Dziękuję za dobre słowoNie martw się, wszystkie damy sobie radę a obawy ma kazda z nas, niezaleznie od wieku
reklama
U mnie trzecia ciaza i też stres... pierwszy mój poród w Polsce, jak dzwoniłam na porodowke do szpitala w którym zamierzam rodzic to mi Pani ordynator troszkę poprawiła humor i się wyluzowalam... przesympatyczna kobieta ( mam nadzieję że nie tylko przez tel) udzieliła konkretnych odp na moje pytania i zaprosiła na obejrzenie szpitalaWitam, jestem tu nowa. Termin mam na 23 września. Synek rośnie, ale ja chyba bardziej. To moja druga ciąża i już mam znacznie więcej kg niż w całej pierwszej ciąży a to jeszcze ok. 3 miesiące tycia No nic, może później schudnę choć w moim wieku wiem że to trudniejsze niż poprzednio tj. 21 lat temu. Tak tak syn ma już dorosłego brata ja przy Was dziewczyny to dinozaur z 15kg nadwyżką. Teraz jednak bardziej myślę o porodzie. Boję się bólu i tego co będzie po..... mimo drugiej ciąży to będę we wszystkim się uczyć. Kiedyś było inaczej no i po tylu latach to już zapomniałam
U
użytkownik 176
Gość
Ja im bliżej września, tym więcej różnych emocji mam w sobie. Najgorsze jest to, że to mój pierwszy poród i nie wiem, czego się spodziewać [emoji85] ale z tym obejrzeniem szpitala to racja, nie myślałam o tym wcześniej, ale teraz postanowiłam, że również pojadę do swojego szpitala zobaczyć, jak to wygląda od środka [emoji846] wybrałam szpital, gdzie na codzień pracuje gin, który mnie prowadzi, po cichu liczę na to, że trafię akurat na jego dyżur [emoji16]
U mnie trzecia ciaza i też stres... pierwszy mój poród w Polsce, jak dzwoniłam na porodowke do szpitala w którym zamierzam rodzic to mi Pani ordynator troszkę poprawiła humor i się wyluzowalam... przesympatyczna kobieta ( mam nadzieję że nie tylko przez tel) udzieliła konkretnych odp na moje pytania i zaprosiła na obejrzenie szpitala
U
użytkownik 176
Gość
Spojrzałam na wszystkie wyniki z laboratorium i nie miałam zleconego do tej pory.
Hej Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie badanie na paciorkowca czy gronkowca (kiepsko u mnie z pamięcią ) macie zlecone robienie i jak coś to kiedy?
Ann89
Fanka BB :)
Badania na gronkowca robi się ok 35-39tc [emoji6]Spojrzałam na wszystkie wyniki z laboratorium i nie miałam zleconego do tej pory.
I to jest badanie które jest potrzebne na porodówce, więc trzeba przypilnować.
Fado123
No właśnie , ja mam wizytę w przyszłą środę ,czyli 29tydzień ( 28+0) i gin powiedział ,że pobierze mi ten wymaz i zrobić to badanie , i nie wiem czy to nie za wcześnie ?Badania na gronkowca robi się ok 35-39tc [emoji6]
I to jest badanie które jest potrzebne na porodówce, więc trzeba przypilnować.
Ann89
Nie, ważne że już będzie zrobione. W ciągu kilku tygodni do porodu nie zarazisz się tą bakterią. A jeśli wyjdzie że jesteś nosicielem to po porodzie dostaniecie oboje antybiotyk.No właśnie , ja mam wizytę w przyszłą środę ,czyli 29tydzień ( 28+0) i gin powiedział ,że pobierze mi ten wymaz i zrobić to badanie , i nie wiem czy to nie za wcześnie ?
Fado123
Dziękuję BardzoNie, ważne że już będzie zrobione. W ciągu kilku tygodni do porodu nie zarazisz się tą bakterią. A jeśli wyjdzie że jesteś nosicielem to po porodzie dostaniecie oboje antybiotyk.
reklama
Cześć dziewczyny jak wasze samopoczucie? U mnie dobrze tylko od dwóch dni czuje się jakbym była w pierwszych tc- mulenie na maksa... Ale mała wariuje więc uciska tu i tam plus zgaga