reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hej. U mnie 6t0d. Pierwsza ciąża, mega wyczekana bo po 2 latach starań :D. Pierwsza wizyta u gina w zeszły wtorek. Jak na razie wszystko w normie :)

Pierwsze objawy to zwiększony apetyt i okropne koszmry. Prawie codziennie mnie budzą :p. Jak na razie zero nudoności i mam nadzieje że tak pozostanie :)

reklama
Czyli jest wart swojej ceny? Masz ten za 49?

A ja się zastanawiam czy to wzdęcia czy macica już mi trochę nie wywaliła:) choć lekka oponkę już miałam przed:p

@Klauduśka23 współczuję...też widziałam na fb....coś za często tam to u Was...
Też ciężko mi się dopina jeansy i mam wrażenie że nie sa to wzdęcia. Jestem szczupła i zawsze miałam płaski brzuch a teraz czuje że jest tam po prostu "więcej" ;P

Witajcie, gratulacje brzuszków :)
Ja jestem przed @ termin 21 styczeń więc jakby się udało to termin na 28 września :)
Jestem po braniu clostilbegyt z pierwszym synem również to brałam i za szłam za pierwszym podejściem. Ogólnie moje objawy to po dniu plodnym z dwa dni zaczęły mnie pięć sutki i tak do dzisiaj, dzisiaj zauważyłam że urosły mi piersi są obrzmiale ciężkie i widoczne są żyły z każdej strony jak i na klatce piersiowej. Z 2-3 dni po owu również jajniki lewy mnie kłuł z niego była owulacja i tak z kilka dni mnie trzymało teraz to takie bardziej wyżej kłucie pulsuje zlewej strony promieniowanie z jajnika jakby. Mam uczucie pelnosci w dolnej części brzucha jak np. kucam to muszę okrakiem. Mąż powiedział że jestem ciasna ;) a uplawy mam dość obfite białe garaletowate i jest tego na prawdę dużo tak to ja nie miałam nigdy przed @ a to się utrzymuje już tydzień. Dzisiaj po kąpieli pobolewa mnie brzuch na dole niby jak okresowo i tak jakby skurcze, chyba wezmę nospe może uspokoi się(woda była letnia). Powiedzcie mi czy to może być ciąża z takimi objawami?

Liczę na to że może coś z tego będzie. Temperaturę mierzoną w pochwie mam 37.4. Ale nie wiem jak miałam przed. Mierzycie sobie temperaturę?
Ja nie mierze. Gdy ponad 9lat temu starałam się o pierwsze dziecko mierzyłam i nie było żadnych skoków, które wskazywały by na owulacje. A w ciążę zaszłam. Więc w moim przypadku to nie miało sensu.

reklama
Do góry