reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Jeju ale lecicie z tematem :) nie nadrobię chyba.. może wieczorem na spokojnie.
@Agnjeszka kw cieszę się ze z dzidziusiem wszystko jest okej :* trzymam kciuki za was :)
Ja czekam na usg, ale moja Pani doktor zaginęła gdzieś hehe

@Agnieszka kw to sa dobre wiesci! Najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko ok :)
@justyndziuk powodzenis na usg! :)
@Dzeli93 moja księgowa wystawiła mi po czasie te druki i wysłałam je grubo po ustawowym tygodniu :/ także nie wiem czy wogole nie odmówią mi za ten okres zasiłku. Tez jestem wściekła bo księgowa zawaliła a ja nie dość ze mogę nie dostać zasiłku to jeszcze składkę za luty bede musiała odprowadzić.
A ja dziś w gorszej formie. Rano jeszcze dom poogarnialam a teraz zwolniłam i poleguje.. nie mam na nic siły, ehh.. a takie słonko za oknem..

Ja się dziś wybrałam na badania, ale co się najeździłam to moje, zrobiłam tylko jedno pobranie do grupy krwi, jutro muszę jechać znowu i zrobić wyniki, a w poniedziałek znowu na 2 grupę krwi :/

Dory - zadzwoń do ZUS oni podadzą informacje czy wszystkie dokumenty są . Lepiej dmuchać na zimne ;) ja na l4 jestem od 14stycznia a ZUS nadal nie ma wniosku z-3 . Dopiero teraz jak napisałam jakie groza jej konsekwencje i ze składam jutro skargę na pracodawcę do ZUS to w ciągu godziny wniosek się wypełnił i zaraz zostanie wysłany ;)

Czy wniosek z-3 w przypadku ciągłości l4 musi być wysyłany co miesiąc????

Dory - zadzwoń do ZUS oni podadzą informacje czy wszystkie dokumenty są . Lepiej dmuchać na zimne ;) ja na l4 jestem od 14stycznia a ZUS nadal nie ma wniosku z-3 . Dopiero teraz jak napisałam jakie groza jej konsekwencje i ze składam jutro skargę na pracodawcę do ZUS to w ciągu godziny wniosek się wypełnił i zaraz zostanie wysłany ;)

Mam podobna sytuacje, na L4 jestem od 9 stycznia, a mój pracodawca jeszcze nie złożył wniosku z-3. Dzwoniłam do niego na początku lutego, żeby przypomnieć ale niestety chyba zapomnieli ;) jutro mam zamiar znów zadzwonić bo ile można czekać...

@Agnieszka kw to sa dobre wiesci! Najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko ok :)
@justyndziuk powodzenis na usg! :)
@Dzeli93 moja księgowa wystawiła mi po czasie te druki i wysłałam je grubo po ustawowym tygodniu :/ także nie wiem czy wogole nie odmówią mi za ten okres zasiłku. Tez jestem wściekła bo księgowa zawaliła a ja nie dość ze mogę nie dostać zasiłku to jeszcze składkę za luty bede musiała odprowadzić.
A ja dziś w gorszej formie. Rano jeszcze dom poogarnialam a teraz zwolniłam i poleguje.. nie mam na nic siły, ehh.. a takie słonko za oknem..
rozmawialam z kuzynka wlasnie i jej ksiegowa wystawila te druki po miesiacu, nie po tygodniu ustawowym nawet. i przyjeli, takze powinno byc ok

ale u mnie za wczesnie, ja dopiero bede szla na to zwolnienie za 3 tygodnie, wiec nie mam czego pilnowac na razie :*

reklama
Mam podobna sytuacje, na L4 jestem od 9 stycznia, a mój pracodawca jeszcze nie złożył wniosku z-3. Dzwoniłam do niego na początku lutego, żeby przypomnieć ale niestety chyba zapomnieli ;) jutro mam zamiar znów zadzwonić bo ile można czekać...

Zadzwoń bo od momentu dostarczenia wniosku do ZUS maja 30dni na wypłatę świadczenia... postrasz ze złożysz skargę do ZUS i grozi za to kara pieniężna. Chyba tylko twarde argumenty przemawiają do pracodawców ...

Ja jutro odbieram wyniki testu Pappa ... już przez to spac nie mogę

Do góry