reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dużo siły i zdrówka dla Was! Mocno trzymamy kciuki!
Malutka ma już kilka dni, jak się czuje? Przybiera na wadze?, na pewno walczy!
A Ty jak się trzymasz? Na pewno będzie wszystko dobrze!

Dziewczyny zapraszamy do naszego zamkniętego wątku!
Dziewczyny urodziłam 09.07.19 mała Matyldke, 28tc+6, stan przedrzucawkowy;(mała 940g,37cm
Trzymajcie kciuki za maleństwo;)dla Was wszystkich też duuuzo zdrówka

reklama
Hej sorry, ze tutaj zapytam w Waszym watku, ale jakos znalazlam temat krwi ujemnej i szczepionki. Ja mam minusa, moj facet - nie wiem. Chyba plusa. Moja 1 ciaza. Mialam juz 2 razy badanie na przeciwciala. Nie wykryto. Jeszcze bede robic raz za jakis czas. Jesli nie wykryją (a w 1 ciazy raczej to rzadkosc) to czy jest sens kupowania za 400 zl (a braki sa spore) immunoglobuliny? Po porodzie i tak musza mi podac. Chyba, ze oni mysla przyszlosciowo o kolejnych ciazach. A co, jesli kobieta nie planuje wiecej dzieci?
Też mam minus. Mąż musiał zrobić grupę krwi i ma plus. Chodzę do 2 ginekologow. Jeden prywatnie drugi na nfz (nie muszę płacić za badania). Ta co chodzę prywatnie również namawiała mnie na imunoglobuline i załatwiam sobie u tego gina na nfz chyba od 2018 roku jest ona refundowane to po co wydawać 4 stowki. Imunno globulina została mi podana przed 30 tygodniem. Do tego czasu 3 razy miałam badanie na przeciwciała.

Za Matyldke trzymam mocno kciuki [emoji4]

Też mam minus. Mąż musiał zrobić grupę krwi i ma plus. Chodzę do 2 ginekologow. Jeden prywatnie drugi na nfz (nie muszę płacić za badania). Ta co chodzę prywatnie również namawiała mnie na imunoglobuline i załatwiam sobie u tego gina na nfz chyba od 2018 roku jest ona refundowane to po co wydawać 4 stowki. Imunno globulina została mi podana przed 30 tygodniem. Do tego czasu 3 razy miałam badanie na przeciwciała.

Ciekawa jestem czy jak zapisze sie na NFZ to mi wypisze skierowanie. Watpie, bo u mnie w przychodni jest straszny cham.

A miałaś podaną bo wyszły Ci przeciwciała ? czy podana bo tak ? ja dziś właśnie badałam przeciwciała ,jutro wynikm

reklama
Do góry