reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@olagie, wlasnie byłam u mojego lekarza, powiedziałam mu o tobie, powiedział, ze takie statystyki nie sa miarodajne i ze masz zupełnie sie nie przejmować i zanim zrobisz amnio, żebyś zrobiła nifty/sanco. On twierdzi, ze jesli usg jest ok, to możliwość ze jednak bedzie zd jest nikłe, znikome. A lekarz dobry. Ten z najlepszych w Polsce ;)

reklama
@olagie, wlasnie byłam u mojego lekarza, powiedziałam mu o tobie, powiedział, ze takie statystyki nie sa miarodajne i ze masz zupełnie sie nie przejmować i zanim zrobisz amnio, żebyś zrobiła nifty/sanco. On twierdzi, ze jesli usg jest ok, to możliwość ze jednak bedzie zd jest nikłe, znikome. A lekarz dobry. Ten z najlepszych w Polsce ;)

Dzięki @dory ;)
Wizytę u swojego lekarza mam za tydzień, zobaczę jeszcze co on mi powie.
Kurcze ten nifty 2500

Dzięki @dory ;)
Wizytę u swojego lekarza mam za tydzień, zobaczę jeszcze co on mi powie.
Kurcze ten nifty 2500
sanco konkretnie to 2100 w wawie, nie wiem skąd jesteś, bo mówimy o tym samym badaniu, ale nifty maja poza polska i dopłaca sie do przesłania krwi zagranicę, a sanco jest normalnie polskie, wyniki ogarniaja w wawie.

Olagie nie zamartwiaj się na zapas, choć wiem, że trudno. Podam Ci przykład kuzynki męża - jej trzecia ciąża, dwie pierwsze ok, a teraz zarówno usg jak i pappa wyszły jej złe - zrobiła amniopunkcję bo nie stać jej było na te płatne badania i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dzieciątko zdrowe, badanie bez jakichkolwiek komplikacji. Także głowa do góry [emoji8][emoji8]
Ja w poprzedniej ciąży miałam zaś złe wyniki USG, a dokładnie pomiaru NT, zrobiłam pappa i wykluczyło mi jakiekolwiek wady.

Jaki miałaś wynik nt, pamiętasz może? Ja czekam na swoje wyniki, myślę że w pojutrze lub w czwartek już powinny być, też mnie strach zżera.

Witam się po prenatalnych... musiałam ochlonac:rofl::rofl2: wszystko w porządku, nt 1.7 kość nosowa jest, przepływy ładne, serduszko bije ładnie, dzidziuś ma 6.34 czyli 12t5d a według om powinno być 11t6d więc usg wyszło super i zrobili mi ten test PAPPa ale ja nawet nie będę brała tego pod uwagę skoro usg wyszło ladne i tego będę się trzymac8-) aaa i mój cud na 80% jest dziewczynka więc moje przeczucia mogą się mylić ;):yes:Zobacz załącznik 950541
@olagie kochana badz dobrej myśli, skoro usg wyszło dobrze to tu są tylko statystyki... ściskam mocno i głowa góry:-*
Gratulacje [emoji7] to trzy dziewczynki na forum póki co chyba [emoji6]

reklama
sanco konkretnie to 2100 w wawie, nie wiem skąd jesteś, bo mówimy o tym samym badaniu, ale nifty maja poza polska i dopłaca sie do przesłania krwi zagranicę, a sanco jest normalnie polskie, wyniki ogarniaja w wawie.

Kurcze nie znam się ba tych badaniach, w zaleceniach mam amniopunkcję, cff Dna

Do góry