reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ratunku, migren trzyma 4 dzień z rzędu! Myslalam że to ze stresu przed usg ale nic nie przeszło :( co możemy brać na bóle głowy? Zawsze miałam 2 dni rytuał i przechodziła dlatego nawet nigdy prochów nie brałam bo nic nie działało ale teraz juz zaczynam wychodzić z siebie :( w przyszłym tyg postaram sie złapać wizytę u neurologa a dzisiaj idę na pobranie moze zajrzę do położnej i zapytam. Ale ogólnie co bierzecie w ciąży przeciwbólowego?
Ja raz miałam taki ból głowy, że przerażona byłam. Staram się nic przeciwbólowego nie brać. Piłam bardzo dużo wody gazowanej, miętę i gorącą wodą małymi łyczkami. Leżałami jakoś minęło. Zaczęłam analizować co zjadłam w przed dzień i okazało się pomidor mi zaszkodził i jakieś zatrucie miałam. Głowa w ciąży często boli też od ciśnienia. Więc może warto trochę kontrolować. Picie wody na prawdę pomaga, sama nie wierzyłam a jak zaczęłam wypijac ok 2 l wody było ok

reklama
@Klauduśka23 ale super! Gratuluje kolejnego chłopczyka :D
@marii19 trzymam kciuki!
@Mama1990 dzięki kochana za toxo hintsy ;) muszę uważać z mięsem. Tez mi mąż czytał ze nie powinno się go płukać w zlewie ale jakoś tak dziwnie nie umyć..
No i piąteczek :) jakieś plany na nadchodzący weekend? U nas szykuje się impreza rodzinna ale syn od rana z katarem wiec nie wiem jak się sytuacja rozwinie. No i tego..
miłego dnia dziewczyny! :*

Ja mam tak potworne migreny, ze nie potrafię funkcjonować, wymiotuje, przeszkadza mi wszystko.. ostatnio miałam atak i wylądowałam na pogotowiu. Lekarz pozwolił mi wziąć Apap na zmianę z paracetamolem po 1 tab co 3 h. Ale nie pomogło..
Może Wam pomoże:*

Ogólnie jest tak ze możemy wziąć max 3 tabletki paracetamolu.

@Klauduśka23 super wieści [emoji170] kolejny siusiak [emoji1360]

@Koko88 drobiu nie powinno się myć, bo rozwija się jakiś związek wtedy w mięsie.
Podczas obróbki termicznej wszystkie bakterie są zabijane, wiec nie ma potrzeby myć. Ale zawsze człowiek mył i nikomu nic nie było chyba [emoji848]
U mnie tez impreza rodzinna u babci męża, chociaż już mi zapowiedział, ze o 18 mam się zle poczuc i mamy jechać do domu [emoji23]

Ratunku, migren trzyma 4 dzień z rzędu! Myslalam że to ze stresu przed usg ale nic nie przeszło :( co możemy brać na bóle głowy? Zawsze miałam 2 dni rytuał i przechodziła dlatego nawet nigdy prochów nie brałam bo nic nie działało ale teraz juz zaczynam wychodzić z siebie :( w przyszłym tyg postaram sie złapać wizytę u neurologa a dzisiaj idę na pobranie moze zajrzę do położnej i zapytam. Ale ogólnie co bierzecie w ciąży przeciwbólowego?
Ja też mam silne bóle głowy. Bardziej od zatok. Od kilku dni boli i jak czuję, że się rozkręca to paracetamol. Wzięłam w czasie ciąży 2 bo się boję. Ale muszę reagować bo jak się rozkręci to tylko do WC na kolanach a poza tym brak kontaktu z rzeczywistością... Przed ciążą brałam silne leki przeciwbólowe.

Ja też dziś mam wizytę. Dopiero koło 17.
Czekamy na dobre wieści [emoji4]
Cieszę się że wczorajsze wizyty znowu udane i mam nadzieję że dzisiaj też Wam napisze o mojej udanej wizycie bo narazie się mega stresuje :/

W ogóle już mnie wkurza mój organizm, to samo co w poprzedniej ciąży się dzieje. Mierze cukier w domu juz i na czczo zawsze za wysoki a w dzień co bym nie zjadła to okej. Wczoraj mialam prawidłowy cukier po pączku i wielkiej slodkiej latte z bitą smietana i bezą. W poprzedniej ciąży też tak było że moglam jeść normalnie a na noc insulina, no porażka

A u mnie weekend leżący więc nudny :D w niedzielę przyjeżdża kuzynka zrobić mi paznokcie bo mi przepadły jak byłam w szpitalu i mam już taki odrost że aż wstyd leżeć [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja dziś po wizycie muszę się wziąć w garść bo siostra syna mi podrzuci. W zamian ja jutro podrzucę jej mojego i do niedzieli laba [emoji4] Za to już dziś od rana w kuchni. Naleśniki usmażone. Wieczorem je tylko nadzieję i mam kolację dla chłopaków.

Ja też dziś mam wizytę. Dopiero koło 17.
Czekamy na dobre wieści [emoji4]
To czekamy na dobre wieści
Ja od środy czuje się świetnie jakby nie to że brzuszek rośnie to niewiedziałabym, że w ciąży jestem jakoś tak więcej energi mam. Współczuje tych waszych bóli głowy i mdłości. Trzymajcie się cieplutko .

reklama
Czyli nie tylko ja umieram na ból głowy :( ja biore paracetamol, to jest to samo co apap a nie płacisz za markę :) wiec w aptece proście po prostu paracetamol.
Mnie to na oko poszło, tak mi pulsuje okropnie.

U nas weekend urodziny teściowej.

Do góry