reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Czarnulka no jak wypilas herbatę z cukrem to nie sądzę żeby Ci wyszła glukoza na czczo w normie ;)

Mnie też tak wieczorami brzuch boli mocno jak na okres.
U nas zaczynają się ferie, moja córa postanowiła się rozchorowac więc nie poszła do żłobka.. byle do 16!

A co do toxo to nie myślę nad tym, mięso i warzywa kroję na innych deskach, myje warzywa owoce, nie jem surowego i w sumie tyle.

reklama
Ten ból od wczoraj to taki jakby trochę kłucie, trochę jakby zakwasy (ale w tym miejscu to nie możliwe, przynajmniej osobiście nigdy nie miałam zakwasow w podbrzuszu). Raczej nie opisałabym go jako skurcze takie miesiączkowe. Też myślę, że czas na magnez. Muszę kupić jakiś kompleks witamin dla ciężarnych bo biorę już jod i kwas foliowy. A jak kupie kompleks witamin to wszystko w jednej tabletce. Chociaż w pierwszej ciąży coś mi się przypomina że magnez osobno brałam hmm

Ten ból od wczoraj to taki jakby trochę kłucie, trochę jakby zakwasy (ale w tym miejscu to nie możliwe, przynajmniej osobiście nigdy nie miałam zakwasow w podbrzuszu). Raczej nie opisałabym go jako skurcze takie miesiączkowe. Też myślę, że czas na magnez. Muszę kupić jakiś kompleks witamin dla ciężarnych bo biorę już jod i kwas foliowy. A jak kupie kompleks witamin to wszystko w jednej tabletce. Chociaż w pierwszej ciąży coś mi się przypomina że magnez osobno brałam hmm
Znam ten ból...u mnie już długo występuje. Najgorzej jak posiedzę/poleżę a później jak wstanę ehh...magnez czasem się bierze dodatkowo. W zeszłej ciąży oprócz zestawu witamin też brałam magnez na skurcze od 7msc.

Infekcja intymna wyjdzie mi w badaniach moczu? Mam jakieś dziwne uplawy ale nie mam dolegliwości i nie wiem jak to sprawdzić

Infekcja intymna wyjdzie mi w badaniach moczu? Mam jakieś dziwne uplawy ale nie mam dolegliwości i nie wiem jak to sprawdzić
W moczu mogą Ci wyjść leukocyty ale badanie takie jest niemiarodajne bo nie wiesz czy komorki zapalne są z drog moczowych czy rodnych. Musisz miec zrobioną cytologię pochwy.

Znam ten ból...u mnie już długo występuje. Najgorzej jak posiedzę/poleżę a później jak wstanę ehh...magnez czasem się bierze dodatkowo. W zeszłej ciąży oprócz zestawu witamin też brałam magnez na skurcze od 7msc.

No ciężko dziś mi się zebrać a mam trochę rzeczy do zrobienia :/ czekam na termin wizyty poza NFZ, bo na NFZ dopiero na koniec miesiąca :(

Hej. Ja aktualnie dopiero po pierwszym USG w 5 tyg kolejne 21 ale na pierwszym zarodek wielkości 1.8 mm i 1.16 cm pęcherzyka. Dodam zdjecie. A jak wasze USG w 7 i 8 tygodniu?

Pozdrawiam
IMG_20190211_090242.jpg

W moczu mogą Ci wyjść leukocyty ale badanie takie jest niemiarodajne bo nie wiesz czy komorki zapalne są z drog moczowych czy rodnych. Musisz miec zrobioną cytologię pochwy.
Dzięki, raz w życiu miałam infekcje i wtedy byłam pewna że ja mam :D nie chce robić zamieszania z powodu zwykłych upławow więc poczekam czy się coś będzie dziać.

reklama
Muszę tez zrobić glukozę a wypiłam herbatę bo bym padła po drodze a ze mam sporo spraw dziś zalatwic to muszę jakoś funkcjonować zreszta wczoraj nie piłam prawie nic i bałam się ze krew będzie gęsta. No i ciekawe czy tak można herba była z cukrem.
Oczywiście , że nie można [emoji4] bo glukoza może Ci wyjść kosmiczna. No chyba, że z reguly masz niski cukier [emoji848]
Wodę można pić, nawet jest zalecana zeby właśnie krew nie była gęsta

Do góry