reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ratunku, migren trzyma 4 dzień z rzędu! Myslalam że to ze stresu przed usg ale nic nie przeszło :( co możemy brać na bóle głowy? Zawsze miałam 2 dni rytuał i przechodziła dlatego nawet nigdy prochów nie brałam bo nic nie działało ale teraz juz zaczynam wychodzić z siebie :( w przyszłym tyg postaram sie złapać wizytę u neurologa a dzisiaj idę na pobranie moze zajrzę do położnej i zapytam. Ale ogólnie co bierzecie w ciąży przeciwbólowego?
Ja raz miałam taki ból głowy, że przerażona byłam. Staram się nic przeciwbólowego nie brać. Piłam bardzo dużo wody gazowanej, miętę i gorącą wodą małymi łyczkami. Leżałami jakoś minęło. Zaczęłam analizować co zjadłam w przed dzień i okazało się pomidor mi zaszkodził i jakieś zatrucie miałam. Głowa w ciąży często boli też od ciśnienia. Więc może warto trochę kontrolować. Picie wody na prawdę pomaga, sama nie wierzyłam a jak zaczęłam wypijac ok 2 l wody było ok

reklama
@Klauduśka23 ale super! Gratuluje kolejnego chłopczyka :D
@marii19 trzymam kciuki!
@Mama1990 dzięki kochana za toxo hintsy ;) muszę uważać z mięsem. Tez mi mąż czytał ze nie powinno się go płukać w zlewie ale jakoś tak dziwnie nie umyć..
No i piąteczek :) jakieś plany na nadchodzący weekend? U nas szykuje się impreza rodzinna ale syn od rana z katarem wiec nie wiem jak się sytuacja rozwinie. No i tego..
miłego dnia dziewczyny! :*

Ja mam tak potworne migreny, ze nie potrafię funkcjonować, wymiotuje, przeszkadza mi wszystko.. ostatnio miałam atak i wylądowałam na pogotowiu. Lekarz pozwolił mi wziąć Apap na zmianę z paracetamolem po 1 tab co 3 h. Ale nie pomogło..
Może Wam pomoże:*

Ogólnie jest tak ze możemy wziąć max 3 tabletki paracetamolu.

@Klauduśka23 super wieści [emoji170] kolejny siusiak [emoji1360]

@Koko88 drobiu nie powinno się myć, bo rozwija się jakiś związek wtedy w mięsie.
Podczas obróbki termicznej wszystkie bakterie są zabijane, wiec nie ma potrzeby myć. Ale zawsze człowiek mył i nikomu nic nie było chyba [emoji848]
U mnie tez impreza rodzinna u babci męża, chociaż już mi zapowiedział, ze o 18 mam się zle poczuc i mamy jechać do domu [emoji23]

Ratunku, migren trzyma 4 dzień z rzędu! Myslalam że to ze stresu przed usg ale nic nie przeszło :( co możemy brać na bóle głowy? Zawsze miałam 2 dni rytuał i przechodziła dlatego nawet nigdy prochów nie brałam bo nic nie działało ale teraz juz zaczynam wychodzić z siebie :( w przyszłym tyg postaram sie złapać wizytę u neurologa a dzisiaj idę na pobranie moze zajrzę do położnej i zapytam. Ale ogólnie co bierzecie w ciąży przeciwbólowego?
Ja też mam silne bóle głowy. Bardziej od zatok. Od kilku dni boli i jak czuję, że się rozkręca to paracetamol. Wzięłam w czasie ciąży 2 bo się boję. Ale muszę reagować bo jak się rozkręci to tylko do WC na kolanach a poza tym brak kontaktu z rzeczywistością... Przed ciążą brałam silne leki przeciwbólowe.

Ja też dziś mam wizytę. Dopiero koło 17.
Czekamy na dobre wieści [emoji4]
Cieszę się że wczorajsze wizyty znowu udane i mam nadzieję że dzisiaj też Wam napisze o mojej udanej wizycie bo narazie się mega stresuje :/

W ogóle już mnie wkurza mój organizm, to samo co w poprzedniej ciąży się dzieje. Mierze cukier w domu juz i na czczo zawsze za wysoki a w dzień co bym nie zjadła to okej. Wczoraj mialam prawidłowy cukier po pączku i wielkiej slodkiej latte z bitą smietana i bezą. W poprzedniej ciąży też tak było że moglam jeść normalnie a na noc insulina, no porażka

A u mnie weekend leżący więc nudny :D w niedzielę przyjeżdża kuzynka zrobić mi paznokcie bo mi przepadły jak byłam w szpitalu i mam już taki odrost że aż wstyd leżeć [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja dziś po wizycie muszę się wziąć w garść bo siostra syna mi podrzuci. W zamian ja jutro podrzucę jej mojego i do niedzieli laba [emoji4] Za to już dziś od rana w kuchni. Naleśniki usmażone. Wieczorem je tylko nadzieję i mam kolację dla chłopaków.

Ja też dziś mam wizytę. Dopiero koło 17.
Czekamy na dobre wieści [emoji4]
To czekamy na dobre wieści
Ja od środy czuje się świetnie jakby nie to że brzuszek rośnie to niewiedziałabym, że w ciąży jestem jakoś tak więcej energi mam. Współczuje tych waszych bóli głowy i mdłości. Trzymajcie się cieplutko .

reklama
Czyli nie tylko ja umieram na ból głowy :( ja biore paracetamol, to jest to samo co apap a nie płacisz za markę :) wiec w aptece proście po prostu paracetamol.
Mnie to na oko poszło, tak mi pulsuje okropnie.

U nas weekend urodziny teściowej.

Do góry