Super pomysł jestem za !!! Mam jak coś kontakt do dobrego lekarza od genetykiMama1990 wiem że łatwo nam napisać nie martw się,każda z nas by się pewnie zamartwiała na Twoim miejscu ale pamiętaj to nie jest jeszcze przesadzone,z tymi wynikami różnie bywa...często się mylą.Kochana jeśli Cię nie stać na te droższe badania napisz, pomozemy Ci uzbierać chociaż trochę kwoty a może uda się cała...jest nas tu wiele każda z nas gdyby Ci przelała 10-20zl albo ile by tam mogła zawsze by Ci było lżej zrobić to badanie a byłabyś pewniejsza.
reklama
gratulacje! Kobieto z tego samego dniaWitam się po prenatalnych... musiałam ochlonac wszystko w porządku, nt 1.7 kość nosowa jest, przepływy ładne, serduszko bije ładnie, dzidziuś ma 6.34 czyli 12t5d a według om powinno być 11t6d więc usg wyszło super i zrobili mi ten test PAPPa ale ja nawet nie będę brała tego pod uwagę skoro usg wyszło ladne i tego będę się trzymac aaa i mój cud na 80% jest dziewczynka więc moje przeczucia mogą się mylić Zobacz załącznik 950541
@olagie kochana badz dobrej myśli, skoro usg wyszło dobrze to tu są tylko statystyki... ściskam mocno i głowa góry:-*
to teraz Cie chwile po mecze, jesli mogę. Czy u Ciebie wszystko bylo widoczne?
Baciombre1984
Fanka BB :)
Męcz ile chcesz tak u mnie wszystko uwidoczniono po kolei nos pęcherz nerki żołądek itpgratulacje! Kobieto z tego samego dnia
to teraz Cie chwile po mecze, jesli mogę. Czy u Ciebie wszystko bylo widoczne?
Wal na izbę. Spakuj potrzebne rzeczy bo możesz zostać w szpituCzekam na męża aż wróci z pracy... bo musi z młoda zostać. Tylko nie wiem czy jechać do lekarza czy od razu walić na IP?[emoji849]
Anastazja35x
Czyli moja instrukcja była jednak słaba [emoji23][emoji23]
Nie była dobra , ale ja mam sklerozę ciążowa i zapominam czasem nawet co chciałam zrobić pare sekund wcześniej [emoji23][emoji23]
olagie
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Jeszcze nie wiem co zrobię, lekarz zaleca amniopunkcję, bo daje 100% pewność, ten drugi ten podobno nie.
Usg jak powiedział”rewelacja” przyziernosc w normie, kość nosowa widoczna.
Szczerze wam powie, że gdyby nie to że na NFZ z automatu robią pappa to nie zdecydowałabym się na nie!
Niepotrzebne stresy.
W pierwszej ciąży nie robiłam, bo usg wyszło dobrze i przynajmniej nie myślałam w ogole o tym.
Jeszcze nie wiem co zrobię, lekarz zaleca amniopunkcję, bo daje 100% pewność, ten drugi ten podobno nie.
Szczerze wam powie, że gdyby nie to że na NFZ z automatu robią pappa to nie zdecydowałabym się na nie!
Niepotrzebne stresy.
W pierwszej ciąży nie robiłam, bo usg wyszło dobrze i przynajmniej nie myślałam w ogole o tym.
Lekarz zaleca Ci amio bo to jest kolejny krok na NFZ. Państwowa służba zdrowia nie refunduje testów za kasę. A wiesz na pewno jak często kończy się amio.Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Niepotrzebne stresy.
olagie
Lekarz zaleca Ci amio bo to jest kolejny krok na NFZ. Państwowa służba zdrowia nie refunduje testów za kasę. A wiesz na pewno jak często kończy się amio.
No właśnie nie wiem?
Lekarz i położna powiedzieli, że ryzyko jest niewielkie 1%
Baciombre1984
@olagie dokładnie ja też mam na NFZ i zrobili mi z marszu a normalnie nie robilabym ale wiem że to statystyki i nie będę się przejmować, przynajmniej teraz... Ja myślę że skoro usg jest rewelacja kość nosowa widoczna i nt w normie to PAPPa po prostu kolejny raz się myli jak to często się zdarza...
reklama
Akacha
A z Pappa wyszło jeszcze mniejsze. Amnio to ryzyko 1:100 a z pappa masz 1:287.No właśnie nie wiem?
Lekarz i położna powiedzieli, że ryzyko jest niewielkie 1%