reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Witam, jestem tu nowa. Termin mam na 23 września. Synek rośnie, ale ja chyba bardziej. To moja druga ciąża i już mam znacznie więcej kg niż w całej pierwszej ciąży a to jeszcze ok. 3 miesiące tycia No nic, może później schudnę choć w moim wieku wiem że to trudniejsze niż poprzednio tj. 21 lat temu. Tak tak syn ma już dorosłego brata ja przy Was dziewczyny to dinozaur z 15kg nadwyżką. Teraz jednak bardziej myślę o porodzie. Boję się bólu i tego co będzie po..... mimo drugiej ciąży to będę we wszystkim się uczyć. Kiedyś było inaczej no i po tylu latach to już zapomniałam
U mnie trzecia ciaza i też stres... pierwszy mój poród w Polsce, jak dzwoniłam na porodowke do szpitala w którym zamierzam rodzic to mi Pani ordynator troszkę poprawiła humor i się wyluzowalam... przesympatyczna kobieta ( mam nadzieję że nie tylko przez tel) udzieliła konkretnych odp na moje pytania i zaprosiła na obejrzenie szpitala :-) :) :)

Ja im bliżej września, tym więcej różnych emocji mam w sobie. Najgorsze jest to, że to mój pierwszy poród i nie wiem, czego się spodziewać [emoji85] ale z tym obejrzeniem szpitala to racja, nie myślałam o tym wcześniej, ale teraz postanowiłam, że również pojadę do swojego szpitala zobaczyć, jak to wygląda od środka [emoji846] wybrałam szpital, gdzie na codzień pracuje gin, który mnie prowadzi, po cichu liczę na to, że trafię akurat na jego dyżur [emoji16]
U mnie trzecia ciaza i też stres... pierwszy mój poród w Polsce, jak dzwoniłam na porodowke do szpitala w którym zamierzam rodzic to mi Pani ordynator troszkę poprawiła humor i się wyluzowalam... przesympatyczna kobieta ( mam nadzieję że nie tylko przez tel) udzieliła konkretnych odp na moje pytania i zaprosiła na obejrzenie szpitala :-) :) :)

Hej Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie badanie na paciorkowca czy gronkowca (kiepsko u mnie z pamięcią ) macie zlecone robienie i jak coś to kiedy?

Badania na gronkowca robi się ok 35-39tc [emoji6]
I to jest badanie które jest potrzebne na porodówce, więc trzeba przypilnować.
No właśnie , ja mam wizytę w przyszłą środę ,czyli 29tydzień ( 28+0) i gin powiedział ,że pobierze mi ten wymaz i zrobić to badanie , i nie wiem czy to nie za wcześnie ?

No właśnie , ja mam wizytę w przyszłą środę ,czyli 29tydzień ( 28+0) i gin powiedział ,że pobierze mi ten wymaz i zrobić to badanie , i nie wiem czy to nie za wcześnie ?
Nie, ważne że już będzie zrobione. W ciągu kilku tygodni do porodu nie zarazisz się tą bakterią. A jeśli wyjdzie że jesteś nosicielem to po porodzie dostaniecie oboje antybiotyk.

reklama
Cześć dziewczyny jak wasze samopoczucie? U mnie dobrze tylko od dwóch dni czuje się jakbym była w pierwszych tc- mulenie na maksa... Ale mała wariuje więc uciska tu i tam plus zgaga

Do góry