myślę nad nimi nieustannie, tylko ten koszt mnie odpycha tak naprawdę@dory to może rozważ testy genetyczne. Wynik da Ci pewność i spokój na cała ciąże. Wydatek niemały ale może warto..
reklama
2300 te sancoIle takie badania kosztują??
Koko88
Fanka BB :)
NIFTY kosztuje podobnie.. nam pappa wyszła zła, usg ok. Lekarz który odebrał wyniki (nie był mój prowadzący tylko jakiś dyżurujący) zadzwonił do mnie o 22 i poinformował o prawdopodobieństwie wystąpienia wad genetycznych (w rodzinie 0 przypadków) No i oczywiście ze chce umówić mnie szybko na amniopunkcję. Nie zgodziłam się. Szukałam w necie testów nieinwazyjnych i okazało się ze klinika do której chodzę pobiera krew na NIFTY i wysyła do Holandii (nie robili jeszcze w Polsce). Nie muszę opowiadać jaki stres przeżyłam i niedowierzanie. Lekarz prowadzący powiedział ze to nasza decyzja jeśli chcemy zapłacić za nieinwazyjne testy. Czułam ze musimy tak zrobić... bałam się i nie chciałam amniopunkcji. Miałam wtedy 25 lat..
asica.g
szczęśliwa mamcia :)
Dziewczyny czekam na wizytę. Zaraz wchodzę... Stres jest...
Boże, ile stresu. BiednaNIFTY kosztuje podobnie.. nam pappa wyszła zła, usg ok. Lekarz który odebrał wyniki (nie był mój prowadzący tylko jakiś dyżurujący) zadzwonił do mnie o 22 i poinformował o prawdopodobieństwie wystąpienia wad genetycznych (w rodzinie 0 przypadków) No i oczywiście ze chce umówić mnie szybko na amniopunkcję. Nie zgodziłam się. Szukałam w necie testów nieinwazyjnych i okazało się ze klinika do której chodzę pobiera krew na NIFTY i wysyła do Holandii (nie robili jeszcze w Polsce). Nie muszę opowiadać jaki stres przeżyłam i niedowierzanie. Lekarz prowadzący powiedział ze to nasza decyzja jeśli chcemy zapłacić za nieinwazyjne testy. Czułam ze musimy tak zrobić... bałam się i nie chciałam amniopunkcji. Miałam wtedy 25 lat..
A nifty podobno już w polsce nie robią, zamiast nich jest wlasnie sanco.
A jak wyszły te z Holandii ?Wiem, ze teraz jeśli znowu wyjdzie coś nie tak to nie będę się wahać tylko pójdę do laboratorium i zrobię genetyczne. Tydzień stresu a potem wszystko jest jak czarne na białym.
Dziewczyny Wy na prawdę już myślicie o wózkach, ubraniach i innych rzeczach dla dziecka? Przecież to tak wcześnie i różnie może być. Oczywiście nikogo nie neguje ale ja jestem w 13 tc i nawet nie myślę żeby coś kupić. Dopiero w okolicach 7 miesiąca będę robić wyprawkę. Bardziej myślę teraz o sobie żeby mieć jakieś dresy itd jakbym wylądowała nagle w szpitalu.
reklama
pumelova
Fanka BB :)
Trzeba zachować zdrowy rozsądek i to się chwali ja wyprawkę robiłam w 30tc i teraz nie zamierzam nic kupować wcześniej. Narazie czekam na prenatalne dopiero ;-)Dziewczyny Wy na prawdę już myślicie o wózkach, ubraniach i innych rzeczach dla dziecka? Przecież to tak wcześnie i różnie może być. Oczywiście nikogo nie neguje ale ja jestem w 13 tc i nawet nie myślę żeby coś kupić. Dopiero w okolicach 7 miesiąca będę robić wyprawkę. Bardziej myślę teraz o sobie żeby mieć jakieś dresy itd jakbym wylądowała nagle w szpitalu.