reklama
U
użytkownik 176
Gość
Hmm, to ja się może też wstrzymam, a w razie potrzeby wyślę gdzieś szybko męża, żeby kupił. Muszę się bardzo pilnować, żeby nie nakupować mnóstwa rzeczy, które potem mogą mi się nie przydać [emoji16]
Fado123
Fanka BB :)
Wiesz co ,to nie jest takie drogie ,bo ręczny ja tu sprawdzałam to około 40 zł ,no chyba że ten lepszy no to koło 100 ,więc może warto kupić i mieć w razie WHmm, to ja się może też wstrzymam, a w razie potrzeby wyślę gdzieś szybko męża, żeby kupił. Muszę się bardzo pilnować, żeby nie nakupować mnóstwa rzeczy, które potem mogą mi się nie przydać [emoji16]
U
użytkownik 176
Gość
No ja sprawdzałam lovi expert, ręczny ok 150, a elektryczny ok 400. Jestem w tym temacie ciemna, widziałam też i takie za 30, ale czy się sprawdzą równie dobrze? Ten lovi poleciła mi położna, ale może taki zwyklejszy byłby równie dobry.
Wiesz co ,to nie jest takie drogie ,bo ręczny ja tu sprawdzałam to około 40 zł ,no chyba że ten lepszy no to koło 100 ,więc może warto kupić i mieć w razie W
Fado123
Wiesz co ja to na apteka gemini sprawdzałam , ja tam kupuje to co potrzebuje ,bo jest najtaniej ,wejdź sobie i sprawdzNo ja sprawdzałam lovi expert, ręczny ok 150, a elektryczny ok 400. Jestem w tym temacie ciemna, widziałam też i takie za 30, ale czy się sprawdzą równie dobrze? Ten lovi poleciła mi położna, ale może taki zwyklejszy byłby równie dobry.
U
użytkownik 176
Gość
Ok, dzięki za podpowiedź, już sprawdzam [emoji6]
Wiesz co ja to na apteka gemini sprawdzałam , ja tam kupuje to co potrzebuje ,bo jest najtaniej ,wejdź sobie i sprawdz
Fado123
Dziewczyny mam takie pytanie ,czy któraś z Was ma krem minus ? bo ja mam mąż oczywiście plus , i tak właśnie się zastanawiam jak to jest z tym konfliktem ? przy 2 wcześniejszych poronieniach dostałam zastrzyk ,mój organizm nie wytwarzał w żadnym przypadku nie wytworzył przeciwciał , w tej ciąży na początku też badałam i nic nie było ,ale może warto jeszcze raz powtórzyć to badanie ?
justyndziuk
Ja powtarzałam, przeciwciała nieobecne.Dziewczyny mam takie pytanie ,czy któraś z Was ma krem minus ? bo ja mam mąż oczywiście plus , i tak właśnie się zastanawiam jak to jest z tym konfliktem ? przy 2 wcześniejszych poronieniach dostałam zastrzyk ,mój organizm nie wytwarzał w żadnym przypadku nie wytworzył przeciwciał , w tej ciąży na początku też badałam i nic nie było ,ale może warto jeszcze raz powtórzyć to badanie ?
Warto zrobić Coombsa, jeśli masz jakieś wątpliwości, skoro gin Ci nie zlecił.
Jeśli chodzisz na NFZ, to poproś o skierowanie.
Warto pamiętać, że przysługuje nam zastrzyk z immunoglobulina jakoś przed 30tc. Zapytaj swojego lekarza, mój mi proponował, ale stwierdziłam, że skoro nie mam przeciwciał, to nie potrzebuje.
reklama
monitkaz
Dziewczyny mam takie pytanie ,czy któraś z Was ma krem minus ? bo ja mam mąż oczywiście plus , i tak właśnie się zastanawiam jak to jest z tym konfliktem ? przy 2 wcześniejszych poronieniach dostałam zastrzyk ,mój organizm nie wytwarzał w żadnym przypadku nie wytworzył przeciwciał , w tej ciąży na początku też badałam i nic nie było ,ale może warto jeszcze raz powtórzyć to badanie ?
Hej sorry, ze tutaj zapytam w Waszym watku, ale jakos znalazlam temat krwi ujemnej i szczepionki. Ja mam minusa, moj facet - nie wiem. Chyba plusa. Moja 1 ciaza. Mialam juz 2 razy badanie na przeciwciala. Nie wykryto. Jeszcze bede robic raz za jakis czas. Jesli nie wykryją (a w 1 ciazy raczej to rzadkosc) to czy jest sens kupowania za 400 zl (a braki sa spore) immunoglobuliny? Po porodzie i tak musza mi podac. Chyba, ze oni mysla przyszlosciowo o kolejnych ciazach. A co, jesli kobieta nie planuje wiecej dzieci?