reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja w tym tygodniu też oddam krew na PAPPa, a w przyszłym USG i powinny być już wtedy wyniki PAPPa. Gdybym robiła te prenatalne prywatnie to testu z krwi bym nie robila. Samo USG. A mam skierowanie więc wyjścia nie ma, ale wiem że często wychodzą głupoty w tych wynikach i niepotrzebny stres później.

reklama
Chyba zapisze się na te warsztaty Bezpieczny maluch, bo sa w katowicach 22.03 ktoś się wybierze, bo samemu to wiadomo dziwnie[emoji28]

Dory za Ciebie również kciuki, dobrze będzie.

Martitka no nie ukrywam że jest to forma promocji bo wszysyko jest sponsorowane - aby było za darmo. Ale warto naprawdę:) dostaniesz reklamówke ulotek gratisy, są konkursy, no i przede wszystkim ta pierwsza pomoc przekazana w mega pozytywny sposób

Moja córka budziła się co 2-3h przez całe półtora roku, jak odstawiłam to budzi się raz - żeby ją wziąć z łóżeczka do nas i śpi do rana.
Jak będzie za dużo promocji to po prostu wyjdę. Strasznie nie lubię takiego gadania. Promują się jako warsztaty a różnie z tym bywa.

Dziewczyny ;) A co myślicie o szkołach rodzenia? Niby można zapisać się od 21 tc. Tak sobie myślę, że przy pierwszym dziecku to chyba nie zły pomysł. Czekam na Wasze opinie.

Dziewczyny ;) A co myślicie o szkołach rodzenia? Niby można zapisać się od 21 tc. Tak sobie myślę, że przy pierwszym dziecku to chyba nie zły pomysł. Czekam na Wasze opinie.
W pierwszej ciąży chodziliśmy z mężem. Szkoła rodzenia była w szpitalu, w którym chciałam rodzic więc zwiedziliśmy trakt porodowy, oddział, człowiek czuł że nie trafia w całkiem obce ściany. Do tego nauka pielęgnacji, elementy pierwszej pomocy czy wskazówki dotyczące karmienia piersią. No i sporo odnośnie porodu, jak przebiega (1-2-3-4 okres porodu), metody usmierzania bólu itd ogólnie polecam :)

a podpowiesz, kiedy i gdzie sa w Warszawie takie szkolenia? Albo gdzie tego szukać? :)
Musisz się zarejestrować na necie, marlusia wrzucila linka

Screenshot_20190311-122516_Chrome.jpeg

A co do szkoły rodzenia, chodziłam z mężem, bardzo byliśmy zadowoleni. Mniej się balam :) polecam. Ja chodziłam od 30 tc bo tak się zapisalismy akurat a zajęcia były chyba tylko miesiąc więc zdążyliśmy na luzie.

reklama
Musisz się zarejestrować na necie, marlusia wrzucila linka

Zobacz załącznik 950481

A co do szkoły rodzenia, chodziłam z mężem, bardzo byliśmy zadowoleni. Mniej się balam :) polecam. Ja chodziłam od 30 tc bo tak się zapisalismy akurat a zajęcia były chyba tylko miesiąc więc zdążyliśmy na luzie.
Juz sie zapisałam przed chwila :)
robie cokolwiek. Żeby nie myśleć, że za 5 minut wchodzę

Do góry