reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Ja się we wtorek dowiem o prenatalnych od prywatnego, bo coś mi tam ostatnio mówił, że załatwi więc nie wiem czy on robi USG czy jak. Ale mam zamiar iść. Nie wiem czy z krwi będę robić....
@Ania23081991 widzę że jeden dzień różnicy między nami, ja7+1 termin 4.09 :)
Super że mamy takie bliskie termin ja się zastanawiam cały czas nad tymi prenetalnymi. Poczytam sobie i zobaczę ale pewnie pójdziemy.

Hej [emoji4] ja też po wizycie, choć niewiele się dowiedziałam, nie zrobiła mi USG bo powiedziała że i tak nic by nie zobaczyła bo macica tylko rozpulchniona, jeszcze za wcześnie. No może faktycznie, u mnie gdzieś 5 tydzień dopiero. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia?

Nie wiem w sumie czy odpowiada mi ta lekarka, przynajmniej mam jej nr telefonu gdyby coś się zadziało, bo mój poprzedni lekarz prowadzący ciążę jak poprosiłam go o kontakt to dał mi numer do dyżurki lekarzy w szpitalu gdzie był 3 dni...

Hej [emoji4] ja też po wizycie, choć niewiele się dowiedziałam, nie zrobiła mi USG bo powiedziała że i tak nic by nie zobaczyła bo macica tylko rozpulchniona, jeszcze za wcześnie. No może faktycznie, u mnie gdzieś 5 tydzień dopiero. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia?

Nie wiem w sumie czy odpowiada mi ta lekarka, przynajmniej mam jej nr telefonu gdyby coś się zadziało, bo mój poprzedni lekarz prowadzący ciążę jak poprosiłam go o kontakt to dał mi numer do dyżurki lekarzy w szpitalu gdzie był 3 dni...

A kiedy miałaś ostatnia @ ?
No jesli 5 tygodni to może za wcześnie ale ja nie spotkałam sie z tym zeby usg nie robili. W pierwszej ciazy tez poszlam tak szybko i mimo to usg mialam i maleńka kropeczka była widoczna, bez echa zarodka i sedruszka jeszcze ale mi to wystarczylo :)
Zastanów sie jesli masz wątpliwości, bo przed toba 8 mcy współpracy z tym lekarzem .

A mi się zaczęły mdłości i leżę ile się da :(
Monia, jak u Ciebie z tymi mdłościami? Bardzo długo mnie nie było, właśnie przez to...Postaram się trochę nadrobić, ale nie wiem czy dam radę.
Dziewczyny, jak sobie radzicie z mdłościami?
Staram się jak mogę ale po każdym posiłku, obojętnie co zjem, wymiotuję. Powoli zrażam się nawet do wody mineralnej. Mam tak straszny posmak w ustach pomimo ciągłego szorowania zębów.
Próbowałam imbiru, migdałów, nic nie pomaga. Moja następna wizyta u gin 13 lutego, przy poprzedniej kilka dni temu, wymiotowałam "tylko" 3 razy dziennie, więc traktowałam to bardziej podręcznikowo jako normę. Bardzo nie chcę gdziekolwiek wylądować, mam do zrobienia trochę badań a nie jestem w stanie wstać rano z łóżka. Nawet teraz, kiedy to piszę, niesamowicie mnie mdli. Wymiotowałam dzisiaj już 7 razy i nie mam siły nawet siedzieć przy klawiaturze. Czy tylko ja tak wymiotuję? :( Proszę, pocieszcie mnie jakoś

reklama
Do góry