reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny przewracają się wasze maluszki z plecow na bok
Wczoraj pół dnia leżała na prawym boku bo co ją na plecy położyłam to się obracała.
Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuje ale często z wielkim opóźnieniem, bo moja córka należy do dość wymagających [emoji4] Julka urodziła się 21 września , powiedzcie , czy macie już "upatrzone " krzesełka do karmienia (bo ja właśnie stoję przed dylematem i nie mogę się zdecydować [emoji23])
2 sprawa, czy Wasze dzieci (moja od około 2 tygodni tak ma) zaczęły się też częściej budzić na jedzenie ? Moja potrafi w nocy budzić się, no może bardziej kręcić zje 60 ml mleka , a za godzinę znów się domagać, je często ale małymi porcjami. W dzień Bywa lepiej , oprócz tego jest wesoła i kochana od kiedy ustaly Nam kolki . Dodam że w sumie od 2 miesiąca życia jesteśmy na mm więc mleko podaje to samo a jak kiedyś potrafiła budzić się co 3 godziny to teraz jak z zegarkiem w ręku niestrty co godzinę:(
Widziałam też, że jedna z dziewczyn jest z Głogowa, to dość blisko Nas, bo my jesteśmy z Legnicy, woj. Dolnośląskie, około 80 km do Wrocławia [emoji4]
Hej! To o mnie mowa ja jestem z Głogowa. U nas rozstrój ale w dzień, na pobudkę w nocy wystarcza nam (odpukać!) smoczek.

Właśnie mi przyszło krzesełko i finalnie... Kupiliśmy Ricokids Loni. Cenowo z tych drewnianych z materiałowym siedziskiem jest najtańsze. Jeszcze go nie złożyliśmy bo ta impreza w domu - bez sensu się zagracać. Jest do 30kg regulowane wysokości są. Jak rozłożę powiem więcej.

reklama
Gunka moja się nie przewraca nic a nic. 27 stycznia mamy szczepienie, zobaczymy co lekarka powie. Jest żywa rusza się, macha nóżkami ale się wcale nie przewraca i nie podnosi główki.. wydaje mi się ze jest mała jak na swój wiek i pewnie musi nabrać dłużej sił na to.. bo ostatnio narzekałam ze lezy jak kłoda jak jest na plecach a teraz już wysoko nóżki podnosi :) wiec postęp jakiś jest.

Qmika uff fajnie ze macie chrzest z głowy :)

Witam nowa mamę:)

Gunka moja się nie przewraca nic a nic. 27 stycznia mamy szczepienie, zobaczymy co lekarka powie. Jest żywa rusza się, macha nóżkami ale się wcale nie przewraca i nie podnosi główki.. wydaje mi się ze jest mała jak na swój wiek i pewnie musi nabrać dłużej sił na to.. bo ostatnio narzekałam ze lezy jak kłoda jak jest na plecach a teraz już wysoko nóżki podnosi :) wiec postęp jakiś jest.

Qmika uff fajnie ze macie chrzest z głowy :)

Witam nowa mamę:)
To jak już podnosi nóżki do góry to się pewnie zaraz zacznie przewracac. Bo mój może z tydzień temu zaczął nogi podnosić do góry a później wykapowal że sobie podniesie nogi i od razu się przewali na bok

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuje ale często z wielkim opóźnieniem, bo moja córka należy do dość wymagających [emoji4] Julka urodziła się 21 września , powiedzcie , czy macie już "upatrzone " krzesełka do karmienia (bo ja właśnie stoję przed dylematem i nie mogę się zdecydować [emoji23])
2 sprawa, czy Wasze dzieci (moja od około 2 tygodni tak ma) zaczęły się też częściej budzić na jedzenie ? Moja potrafi w nocy budzić się, no może bardziej kręcić zje 60 ml mleka , a za godzinę znów się domagać, je często ale małymi porcjami. W dzień Bywa lepiej , oprócz tego jest wesoła i kochana od kiedy ustaly Nam kolki . Dodam że w sumie od 2 miesiąca życia jesteśmy na mm więc mleko podaje to samo a jak kiedyś potrafiła budzić się co 3 godziny to teraz jak z zegarkiem w ręku niestrty co godzinę:(
Widziałam też, że jedna z dziewczyn jest z Głogowa, to dość blisko Nas, bo my jesteśmy z Legnicy, woj. Dolnośląskie, około 80 km do Wrocławia [emoji4]
Hej, mój synek z 23.9. Kolki tez okropne miał. A z tym jedzeniem w nocy zdarza się, że pije co godzine po troche. Też jest na mm.

W takim razie czekam na opinie:)
Moja tez już przewraca się na bok , czasem też z tego boku na brzuszek ale to nie wiem czy świadomie czy bardziej przypadkowo :)
Bo w sumie zrobiła tak dopiero kilka razy
Ooo właśnie , z tym smoczkiem muszę spróbować, bo u Nas zazwyczaj służy jako usypiacz jak już jest taka zmęczona że się denerwuje i marudzi ;)
Wczoraj pół dnia leżała na prawym boku bo co ją na plecy położyłam to się obracała.

Hej! To o mnie mowa ja jestem z Głogowa. U nas rozstrój ale w dzień, na pobudkę w nocy wystarcza nam (odpukać!) smoczek.

Właśnie mi przyszło krzesełko i finalnie... Kupiliśmy Ricokids Loni. Cenowo z tych drewnianych z materiałowym siedziskiem jest najtańsze. Jeszcze go nie złożyliśmy bo ta impreza w domu - bez sensu się zagracać. Jest do 30kg regulowane wysokości są. Jak rozłożę powiem więcej.

Ooo, czyli to nie tylko u mnie takie "rewolucje " w nocy się zdarzają [emoji4]mam nadzieję że szybko to minie i Będziemy się mogły cieszyć pełnią macierzyństwa bez nieprzespanych nocy.
A powiedzcie mi dziewczyny u Was to tez pierwsza dzidzia czy już macie w domu starszaków?
Hej, mój synek z 23.9. Kolki tez okropne miał. A z tym jedzeniem w nocy zdarza się, że pije co godzine po troche. Też jest na mm.

Ja właśnie tez mam takie plany, dość ciężko znioslam ciążę (całe 4 pierwsze miesiące wymiotowalam [emoji22]) + tarczyca , ostatecznie miałam cesarke a później te kolki i wgl więc jednak zostanę przy jednej wymarzonej i wyczekanej córeczce:)
Moja pierwsza. I ostatnia[emoji3061][emoji1787][emoji1787]

reklama
Do góry