reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Aaa ♡ wróciłam z wizyty! Maluch cudnie mi pomachal ♡ jak sie wiercił! Jestem taka szczęśliwa. Później Wam wrzuce zdjęcie.

Gratuluję [emoji4] czekamy na zdjęcia

Mam 30 lat, to będzie moje drugie dzieciątko, pierwsze ma już prawie 8 lat i jest to syn. Termin porodu według OM na 26 września według usg 23. Moje badania usg prenatalne będą 18.03 a nie wiem czy robić z test peppa z krwi... a wy robicie?

Mam w planach tylko USG genetyczne, reszta badań tylko gdy podczas tego pierwszego wyjdzie coś nie tak.

A rozmawiałaś z lekarzem o swoim samopocziciu? Twoje dolegliwość są wyjątkowo nasilone i męczące. Ja też mam sporo dolegliwości, nie robię w domu tyle co zawsze. Sporo spada na męża.

Dziewczyny czy którejś z Was też jest ciągle zimno? Ja mam takie momenty, że aż się trzęsę z zimna.

Mi ciągle jest zimno. Dnie spędzam w salonie z odkręconymi na maksa grzejnikami i pod kocem.

Hej dziewczyny! dostałam dzisiaj wyniki z badań prenatalnych (z krwi). Wszystko w porządku! były to badania z określeniem płci dziecka. Będzie dziewczynka!!

Super, wreszcie i dziewczynki zaczynają się pojawiać [emoji4]

Oby i u mnie zakrólował hehe
Mam dwie córy, mąż ocipieje jak będzie trzecia

Też liczę na chłopca. Mam cichą nadzieję, że dzisiaj maluch pokaże co ma między nóżkami [emoji6]

Ja już po usg :)
NT- 1.3mm
Crl - 53.3mm
Obecność kości nosowej
157u/min
Wszystko w porządku
Ryzyko z usg niskie
Za tydzień wyniki pappa :)
Jestem zła bo nie widziałam Bobo ani nie dostałam zdjęcia .. do dupy to NFZ

Mam zepsuty aparat, ale mam nadzieje ze widac ♡ tak raczke dzisiaj malenstwo wyciągnęlo ze paluszki wszystkie widzialam ♡ ale z całych tych emocji nie wiem ile bobas mierzy. Wiem ze równo z OM 11+5, to gdzies z 5 cm pewnie, nie?
20190227_094354.jpeg

Mam zepsuty aparat, ale mam nadzieje ze widac ♡ tak raczke dzisiaj malenstwo wyciągnęlo ze paluszki wszystkie widzialam ♡ ale z całych tych emocji nie wiem ile bobas mierzy. Wiem ze równo z OM 11+5, to gdzies z 5 cm pewnie, nie? Zobacz załącznik 946880
cudowności! :)
ja mam za godzine usg, powinnam poczekać do prenatalnych, ale nie wytrzymałam i sie umowilam dodatkowo. Musze sprawdzić ,czy wszystko jest ok, bo cale noce nie spie.

No właśnie nie :( ale jak lekarz mówił ze wszystko super to mu ufam :)
Ważne, że wszystko jest ok[emoji4]
Mój z USG jest kilka dni młodszy niż z OM, więc jeśli rośnie dalej w takim samym tempie to dzisiaj powinniśmy mieć 11+3, nasze maluchy powinny być podobnej wielkości więc po wizycie dam ci znać ile ma cm[emoji6]
A kiedy masz prenatalne?

reklama
Ważne, że wszystko jest ok[emoji4]
Mój z USG jest kilka dni młodszy niż z OM, więc jeśli rośnie dalej w takim samym tempie to dzisiaj powinniśmy mieć 11+3, nasze maluchy powinny być podobnej wielkości więc po wizycie dam ci znać ile ma cm[emoji6]
A kiedy masz prenatalne?
8 marca, w dzien kobiet ♡

Do góry