reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Gratulacje dziewczyny [emoji4] same dobre wieści dzisiaj. Śliczne te wasze dzieciaczki [emoji3059]

Mam nadzieję, że też takie zdjęcie dostanę za niedługo.

My wczoraj mieliśmy najdroższe kino w życiu. Pomimo że bilety dostaliśmy. To zarobilismy mandacik za prędkość - 200zl i 6 pkt. Mąż mi tłumaczył jak się jeździ automatem i się trochę "rozpędzil" w tym tlumaczeniu. Oczywiście mandat jak najbardziej słuszny. Ale film nie był warty tych pieniędzy [emoji849]

Wy już czujecie ruchy!?! Matko, ja tylko bulgotanie w żołądku jak się najem. W pierwszej ciąży dopiero w 21 tyg poczułam tak, że byłam pewna że to to. Ale miałam łożysko na przedniej ścianie, podobno wtedy słabiej są wyczuwalne. Ciekawe jak teraz będzie.

Udanego, spokojnego wieczorku [emoji4]
Ja czuje , już jestem pewna, że to dzidziuś:)

@marii19 o biedaku. Pamiętam że było to obrzydliwe.

To dziś już robisz ta krzywa cukrowa? Dostałaś wcześniejsze skierowanie na to?

@gosia100 witaj, ja też poronilam w 7 tc. Teraz wszystko będzie dobrze :)

@natalias gratulacje :) :) sliczny jest

@moniczka2609 może po prostu taki mój objaw ciążowy :)

Ale tak jak pisze @Agnieszka kw na czczo może być super. Powiem o tym lekarzowi,

@Ann89 powodzenia, nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze że to już jutro :)

@Lovi23 super :) to takie niesamowite wrażenie :)

Madeline nie ma się też co nakręcać, bo może to norma, że dużo się pije, w końcu dziecko w większości składa się z wody i to niekoniecznie oznacza coś złego. Natomiast warto o tym lekarzowi wspomnieć, żeby on zadecydował, co dalej. U mnie i u koleżanek był to objaw cukrzycy, dlatego Ci o tym napisałam, bynajmniej nie żeby Cię straszyć i stresować, tylko żebyś poradziła się kompetentnej osoby.

@marii19 o biedaku. Pamiętam że było to obrzydliwe.

To dziś już robisz ta krzywa cukrowa? Dostałaś wcześniejsze skierowanie na to?

@gosia100 witaj, ja też poronilam w 7 tc. Teraz wszystko będzie dobrze :)

@natalias gratulacje :) :) sliczny jest

@moniczka2609 może po prostu taki mój objaw ciążowy :)

Ale tak jak pisze @Agnieszka kw na czczo może być super. Powiem o tym lekarzowi,

@Ann89 powodzenia, nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze że to już jutro :)

@Lovi23 super :) to takie niesamowite wrażenie :)

@Madeline86 to moja 3 ciąża (z pierwszej mam 3 letnią córkę). Ta ciąża zaczęła się od podejrzenia pozamacicznej (przy becie prawie 2000 nie było widać pęcherzyka). W okolicy 7/8 tyg leżałam w szpitalu z powodu plamienia. Wyszłam ze szpitala i na 3 dzień znowu plamienia - dostałam L4 i odpoczywam w domku. Juz pomału mogę się ruszać. Biorę duphaston, luteinę dopochwową i acard.
Wizytę miałam 6 dni temu - wszystko ok. A następną dopiero 13 marca - prenatalne ;)

Też jestem już myśli że będzie ok. Chociaż jeszcze chyba boję się cieszyć...
Na dodatek jestem przeziębiona i ładuje w siebie czosnek, naturalne soki malinowe i cytrynę :)
Mam nadzieję, że wszystkie szczęsliwie urodzimy w okolicy września :)

Pewno :) dlatego właśnie jest to forum żeby się wymieniać doświadczeniami. Pewnie bez tego nie wspomniałabym o tym mojej gince bo uznalabym że tak już musi być :)
Zawsze lepiej sprawdzic i być spokojnym niż coś przeoczyć :)
Madeline nie ma się też co nakręcać, bo może to norma, że dużo się pije, w końcu dziecko w większości składa się z wody i to niekoniecznie oznacza coś złego. Natomiast warto o tym lekarzowi wspomnieć, żeby on zadecydował, co dalej. U mnie i u koleżanek był to objaw cukrzycy, dlatego Ci o tym napisałam, bynajmniej nie żeby Cię straszyć i stresować, tylko żebyś poradziła się kompetentnej osoby.

Ojoj to już trochę przeżyć za Tobą w tej ciąży.
Dbaj o siebie i odpoczywaj. I oby ta ciąża była już nuuuudna do końca. [emoji4]
Też mam prenetalne 13 marca. Będziemy się stresować razem [emoji6]

O jaaa gratulacje ile już się ujawniło chłopców i dwie dziewczynki?
A To nie jest tak ze lekarz po prostu jest bardziej pewny w przypadku chłopców stad ich przewaga?
Ja mam badania prenatalne jutro o 10 .. już dzisiaj w nocy obudziłam się cała mokra ze stresu .
Wszyscy mówią ze u mnie będzie córka i już się tak nastawilam (chociaż obiecałam sobie ze nie będę) ze już sobie innej opcji nie wyobrażam chociaż szczerze coś czuje ze będzie psikus i to będzie On
Tata chodzi i do brzucha mówi Marcelinka wiec będzie ciekawie

Zdarza się że pępowina się tak ułoży, że wygląda to jak siusiaczek znam nawet taki przypadek. W sumie to w tak wczesnej ciąży i tak się nie bierze tego na 100%. Kuzynka miała mieć córkę z prenatalnych, a potem na wizycie wyszło, że jednak chłopiec i teraz ciągle się potwierdza, że chłopczyk :)

reklama
Moja córka była "chyba chłopcem" w 12 i 20 tygodniu, ale nikt nie powiedział że na 100%. Też się już nastawiłam a tu w 32 tyg powiedzieli mi że chyba dziewczynka [emoji23] i weź tu kompletuj wyprawkę [emoji16]

Do góry