reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja nadal nie rozumiem. To ile masz skierowań np na USG 11-13 tydzień? Więcej niż 1 Ci ten 1 lekarz wypisał?

Mam w portalu pacjenta internetową kartę ciąży, i skierowania na badania przewidziane w danych tyg są ciągle aktywne. Mogę je wykonać kilka razy bo nie wygasają :D Nie wiem czy to błąd systemu czy co. Ale lekarz mi powiedział na wizycie że skierowania będą wisieć ciągle na karcie ciąży

reklama
U mojej córci w przedszkolu oprócz mnie chyba z 5 mam jest też w ciąży :p śmiejemy się, że ta kanapa w poczekalni jest zaraźliwa :D

J

Gratuluję ;* a jaki jest koszt takich badań?

To są badania prenatalne, nie wiem jaki jest ich odpowiednik w Polsce (mieszkam w Niemczech, a tu prenatalnych z usg nie robią) i zapłaciłam 599€ i była możliwość wyboru z określeniem płci. I dzisiaj się dowiedziałam, że będzie dziewczynka

O cześć @Justa01, ja jestem z Ustronia [emoji846] witam nowe mamusie, im nas więcej tym lepiej [emoji4]

@asica.g mi raz okripnie zimno, za chwilę gorąco. Jakbym klimakterium miała [emoji23]

Powodzenia na wizytach dzisiejszych. @dory daj znać jak po wizycie

Gratulacje dziewczyny z udanych wizyt. @Klaudia278 Slicznosci [emoji3059]

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było :)
Witam wszystkie nowe mamusie [emoji3]
A dziewczynom, które wizytowały gratuluje cudownych wieści [emoji4]
Ja już jutro prenatalne... Już się stresuje, a wizyta dopiero na 19:30 [emoji31]

reklama
Hej , cudowne wieści wszystkie przynosicie :)

Na razie przewaga chłopców ( ktos liczył ? )

@Aldona1987 , jak czytałam o Twoich badaniach to tak myslałałm , ze chodzi o test NIPT – czyli badania wolnego płodowego DNA z krwi matki. Gratuluję dziewczynki :)

@Agnieszka kw , cieszę sie ze urodzinowe marzenie spełniło się :)

@czarnulka28 , Ty to się kobieto umęczysz za wszystkie wrzesniówki. Ja wczoraj miałam akcje rano, słabo mi się zrobiło, poty zimne mnie oblały , mysłałam, ze będę wymiotować , nawet miske zabrałam do łóżka , cały dzień już sie byle jak czułam

Witam również nowe mamy :)

Tak sobie myslę , że wygodnie by było jakbysmy wszystkie miały suwaczki :)

Mi tez jest często zimno , ale to jak siedze i nic nie robie - kocyk najlepszym przyjacielem :)

Jeszcze 9 nocy do wizyty u gina ...
bratowa do mnie zadzwoniła z wieściami o swojej koleżance - nawet nie chce tu pisac , tyle tylko że zła jestem na nią bo mogła mieć odrobinę taktu jako kobieta i matka i nie informować mnie o tym :mad:

Do góry