reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja mam to samo , ha ha ale mi nie dobrze wieczorami , do tego zrobiłam badanie na paciorkowca i wyszedł dodatni ,biję się z myślami co robić lekarz przepisał antybiotyk ,a wszędzie czytam że tego się nie da wyleczyć i tylko podczas porodu podaję się antybiotyk , koleżanki którym to wyszło też nie miały tego leczonego co byście zrobiły ?

reklama
Ooo mi zgaga też często dokucza teraz, ale pomaga zimne Mleko albo łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą [emoji108] a i mdłości zdarza mi się znowu odczuwać. Poza tym czuję się bardzo dobrze, tylko brzuch już mnie trochę ogranicza, jak coś robię [emoji16]

Fado, nie wiem, jak jest z tym paciorkowcem, ale może antybiotyk jeżeli nie wylecza całkiem, to może blokuje dalszy rozwój bakterii i jednak warto wziąć ten antybiotyk? Ja bym chyba nie ryzykowała na tyle, żeby olać zalecenia lekarza.

Czyli nie jestem dziwnym przypadkiem z mdlosciami hehe, ja mam tak jak sie poloze to zgaga jak wstanę gorzej mnie muli, brzuszek też utrudnia ruchy :)

Ooo mi zgaga też często dokucza teraz, ale pomaga zimne Mleko albo łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą [emoji108] a i mdłości zdarza mi się znowu odczuwać. Poza tym czuję się bardzo dobrze, tylko brzuch już mnie trochę ogranicza, jak coś robię [emoji16]

Fado, nie wiem, jak jest z tym paciorkowcem, ale może antybiotyk jeżeli nie wylecza całkiem, to może blokuje dalszy rozwój bakterii i jednak warto wziąć ten antybiotyk? Ja bym chyba nie ryzykowała na tyle, żeby olać zalecenia lekarza.
Dzięki i chyba właśnie tak zrobię , a podczas porodu i tak o tym powiem

Powiedzcie mi dziewczyny, na jaki rozmiar macie wyprawkę? Na mam 56 i 62, więcej na 62 i się zastanawiam, czy tych 56 nie będzie za mało [emoji846]

Ja słyszałam że 3 pary ,mają być 3 pajacyki,body ,czapeczka , rękawiczki , no i kocyk chyba jakby było zimno ,jeśli jeszcze coś to piszczcie , ja już mam te wszystkie majtki, podpaski ,podkłady ,3 koszule , wiadomo że jakieś kosmetyki ,nie wiem co jeszcze może być potrzebne ,bo to mój 1 raz ha ha

reklama
Ja też pierwszy raz, dlatego dopytuję [emoji16] przygotowałam do torby po 5 szt, to może trochę za dużo.

A jak w kwestii laktatora? Zastanawiam się, czy jest sens wprzód kupić, czy się wstrzymać i dopiero po porodzie, jak będzie trzeba?

Ja słyszałam że 3 pary ,mają być 3 pajacyki,body ,czapeczka , rękawiczki , no i kocyk chyba jakby było zimno ,jeśli jeszcze coś to piszczcie , ja już mam te wszystkie majtki, podpaski ,podkłady ,3 koszule , wiadomo że jakieś kosmetyki ,nie wiem co jeszcze może być potrzebne ,bo to mój 1 raz ha ha

Do góry