reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ona też nie miała badanego w tej ciąży i poprzedniej, a brała i bierze bo zawsze plamiła na początku. W pierwszej ciąży plamienie zakończyło się stratą niestety więc przy następnych dwóch ciążach od razu dawali i było dobrze :)
Ja przy pierwszej ciąży dostałam na bank jako placebo bo schizowałam strasznie jak się nie udawało ;) Później faktycznie ciąża była zagrożona i dlatego przy drugiej od razu dostałam duphaston.

Orientujecie się, czy teraz w ciąży nadal mam brać normalnie eutyrox i acard (przy duphastonie jest zalecany) ?

reklama
Ja przy pierwszej ciąży dostałam na bank jako placebo bo schizowałam strasznie jak się nie udawało ;) Później faktycznie ciąża była zagrożona i dlatego przy drugiej od razu dostałam duphaston.

Orientujecie się, czy teraz w ciąży nadal mam brać normalnie eutyrox i acard (przy duphastonie jest zalecany) ?

Eutyrox to kojarzę, że dziewczyny brały w ciąży ale o acard nic nie słyszałam

Cześć wszystkim, wreszcie się zarejestrowałam, choć jakiś czas już podczytuję.
Nieśmiało bardzo usadzam się w tym wątku. Testy zrobione dwa z bielą. Za to dzisiaj poleciałam zrobić betę ze wzgl. na Sylwka i wynik delikatnie poza magiczną 5, czyli 5,44. Nie skaczę jeszcze z radości, choć wewnętrznie już się zamartwiam i marzę jednocześnie ;)
Pewnie ok piątku powtórzę badanie. Chyba już powinno być widać w miarę sensowny przyrost, jak sądzicie?

Tak jeszcze w czwartek , i jeśli będzie ok to powiedział że mamy już nie powtarzać. A Ty jeszcze robisz bete ? :)

Tak, zrobię żeby mieć pewność, że wzrasta o minimum te 100% w przeliczeniu na 48h, a nie zwalnia. Nie podoba mi się też, że moja krew była zbadana dopiero 24h po oddaniu...nie wiem czy taki wynik można uznać za wiarygodny[emoji849] a ponoć od wartości 1200 przyrost bety zwalnia. Muszę po powrocie do domu poszukać starych wyników z pierwszej ciąży.

Nieśmiało bardzo usadzam się w tym wątku. Testy zrobione dwa z bielą. Za to dzisiaj poleciałam zrobić betę ze wzgl. na Sylwka i wynik delikatnie poza magiczną 5, czyli 5,44. Nie skaczę jeszcze z radości, choć wewnętrznie już się zamartwiam i marzę jednocześnie ;)
Pewnie ok piątku powtórzę badanie. Chyba już powinno być widać w miarę sensowny przyrost, jak sądzicie?

Cześć rozgość się[emoji4] zaleca się robić badania w odstępach dwudniowych więc zrobiłabym na twoim miejscu w czwartek[emoji4]

W czwartek idź powtórzyć bo najważniejszy jest przyrost po 48godz :)

reklama
@Marta200x krechy są bez wątpienia :) niestety stresu jest cały czas dużo przy ciazy :(

@Dwa+Trzy Hahah oczywiście termin na wrzesień nie na styczeń [emoji23] powiem Wam, ze ja już chyba zaczynam mieć Pregnancy brain, bo już plotę bez sensu... [emoji854] ja tez do tej pory każda ciąża na dupku, narazie progesteron chyba Ok ale dowiem się jeszcze na wizycie. Euthryox to myśle ze na pewno dalej brać

@lenka_8989 taki przyrost chyba jest Ok :)

@Kocianka to trzymam kciuki :) poza ciąża nigdy nie miałam wyniku większego niż 1 wiec czekamy na wzrost :) bete ogólnie powinno się powtarzać co 48h :)

@Anisa15: 22.01 to nie rak złe nawet, ale No właśnie u Ciebie beta kusi już o usg ;)

@Agnieva o wow ekstra, ze przy tej becie miałaś już druga kreskę . Gratulacje! To czekamy na powtórkę :)

@Madeline. Jak kalkulator pokazuje ze w normie to tak jest, kolejny przykład mojego ciążowego mózgu już [emoji854]

Do góry