reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hej dziewczyny! Jak samopoczucie ? Dużo kg na plusie? U mnie 8 kg+ 24t4d mały ma 700 g także chyba czas pilnować się z jedzeniem :/
Hey u mnie 26t3d. 4 dni temu byłam na USG i moja Maja ważyła 905g[emoji4]. Upały by mogły troszeczkę odpuścić. Ja pracuje i po wyjściu też czuję że nogi trochę spuchnieta ale nie ma tragedii też mi przybyło kg aż żal się chwalić. Obiecuję sobie ze przestanę jeść słodycze ale nie jest tak prosto[emoji28] po porodzie będzie ogień. A jak tam ze szkołą rodzenia? Chodzicie już?

reklama
Hey u mnie 26t3d. 4 dni temu byłam na USG i moja Maja ważyła 905g[emoji4]. Upały by mogły troszeczkę odpuścić. Ja pracuje i po wyjściu też czuję że nogi trochę spuchnieta ale nie ma tragedii też mi przybyło kg aż żal się chwalić. Obiecuję sobie ze przestanę jeść słodycze ale nie jest tak prosto[emoji28] po porodzie będzie ogień. A jak tam ze szkołą rodzenia? Chodzicie już?

ja się chciałam zapisać to mi powiedzieli że za wcześnie i pod koniec czerwca mam dzwonić , ja też nie umiem sobie słodyczy odmówić ,gdzie przed zajściem praktycznie w ogóle ich nie jadałam ha ha dziewczynki chyba bardziej się domagają słodyczy ;)

zaczelam chodzić w tamtym tyg na szkole rodzenia :)

Hej :) upały dla mnie to jakaś katorga myślałam że będzie lepiej... u mnie 27tc i +7kg. Sa dni kiedy czuje sie ok, a sa dni kiedy jest mi slabo- totalny brak sił... norma to opuchnięte stopy i dłonie i w nocy zdarza się że Żadna pozycja do spania jest nie dla mnie
Ja śpię z poducha między nogami ( z tym rogalem) pomaga i to dużo... większy problem mam ze sobą , nie czuje sie atrakcyjna , zero checi na meza... oj.. jak on ze mna wytrzyma ...?

U mnie wynika to z tego, że w końcu zaczęłam regularnie jadać posiłki i pić dużo wody, odstawiłam natomiast słodkie napoje i energetyki, bez których nie mogłam żyć. Wcześniej jadłam zazwyczaj tylko 2 mega syte posiłki, w czym ostatni po 22 jak wracałam z pracy, po prostu taki tryb życia. Teraz 5 lub nawet 6 mniejszych. Poza tym to jem normalnie i to na co mam ochotę [emoji6] ale ja mam dość wysoką wagę, w związku z tym lekarz powiedział, że nawet gdybym trochę zgubiła w trakcie ciąży, to nic się nie stanie, bo ma u mnie z czego schodzić i małemu na pewno to nie zaszkodzi pod warunkiem, że będę zdrowo jeść i dostarczać potrzebnych składników odżywczych [emoji16]
Waga na 0 ??? jak to możliwe ;)

Witam, jestem tu nowa. Termin mam na 23 września. Synek rośnie, ale ja chyba bardziej. To moja druga ciąża i już mam znacznie więcej kg niż w całej pierwszej ciąży a to jeszcze ok. 3 miesiące tycia No nic, może później schudnę choć w moim wieku wiem że to trudniejsze niż poprzednio tj. 21 lat temu. Tak tak syn ma już dorosłego brata ja przy Was dziewczyny to dinozaur z 15kg nadwyżką. Teraz jednak bardziej myślę o porodzie. Boję się bólu i tego co będzie po..... mimo drugiej ciąży to będę we wszystkim się uczyć. Kiedyś było inaczej no i po tylu latach to już zapomniałam

reklama
Witam, jestem tu nowa. Termin mam na 23 września. Synek rośnie, ale ja chyba bardziej. To moja druga ciąża i już mam znacznie więcej kg niż w całej pierwszej ciąży a to jeszcze ok. 3 miesiące tycia No nic, może później schudnę choć w moim wieku wiem że to trudniejsze niż poprzednio tj. 21 lat temu. Tak tak syn ma już dorosłego brata ja przy Was dziewczyny to dinozaur z 15kg nadwyżką. Teraz jednak bardziej myślę o porodzie. Boję się bólu i tego co będzie po..... mimo drugiej ciąży to będę we wszystkim się uczyć. Kiedyś było inaczej no i po tylu latach to już zapomniałam
Nie martw się, wszystkie damy sobie radę ;) a obawy ma kazda z nas, niezaleznie od wieku :)

Do góry