reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hej. U mnie 6t0d. Pierwsza ciąża, mega wyczekana bo po 2 latach starań :D. Pierwsza wizyta u gina w zeszły wtorek. Jak na razie wszystko w normie :)

Pierwsze objawy to zwiększony apetyt i okropne koszmry. Prawie codziennie mnie budzą :p. Jak na razie zero nudoności i mam nadzieje że tak pozostanie :)

reklama
Czyli jest wart swojej ceny? Masz ten za 49?

A ja się zastanawiam czy to wzdęcia czy macica już mi trochę nie wywaliła:) choć lekka oponkę już miałam przed:p

@Klauduśka23 współczuję...też widziałam na fb....coś za często tam to u Was...
Też ciężko mi się dopina jeansy i mam wrażenie że nie sa to wzdęcia. Jestem szczupła i zawsze miałam płaski brzuch a teraz czuje że jest tam po prostu "więcej" ;P

Witajcie, gratulacje brzuszków :)
Ja jestem przed @ termin 21 styczeń więc jakby się udało to termin na 28 września :)
Jestem po braniu clostilbegyt z pierwszym synem również to brałam i za szłam za pierwszym podejściem. Ogólnie moje objawy to po dniu plodnym z dwa dni zaczęły mnie pięć sutki i tak do dzisiaj, dzisiaj zauważyłam że urosły mi piersi są obrzmiale ciężkie i widoczne są żyły z każdej strony jak i na klatce piersiowej. Z 2-3 dni po owu również jajniki lewy mnie kłuł z niego była owulacja i tak z kilka dni mnie trzymało teraz to takie bardziej wyżej kłucie pulsuje zlewej strony promieniowanie z jajnika jakby. Mam uczucie pelnosci w dolnej części brzucha jak np. kucam to muszę okrakiem. Mąż powiedział że jestem ciasna ;) a uplawy mam dość obfite białe garaletowate i jest tego na prawdę dużo tak to ja nie miałam nigdy przed @ a to się utrzymuje już tydzień. Dzisiaj po kąpieli pobolewa mnie brzuch na dole niby jak okresowo i tak jakby skurcze, chyba wezmę nospe może uspokoi się(woda była letnia). Powiedzcie mi czy to może być ciąża z takimi objawami?

Liczę na to że może coś z tego będzie. Temperaturę mierzoną w pochwie mam 37.4. Ale nie wiem jak miałam przed. Mierzycie sobie temperaturę?
Ja nie mierze. Gdy ponad 9lat temu starałam się o pierwsze dziecko mierzyłam i nie było żadnych skoków, które wskazywały by na owulacje. A w ciążę zaszłam. Więc w moim przypadku to nie miało sensu.

reklama
Do góry