reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Wieczorami i w nocy miewam.dosc mocne bóle podbrzusza :/ już 2 czy 3 wieczór muszę brać nospe. Prócz tego biorę Duphaston 2x. Żadnych innych objawów tylko te bóle :/ w dzień tego tak nie odczuwam...
A jak się objawia ?
Ja mogę polecić od siebie magnez , myślę że może pomóc w takiej sytuacji.

reklama
Aleksandra, bóle podbrzusza to chyba norma, szczególnie wieczorem. W poprzedniej ciąży mialam okropne, dwa tygodnie przeleżałam w szpitalu. Myślałam, że to dlatego że miałam drobne komplikacje. Teraz też mnie boli brzuch jak na okres, w sumie co wieczór tak mam. Wychodzi na to, że taka moja "uroda" i nic złego się nie dzieje. U Ciebie może być podobnie. Nie martw się na zapas przede wszystkim [emoji4]

Hey wracam po weekendzie dziś ok 18 mam wizytę u gina ale tylko po receptę bo mi wyszło zapalenie w cytologii i wzywał mnie pilnie od środy że dziś pilnie mam się wstawić idę z małą nadzieja na USG ale to bezpłatna wizyta więc nie mam co się pewnie łudzić :)
Co do bólu brzucha to mam też wieczorne ale dochodzi do tego ból w plecach i czasem kłócić jajnika dziś mu powiem o wszystkim bo jadę na nospie

Mnie brzuch szczególne bolał na początku ciąży, później minęło, a od kilku dni pobolewa spowrotem. Lekarz stwierdził, że to normalne ponieważ macica się rozciąga i przepisał magnez.

Dzisiaj mam konsultacje u endokrynologa, mam nadzieję, że rozwieje wszystkie moje wątpliwości i będę mogła spać spokojnie.

U nas skończyły się ferie i córka wraca do szkoły.

To ja wczoraj wieczorem tez Mialam ból brzucha taki jak na @. Trochę się martwiłam bo dawno nie miałam tylko na początku ciąży. Ale dziś jest już ok.

Wlasnie o te zwisy chodzi. Jak żyć potem? Jak funkcjonować? Jak uprawiać seks z mężem? Chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale zastanawiam sie czy czekać do 2 porodu, czy zrobic od razu operacje po porodzie.
Dory u mnie pl dwóch ciążach i mega dojarkach mlecznych cycki mam okropne. Niby mężowi się podobają ale ja siebie nie akceptuje. Wiosna wybieram się jeszcze w ciąży na konsultacje i będę czekać na operacje bo kolejki to swą lata tam gdzie chcem zrobic

Dziewczyny które nie chorowały na toksoplazmozę czy zachowujecie jakieś szczególne środki ostrożności ? Mięso surowe w rękawiczkach ( ja i tak zawsze robię w rękawiczkach ale czasem pękają i kontak test) zakazane produkty, szorowanie owocow? W sumie surowego mięsa nie spożywam ale np salami uwielbiam i czasami skubne tak samo sery pleśniowe. Ja jakoś w tej ciąży nie świruje i zapominam o tym ale waśnie wybieram się na badania ( w końcu pierwszy raz w tej ciąży ) bo nie miałam siły wcześniej isc i trochę myśle. Wyniki robiłam 6 lat temu i jestem ciekawa co i jak będzie

Muszę tez zrobić glukozę a wypiłam herbatę bo bym padła po drodze a ze mam sporo spraw dziś zalatwic to muszę jakoś funkcjonować zreszta wczoraj nie piłam prawie nic i bałam się ze krew będzie gęsta. No i ciekawe czy tak można herba była z cukrem.

reklama
Muszę tez zrobić glukozę a wypiłam herbatę bo bym padła po drodze a ze mam sporo spraw dziś zalatwic to muszę jakoś funkcjonować zreszta wczoraj nie piłam prawie nic i bałam się ze krew będzie gęsta. No i ciekawe czy tak można herba była z cukrem.
Nie można, musisz być totalnie na czczo a jak jeszcze herbata z cukrem to przecież glupoty Ci wyjdą, zrób badania w inny dzień

Co do toxo to ja akurat nie oprawiam mięsa w rekawiczkach, po prostu dbam o higiene, mycie warzyw i owoców porządne, surowego mięsa nie jem a sery plesniowe z pasteryzowanego mleka mozna bez problemu

Do góry