reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Jeju ale lecicie z tematem :) nie nadrobię chyba.. może wieczorem na spokojnie.
@Agnjeszka kw cieszę się ze z dzidziusiem wszystko jest okej :* trzymam kciuki za was :)
Ja czekam na usg, ale moja Pani doktor zaginęła gdzieś hehe

@Agnieszka kw to sa dobre wiesci! Najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko ok :)
@justyndziuk powodzenis na usg! :)
@Dzeli93 moja księgowa wystawiła mi po czasie te druki i wysłałam je grubo po ustawowym tygodniu :/ także nie wiem czy wogole nie odmówią mi za ten okres zasiłku. Tez jestem wściekła bo księgowa zawaliła a ja nie dość ze mogę nie dostać zasiłku to jeszcze składkę za luty bede musiała odprowadzić.
A ja dziś w gorszej formie. Rano jeszcze dom poogarnialam a teraz zwolniłam i poleguje.. nie mam na nic siły, ehh.. a takie słonko za oknem..

Ja się dziś wybrałam na badania, ale co się najeździłam to moje, zrobiłam tylko jedno pobranie do grupy krwi, jutro muszę jechać znowu i zrobić wyniki, a w poniedziałek znowu na 2 grupę krwi :/

Dory - zadzwoń do ZUS oni podadzą informacje czy wszystkie dokumenty są . Lepiej dmuchać na zimne ;) ja na l4 jestem od 14stycznia a ZUS nadal nie ma wniosku z-3 . Dopiero teraz jak napisałam jakie groza jej konsekwencje i ze składam jutro skargę na pracodawcę do ZUS to w ciągu godziny wniosek się wypełnił i zaraz zostanie wysłany ;)

Czy wniosek z-3 w przypadku ciągłości l4 musi być wysyłany co miesiąc????

Dory - zadzwoń do ZUS oni podadzą informacje czy wszystkie dokumenty są . Lepiej dmuchać na zimne ;) ja na l4 jestem od 14stycznia a ZUS nadal nie ma wniosku z-3 . Dopiero teraz jak napisałam jakie groza jej konsekwencje i ze składam jutro skargę na pracodawcę do ZUS to w ciągu godziny wniosek się wypełnił i zaraz zostanie wysłany ;)

Mam podobna sytuacje, na L4 jestem od 9 stycznia, a mój pracodawca jeszcze nie złożył wniosku z-3. Dzwoniłam do niego na początku lutego, żeby przypomnieć ale niestety chyba zapomnieli ;) jutro mam zamiar znów zadzwonić bo ile można czekać...

@Agnieszka kw to sa dobre wiesci! Najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko ok :)
@justyndziuk powodzenis na usg! :)
@Dzeli93 moja księgowa wystawiła mi po czasie te druki i wysłałam je grubo po ustawowym tygodniu :/ także nie wiem czy wogole nie odmówią mi za ten okres zasiłku. Tez jestem wściekła bo księgowa zawaliła a ja nie dość ze mogę nie dostać zasiłku to jeszcze składkę za luty bede musiała odprowadzić.
A ja dziś w gorszej formie. Rano jeszcze dom poogarnialam a teraz zwolniłam i poleguje.. nie mam na nic siły, ehh.. a takie słonko za oknem..
rozmawialam z kuzynka wlasnie i jej ksiegowa wystawila te druki po miesiacu, nie po tygodniu ustawowym nawet. i przyjeli, takze powinno byc ok

ale u mnie za wczesnie, ja dopiero bede szla na to zwolnienie za 3 tygodnie, wiec nie mam czego pilnowac na razie :*

reklama
Mam podobna sytuacje, na L4 jestem od 9 stycznia, a mój pracodawca jeszcze nie złożył wniosku z-3. Dzwoniłam do niego na początku lutego, żeby przypomnieć ale niestety chyba zapomnieli ;) jutro mam zamiar znów zadzwonić bo ile można czekać...

Zadzwoń bo od momentu dostarczenia wniosku do ZUS maja 30dni na wypłatę świadczenia... postrasz ze złożysz skargę do ZUS i grozi za to kara pieniężna. Chyba tylko twarde argumenty przemawiają do pracodawców ...

Ja jutro odbieram wyniki testu Pappa ... już przez to spac nie mogę

Do góry