reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Pewnie będziesz bardziej przeżywać rozłąkę niż córa [emoji14] U mojej siostry tak było, tylko do młodego babcia przyjechała i wszystko było spoko, karmiony był jeszcze piersią, ale jak mamy nie było to zapomniał o tym [emoji14] Pytał gdzie mama, ale spał normalnie. A siostra na samą myśl płacz [emoji14] Edit. A zapomniałam dodać, że on mamisynek straszny :D Ten młodszy ma 1,5r i jak kogoś zna to spokojnie mama może iść on zostanie szczęśliwy, a starszego trzeba pół godziny przekonywać, że mama wróci [emoji14]

Co do mdłości u mnie 6tc+5 i tak czuje lekko na żołądku taki dyskomfort i np. na samą myśl o ulubionej zielonej herbacie to mi niedobrze [emoji14] Ale nie jest tak strasznie jak u innych dziewczyn więc liczę, że się nie zmieni.
No pewnie ja bardziej [emoji85] ale w nocy jak się budzi zawsze woła mama, więc jak mnie nie będzie.. eh płakać mi się chce na sama mysl [emoji23] przestałam karmić w grudniu więc jeszcze to przeżywamy [emoji16] chodzi do żłobka więc jest przyzwyczajona że mnie nie ma. No nic może nie będzie takiej opcji - daj boże!

reklama
@Mitsukurina w takim razie pocieszy Cię na pewno fakt, że ja w pierwszej ciąży wymiotowalam po 5-7razy dziennie od 3tyg ciąży do 12ego a w drugiej ciąży nie wymiotowalam ani razu. Dziewczyny obie urodzily sie zdrowe o terminie [emoji108]

Ja mdłości może miałam tydzień i tyle [emoji39] od soboty już ich nie mam , trochę taki dziwnie że teraz nie mam żadnych objawów. Troszkę mam obawę czy wszystko jest w porządku :(
Siostra o pierwszej ciąży dowiedziała się, gdy byla w 8 tygodniu i do konca ciązy nadal nie miala zadnych objawow. Jedynie odrobine piersi sie jej zwiekszyly, czyli jakies pol rozmiaru w ciagu calej ciazy. Nic poza tym. A bobas zdrowy, piekny i najcudowniejszy na swiecie :)

@jurkovska jeśli dobrze pamiętam to tobie wyszedł podwyższony wynik TSH? Ginekolog przepisał ci od razu leki czy musiałaś czekać na wizytę do endokrynologa? Ja dzisiaj odebrałam wyniki tsh wyszło 7,2 jestem przerażona.

Ja zapisałam się odrazu do endo, wypisała mi od ręki receptę na erthylox (czy jakoś tak) i mam brać póki, co aby wynormować. Dała mi skierowania na te wszystkie dodatkowe 4 badania krwi związane z tarczycą i usg tarczycy. 25 lutego kontrola z wynikami badań i zobaczymy co dalej ale powiedziała, że raczej będziemy się co miesiąc widywać bo trzeba to kontrolować :)

Czesc dziewczyny..
@pumelova ja jak rodzilam drugiego to pierwszy mial dwa latka. Jak przyszedl do szpitala z mezem, to myslalam ze zalejw sie lzami - ja. Bo jego to nie bardzo ruszylo [emoji23]

@whew_o ja w dwoch pierwszych nie mialam mdlosci ani jednego dnia. Raz sie porzygalam.. ale kto by sie nie porzygal jakby zjadl cztery talerze bigosu..

@Klauduśka23 standardowa znieczulica.. wspolczuje.. stare baby sa najgorsze, one tam siedza chyba dla rozrywki..

My mamy z mezem zagwozdke. Jak juz pisalam mamy dwojke dzieciakow, ale nie pisalam, ze mamy dwupokojowe mieszkanie.. mamy zamiar sie budowac, bo dzialka jest, ale nieuzbrojona.. i teraz na mieszkanie mamy kredyt, niecale 100tys ale jest.. i myslimy co zrobic jak pojawi sie Mlode.. czy na szybko budowac szkielet w miejscowosci 10km od szkoly chlopakow, czy sprzedac mieszkanie i kupic u nas wieksze.. generalnie widze, ze maz lekko sie podlamal. Ehhh... nieciekawie :/

Hej. U mnie bez zmian i nie pocieszyl mnie ten artykul :p
Najgorzej ze trzeba pracować, robic zakupy (to jest najgorsze) no i zająć sie dzieckiem.
No ale musze to przeżyć.
Musze w tym tygodniu tez iść na badania, moze jutro pójdę rano.

[QUOTE="Kimpossible, post: 17668898, member: 189166"
@whew_o ja w dwoch pierwszych nie mialam mdlosci ani jednego dnia. Raz sie porzygalam.. ale kto by sie nie porzygal jakby zjadl cztery talerze bigosu..
[/QUOTE]

Hahaha ok, śmiechłam :yes:

Co do budowania, szczerze to w tym momencie wolałabym chyba mieszkanie, żeby szybciej. My się obecnie budujemy, aczkolwiek dom murowany więc wiadomo, że czasu więcej, ale chyba bym nie miała głowy, żeby to wszystko ogarniać zamiast myśleć o sobie i dzieciach. A jak nie macie podłączeń, to na prąd idzie czekać nawet 9 msc.

To moje ciąże dwie poprzednie które miałam absolutnie bez żadnych dolegliwości to jakies nienormalne [emoji23] a dzieci zdrowe [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Czesc dziewczyny..
@pumelova ja jak rodzilam drugiego to pierwszy mial dwa latka. Jak przyszedl do szpitala z mezem, to myslalam ze zalejw sie lzami - ja. Bo jego to nie bardzo ruszylo [emoji23]

@Klauduśka23 standardowa znieczulica.. wspolczuje.. stare baby sa najgorsze, one tam siedza chyba dla rozrywki..

My mamy z mezem zagwozdke. Jak juz pisalam mamy dwojke dzieciakow, ale nie pisalam, ze mamy dwupokojowe mieszkanie.. mamy zamiar sie budowac, bo dzialka jest, ale nieuzbrojona.. i teraz na mieszkanie mamy kredyt, niecale 100tys ale jest.. i myslimy co zrobic jak pojawi sie Mlode.. czy na szybko budowac szkielet w miejscowosci 10km od szkoly chlopakow, czy sprzedac mieszkanie i kupic u nas wieksze.. generalnie widze, ze maz lekko sie podlamal. Ehhh... nieciekawie :/

Spokojnie, miałam sąsiadkę która mieszkała w kawalerce z mężem i 3 dzieci plus robiła w kuchni paznokcie, także mieszkanie dwupokojowe to luzik hehe ;)

Do góry