin porodu wychodzi mi na 13.09.2020r. :tak:
Do lekarza idę 14.01. :) Poszłabym później bo jestem okropną Panikarą a wiem, że w 6tc mogę nic konkretnego nie zobaczyć ale tak się umówiłam w listopadzie na kontrolę po włączonym duphastonie i eutyroxie :)

Progesteron badałaś przed wzięciem duphastonu? Miałyśmy tutaj taką rozkminę ;)

reklama
Do góry