reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Ania23081991 ja wyprawke bede robić dla córek do pierwszej i szóstej klasy[emoji43][emoji43][emoji43] wszystko x2 [emoji23]

@asica.g dzisiaj mam 10tydz +3dni... W sumie +2 bo jakos dziwnie mi Pani ginekolog obliczyla termin na 25ego a powinno byc na 24ego[emoji848]
Czyli prenatalne masz 12+2 (12+3), ja z usg 12+0 i już myślę czy wszystko się uda... Zaczynam zbyt dużo myśleć a to dobrze nie robi [emoji1787]

Ostatnia edycja:
reklama
@asiek08 ja mam dzisiaj 11+0 i mi wpisała gin w karcie 23.09 ?? Powinnam mieć 20.09 wg moich obliczeń..

@e.ska witaj! Lepiej późno niż wcale! Możesz zajrzeć na przypięte forum gdzie zobaczysz nasze brzuszki :) w osobnym wątku są nasze bobaski.
Powodzenia! [emoji177]

Co do imion to dziewczyny już się wcześniej chwaliły imionami.
U mnie jednak zostaje Ignaś jak Brdzie chłopak i Wiktoria jak będzie córcia [emoji177] mam nadzieje, ze na prenatalnym się dowiem (19.03).

I co już wszyscy poinformowani o ciąży? Czy jeszcze czekacie? U mnie w sumie tylko w pracy wiedza i najbliższa rodzina. Ze znajomych tylko dwie przyjaciółki. :)
U mnie wie kilka osób w pracy (choć pewnie już się rozniosło), najbliżaza rodzina i 2 bliskie koleżanki. I 2 znajome bo spotkałyśmy się w poczekalni u lekarza[emoji4]

Justyndziuk ja czekam do prenatalnych żeby powiedzieć już wszystkim

Asica też mam 15.03 prenatalne, będę miała wtedy jakoś 12+1.

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was z opóźnieniem bo parę dni temu koleżanka pokazała mi to forum. Z początkiem roku wylądowałem u ginekologa po rocznych staraniach o dzidziusia(mąż pracował za granicą, a ja miałam długie cykle typowe dla PCO) i Po 3msc regularnych starań po jego powrocie z kontraktu. Stwierdziłam nie ma na co czekać, mam 30 lat i to ma być pierwsze dziecko. Ginekolog kieruje mnie po najbliższej @ na drożność jajowodów...Nie zdarzyłam zrobić badania. 01.02 pierwszy pozytywny test, dzień pożniej drugi, 4.02 ginekolog potwierdza 6 tydzień ciąży:) termin porodu 26.09. I teraz moje pytanie, jak Wasze brzuszki się mają? Widać już lekkie kształty? Powiem Wam, że o ciąży wiedza tylko bliskie osoby, do końca pierwszego trymestru czekam z informacją ale ciężko mi juz ukrywać brzuszek bo jest już delikatnie mówiąc widoczny-czy to możliwe? Czy to ma sie jakoś do budowy ciała? Całe życie byłam szczupła, myślałam, że w moim przypadku znacznie poźniej bede dostrzegać pierwsze oznaki rosnacego brzuszka. No chyba, że w tym roku wyjątkowo poniosło mnie zimowe obrzarstwo? :)
U mnie mimo 13tc brzucha nie widać i chodzę w tych samych ciuchach co przed ciążą. Czekam z przerazeniem kiedy mnie wywali z waga w kosmos ;p Może u Ciebie szybciej jest widoczny bo jesteś szczupła.

@Martitka5 w tej sytuacji to ja Ciebie podziwiam, ze na taki okres zostawiasz sobie wyprawke... Ja psychicznie nie ogarnelabym wszystkich potrzebnych rzeczy.. I do 30ego tygodnia to ja planuje zrobić wyprawke moim dzieciom na rozpoczęcie roku szkolnego, zeby z brzuchem nie cisnąś się pomiędzy matkami i dziećmi a gdzie tu jeszcze do maluszka... A stać zawsze się coś może.. Nie tylko na początku ciąży więc nie ma co mieć takiego negatywnego myślenia.. [emoji6]
Wiesz inaczej myśli się i planuje przy pierwszym dziecku a inaczej przy kolejnym ;)

Mi koleżanka już dwie reklamówki dała ciuchów choć się opierałam ale powiedziała ze trzymać nie ma gdzie i zabrałam . Ma dla mnie fotelik maxi cosi . A ja kupiłam ostatnio w lidlu kocyk różowy no oprzeć się nie mogłam [emoji51]

Ja też nie widze nic zlego w używanych rzeczach, szczególnie przy takich maluchach które nie mają jak np zniszczyć ubrań. Ja akurat wózek mialam nowy ale pewnie dlatego tylko że moja mama dała na niego pieniądze :) ubranka do tej pory często kupuje w lumpku, lubie coś upolować za grosze :)

A właśnie robiłyście test na depresje? Bo mi moja ginekolog kazala taki wypełnić że teraz taki standard jest ale ten gin w lux medzie nic już o tym nie wspominał. A widze że niektóre mialy to :)
Ja sie śmieje że w poprzedniej ciąży mialam depresje przedporodową, ostatnie tygodnie to wegetowałam, dosłownie leżałam i czekałam na poród, okropny czas bo czulam naprawdę tylko jeden wielki przytłaczający smutek... Na szczęście po porodzie jak ręką odjął :)

Ja narazie nie mam parcia na zakupy bo w sumie nie mam co kupować [emoji2368] jak poznam płeć, szczególnie jak bedzie chlopak to dokupie jakieś rzeczy a narazie to musze kupić nowe łóżko do sypialni i urządzić pokój córce :)

@justyndziuk u mnie w sumie wszyscy najważniejsi wiedzieli już jakiś czas a ostatnio i comming out na instagramie był ;) więc już większość wie

Moja siostra wczoraj urodziła drugiego synka i jejuuu jak zobaczyłam tą kruszynke to już sie doczekać nie mogę [emoji7]

reklama
U mnie większość osób już wie ale dowiadywali się niejako przy okazji a nie że byli specjalnie informowani. Wyjątek oczywiście rodzice i rodzeństwo oraz moje dwie przyjaciółki, które czekały tak samo jak ja na moją ciążę chyba.
Brzuszek mi już delikatnie widać ale mama mówi że jeśli ktoś nie wie że jestem w ciąży to się nie zorientuje, że to od tego. W sumie schudłam 5 kg już od początku ciąży więc to też robi różnicę.

Do góry