reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Właśnie jestem w luxmedzie i sie dowiedziałam, ze mój prowadzący nie doniósł jakichś tam papierów i ma zakaz wykonywania prenatalnych, takze kiszka.

Weszła przede mną 40letnia kobieta i powiedziała, ze od razu robiła pappa i fisha i amnopunkcje bo sie bała i nie chciała urodzić chorego dziecka. Zabije mnie to czekanie, ten okres ciąży jest przereklamowany

@Indziorka ja też mam w głowie cały czas syna, a z córką bylam na 1000% pewna że dziewczynka.

Ja też polecam wózki z pompowanymi kołami. Mi sie z wyglądu bardzo podobają takie kosmiczne ale nie kupilabym ze względu na nie wiem jak to nazwać taką wyprofilowaną spacerówke że dziecko zawsze ma zagięte nogi, jak jest polozone to też nie ma jak nóg rozprostować. Ja nie wyobrażam sobie tak spać i dziecku też byn tego nie fundowala [emoji2368]

Ja po wizycie, wszystko okej, wrzuciłam zdjęcie na odpowiedni wątek :) ale powiem Wam że już stres jak ręką odjął :) już musi być dobrze, najgorszy czas za nami

Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi i przy okazji zapytałam położne o te migreny, powiedziała że tylko paracetamol :/ Swoją drogą chyba mi odpuściło po rannej akcji wkuwania się w 4 miejsca i poszukiwaniu żył. Wylądowałam omdlewająca na kozetce, strasznie mnie wymordowały położne :p a cały wieczór piłam wode i rano litr żeby gładko poleciało :p

Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi i przy okazji zapytałam położne o te migreny, powiedziała że tylko paracetamol :/ Swoją drogą chyba mi odpuściło po rannej akcji wkuwania się w 4 miejsca i poszukiwaniu żył. Wylądowałam omdlewająca na kozetce, strasznie mnie wymordowały położne :p a cały wieczór piłam wode i rano litr żeby gładko poleciało :p
Dobrze, że ja mam widoczne żyły, bo bym nie przeżyła tego, nie lubię jak ktoś dotyka moich żył, a co dopiero igła XD w przyszłym tygodniu się wybieram na badania, zobaczymy co to będzie.

Dory pompowane koła są nieporównywalnie lepsze na nierówna drogę. Musisz się zastanowić gdzie będziesz głównie spacerować- po bruku po mieście (piankowe wystarcza) czy po lesie, parku i dziurawych chodnikach:) Ja mam wózek i z takimi i z takimi i jest różnica - mam mega dziurawe chodniki i pompowane koła są lepsze na takie zniszczone drogi.

U mnie zawsze był problem ze wkuciem no ale dzisiaj były jakieś wyjątkowo zaciśnięte, aż same położne były w dużym szoku :p

@marii19 nie chce się napalać jak szczerbaty na suchary ;) ale ale... ;)

Możecie mnie zlinczować, ale teraz postanowiłam kupić używany wózek, bo poprzedni używałam pół roku tylko i z wygody na spacerówkę się przerzuciłam, a używki mega zadbane za połowę ceny ;) ogólnie teraz mam luźniejsze podejście do wyprawki, ale do samej ciąży to już nie[emoji848] to jest dzicz.

Muszę w końcu na kompa wejść i tę wątki dodać, aplikacja spoko ale jak widać nie wszystko obsługuje ;)

reklama
@Indziorka za co linczowanie... Ja w drugiej ciąży kupilam używany wózek za polowe ceny w takim stanie, ze jeszcze gumki na kółkach miał bo tak rzadko byl używany... Jeśli teraz trafilaby mi się podobna okazja to nawet bym się nie zastanawiała.

Do góry