reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Tęsknię za pierwszą ciążą :( byłam tylko ja i ja najważniejsza. Od początku na L4 i zajmowałam się tylko i wyłącznie sobą. Spałam ile potrzebowałam, spacerowalam ile chciałam a sporo domowych obowiązków przejął mąż. Teraz to ten nasz mały prawie trzyletni szkrab jest na piedestale i cały dzień kręci się wokół Niego :* ja jutro ostatni dzień w pracy a po pracy na wizytę i wezmę L4. Od przyszłego tygodnia może młody już dojdzie do zdrowia i wróci do przedszkola. Między 8 a 14 będę mieć namiastkę pierwszej ciąży :D

reklama
Spoko. My narazie siedzimy w malym mieszkaniu salon+kuchnia i sypialnia. Mamy dwa duże psy i kota. Już się ledwo mieścimy. W planach budowa,ale możemy mieć problem z kredytem. Czas pokaże. Na razie nie mam siły o tym myśleć

Tęsknię za pierwszą ciążą :( byłam tylko ja i ja najważniejsza. Od początku na L4 i zajmowałam się tylko i wyłącznie sobą. Spałam ile potrzebowałam, spacerowalam ile chciałam a sporo domowych obowiązków przejął mąż. Teraz to ten nasz mały prawie trzyletni szkrab jest na piedestale i cały dzień kręci się wokół Niego :* ja jutro ostatni dzień w pracy a po pracy na wizytę i wezmę L4. Od przyszłego tygodnia może młody już dojdzie do zdrowia i wróci do przedszkola. Między 8 a 14 będę mieć namiastkę pierwszej ciąży :D
miałam tak samo :D luzik, całe wieczory spędzaliśmy w łóżku, oglądaliśmy seriale i na nich zasypiałam ;P a nasz 4,5 letni syn też lubi być w centrum uwagi, bawić się sam nie lubi, do przedszkola ma awersję - chodzi bo musi ;) widziałam, że masz taki sam termin i jutro wizytujesz tak jak ja :D

My wynajmujemy kawalerkę, ale kupujemy mieszkanko właśnie szukamy jakiegoś 2-3 pokojowego. W tej kawalerce nawet nie miałabym gdzie wanienki postawić :p

Ja nie mam dzieci więc mogę się bardziej polenić, ale do pracy trzeba chodzić i jestem strasznie zajechana taka zamulona, że omójbobrze, ale jak wracam z pracy to mam więcej energii i nie chce mi się spać, a jak Mąż wraca to już w ogóle dobry humorek się mnie trzyma przy Nim :D
Miałam mieć wizytę na 20, ale przez te plamienia położna kazała jutro się pojawić u doktora :hmm: Oby było ok.

My też wynajmujemy ale mamy sporo miejsca bo mamy salon plus dwa pokoje. Właśnie kupiliśmy swoje ale musimy poczekać na nie do mają 2020 roku bo się buduje. Ale będzie już super bo będzie ponad 70 m. Myślę że do każdych warunków da się dostosować tylko trzeba to dobrze przemyśleć. Mój brat wychował się w kawalerce i nawet nie miał łóżeczka swojego tylko spał w rozkładanym fotelu. Dodam że żyje i ma się dobrze już prawie 40 lat.
Mnie mdłości chyba minęły a może wiem po prostu jak ich uniknąć - generalnie nie mogę dopuścić do tego żeby być głodną. A że głód pojawia się nagle i musi być natychmiast zaspokojony to trzeba na to uważać.
Moja sześciolatka dziś nie poszła do przedszkola bo miałam ciężka noc i po prostu chciałam pospać A mąż ma dyżur więc wróci dopiero około 20. Dobrze jest z tym, że ona już sama się sobą zajmie.

My wynajmujemy kawalerkę, ale kupujemy mieszkanko właśnie szukamy jakiegoś 2-3 pokojowego. W tej kawalerce nawet nie miałabym gdzie wanienki postawić :p
Trzymam kciuki, żebyście szybko znaleźli coś w dobrej cenie i wymarzonego <3

My też wynajmujemy ale mamy sporo miejsca bo mamy salon plus dwa pokoje. Właśnie kupiliśmy swoje ale musimy poczekać na nie do mają 2020 roku bo się buduje. Ale będzie już super bo będzie ponad 70 m. Myślę że do każdych warunków da się dostosować tylko trzeba to dobrze przemyśleć. Mój brat wychował się w kawalerce i nawet nie miał łóżeczka swojego tylko spał w rozkładanym fotelu. Dodam że żyje i ma się dobrze już prawie 40 lat.
Super, szybko zleci ten czas także zacznij już myśleć o wykańczaniu wnętrz :p 70m to fajne komfortowe mieszkanie.
Pewnie, że można się do wszystkiego dostosować, aczkolwiek łatwiej jak jest się małym :p Mój Mąż całe życie mieszkał w domkach, najpierw w szeregowym, potem jednorodzinnym, a potem jak wynajmowaliśmy prawie 50m2 to po pół roku już marudził, że ciasno, że sąsiedzi... :p

My budujemy tez. W tym roku będziemy wstawiać okna i tyle. W.przyszlym roku instalacje i moze elewacja. No zobaczymy moze za dwa lata sie wprowadzimy. Nie chcemy teraz gonić na wariata, bo sa ważniejsze rzeczy a mieszkać gdzie mamy, bo mamy prawie 90m dla siebie teraz :)

Mnie coś od 2 dni nery pobolewają, mam nadzieję że nie będzie żadnej infekcji. Ale chyba na wszelki wypadek zabiorę ze sobą odrazu pojemniczek z moczem do lekarza co by potem nie jeździć jeszcze raz :/

reklama
A czy Wy też odczuwacie ból w któryms z jajników? Bo mnie sporadycznie łapie kłócie w prawym i nie pamiętam czy to normalne...[emoji20]
Przy pierwszej wizycie 2tyg temu lekarka s i sprawdzała jajniki i było ok. [emoji848]

Do góry