reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Czarnulka nie będę się kłócić, każdy robi jak uważa:) też mam dziecko alergika ze skazą białkową, męża alergika i chodzę do alergologa ;) rozumiem i szanuje Twoje zdanie, ale to nie znaczy że się z nim zgadzam ;)
No pewnie. Każdy ma swoje zdanie. No i co lekarz to inna opinia. I inne objawy alergii. Mój młodszy z powodu alergii ma problem z apetytem. Dlatego boje się przechodzić znowu przez to samo. I dlatego chce zminimalizować ryzyko. A ile ja się namęczyłam z biegunkami zaparciami. Wiem ze nie uchronię dziecka bo jak ma być alergia to będzie. Ale każdy tez przechodzi to inaczej. Ja z dwójka męczyłam się z jedzeniem. Alergia u młodszego pojawiła się od porodu jak zaczął jesc u starszego tez. Dlatego i sama uważam ze coś w tym jest. Ale są dzieci które maja alergie i są odpasionei nie maja problemów trawiennych.
A o tym można tez poczytać w internecie o profilaktyce alergii w łonie matki i tam dowiedziałam się o przyjmowaniu probiotyku cała ciąże i ze to tez w jakiś sposób chroni

Jesteś w 13 tygodniu ciąży jak dobrze pamiętam? :) tyle sprzecznych opini na temat tych ruchów. Sama czuje momentami takie dziwne laskotanie ale juz sama nie wiem czy to to. Słyszałam ze jak juz sie serio czuje ruchy dziecka to nie ma sie wątpliwości co do tego. Więc jednak traktuje to z przymrużeniem oka i czekam na ten moment :)
Tak ja już od ponad tygodnia najpierw jakby lekkie dotknięcia od środka zawsze w tym samym miejscu i zawsze wieczorem

napisałam usta paryskie, wyskoczyła takie wyniki, ze aż sie wystraszylam :p
Ale nie grafika tylko wszystko. W sumie co komu. Mi akurat się podoba. Zwłaszcza ze po 35rz zaczyna zanikać czerwień wargowa i pojawiają się zmarszczki palacza. Mam jedna koleżankę 40 i ma dwie kreski zamiast ust i kupę zmarch nie chce tak wyglądać

Jesteś w 13 tygodniu ciąży jak dobrze pamiętam? :) tyle sprzecznych opini na temat tych ruchów. Sama czuje momentami takie dziwne laskotanie ale juz sama nie wiem czy to to. Słyszałam ze jak juz sie serio czuje ruchy dziecka to nie ma sie wątpliwości co do tego. Więc jednak traktuje to z przymrużeniem oka i czekam na ten moment :)
Ja w pierwszej ciąży nie od razu zorientowałam się, że te bąbelki w brzuchu to ruchy dziecka. Dopiero jak były już mocno wyczuwalne, to pomyślałam, że już wcześniej coś czułam, ale nie wiedziałam, że to to ;)

Wszędzie piszą ze pierwsze ruchy to skrzydła motyla wiec może to być to. Myśle tez ze wiele zależy od dzidzi. Te wierciolki i większe może czuć wcześniej. Pierwszego synka czułam w 12 tc. Jechałam do szkoły z koleżankami i mówiłam ze dziewczynkę urodzę i wtedy poczułam kopniaczki nie raz czy dwa tylko ciagle przez 10 min takie kłucia cały cza w jednym miejscu. Lekarka mi nie uwierzyła. A one się z dnia na dzień nasilały. Drugiego synka czułam ok 15-16 dopiero on był mały delikatny i już martwiłam się aż ze tak późno bo niby w drugiej ciąży szybciej czuć. Teraz czuje i to są ruchy i są już mocniejsze niż tydzień temu

Tylko ze ja jestem w 12 tygodniu i wyczytałam ze właśnie nie jest to możliwe, chociaz byly tez sprzeczne informacje. Ciekawa jestem :) 3 razy czulam cos takiego, tez na wieczór i tylko w jednej pozycji jak próbowałam zasnąć :)
Ja w pierwszej ciąży nie od razu zorientowałam się, że te bąbelki w brzuchu to ruchy dziecka. Dopiero jak były już mocno wyczuwalne, to pomyślałam, że już wcześniej coś czułam, ale nie wiedziałam, że to to ;)

reklama
Do góry