reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Moja siostra tez jest w ciąży trzy tyg przedemna. I jej lekarz na usg połówkowy powiedział ze raczej chłopiec jeśli to nie pępowina sie podwinęła. Wczoraj zapytałam swojego lekarza ze to jednak może pępowina się podwinęła a on mówi nie absolutnie pępowina jest wyżej. Dobry lekarz wie co mówi. I nie myli się

reklama
Ja na pocztku pisałam o chińskim wychodziło mi ze dziewczynka. Nie sprawdziło się .
Kurczę ja nawet wczoraj widziałam ze mojemu doktorkowi było przykro. Najpierw zeby mnie pocieszyć mówił ze jeszcze 50 na 50 ale potem jak trzeci raz robił usg i na koniec zapytałam to i pi minie widziałam ze pomyłki nie ma i dał 95% ze nie zmieni sie
Czyli po cichu mogę wierzyć że to jest babkę noszę w brzuchu;)

No tak dobry lekarz nie pomyli siuraka z pepowina

U nas odwrotnie, to mąż nie zapytał mnie o zdanie [emoji23] jeszcze przed ciążą oznajmił, że jak kiedyś będzie miał syna to na imię będzie miał Franek i tak jakoś zostało. Teraz to nawet jak moja mama do mnie dzwoni to pyta "jak tam Franek" pomimo tego, że płci jeszcze nie znamy. Chyba nie mam już za wiele w tej kwestii do powiedzenia.
Dla dziewczynki imienia nie mamy wybranego, jakoś wszyscy w mojej rodzinie nastawieni są na chłopca, dopiero będzie zaskoczenia jak okaże się, że to jednak dziewczynka
Ja jeszcze mojego męża nie znałam a już wiedziałam, że będę mieć syna Franka i tak zostało :) mam Franka. Mężowi też się w sumie spodobało [emoji3]

Olix ja mam o 19 ;/ sama sobie tak wybrałam, bo wcześniej korki.. i żałuję:D następnym razem pojadę wcześniej:D

Skoro skończył się 10 tydzień to leci 11 ;) I tak i tak jest dobrze. Mi leci 10.

Słyszałam właśnie, że różne aplikacje różnie to interpretują :) w każdym razie jest 10+0 :p
Ja w sumie też sama sobie tak wybrałam, bo jeszcze wtedy stwierdziłam, że przecież pracuje do 15, na spokojnie zjem sobie obiad i dopiero pojadę :D mhm... Już to widze :p w pracy pewnie będę siedziała jak na szpilkach, a w domu i tak nie będę mogła wysiedziec i będę tylko patrzyła na zegarek kiedy tu można jechać :D no ale cóż... Następnym razem będę mądrzejsza :p

Co do płci to spokojnie, moja siostra miała mieć Zosię, a jest Kubuś co się okazało podczas porodu ;) Podobno ten lekarz teraz też babeczce pomylił :p Teraz siostra ma mieć Zosię, zmieniła lekarza, ale jej koleżanka się z niej śmieje, żeby się nie zdziwiła, bo ten lekarz jej też mówił bardzo długo, że będzie 2 chłopów, a są 2 córy :tak:Także spokojnie poczekajcie później będzie lepiej widać :)

Co do imion, jak będzie chłop to będzie po tatusiu, jak córa to mi się podobają 3 imiona i raczej będzie musiał Mężu z nich pomóc wybrać :p

A wózek wymarzony to taki Link do: Wózek dziecięcy wiklinowy Retro Len Lonex <3

Olix wytrzymamy:) ważne że to już za 3 dni!!! A potem znów długo długo nic..

Marlusia fajny wozek:) ale wkurza mnie skrecanie takim, prowadziłas taki wózek? Ale amory ma o niebo lepsze na pewno :D

Ja mam wózek po córce, espiro next manhattan, jestem z niego bardzo zadowolona więc nie kupuje innego :) może na następne lato sprzedam i kupię nowszą spacerowe bo ta moja mega ciężka.

Ja tez mam wózek po synku :) zawsze w planach było rodzeństwo wiec niczego się nie pozbywała. A wózek w kolorze turkusowym wiec taki unisex :D spacerówki za to syn zdzierał jedna po drugiej i pod koniec korzystania z wózka (przez przypadek bo nam się rozwalił na wakacjach) musieliśmy kupić kolejny wiec praktycznie nowka :D
Co do imienia, wyobraźcie sobie minę naszych rodziców jak się dowiedzieli ze pierwsze dziecko będzie miało na imię Stefan, hahaha - konsternacja na całego ale przyzwyczaili się :D

Ja decyduje o imieniu i nie mężowi nie dam się hahah
Moja mama twierdzi że to będzie chłopak, ja jakoś też się nastawiam na chłopaka a mój mąż uważa że zrobił dziewczynkę
Wierzycie w kalendarz chiński? Mi przy pierwszej ciąży sprawdził się a teraz wychodzi chlopak, stąd moje przekonanie że to chłopak i ja jestem jakaś taka przesadna, znika życie pojawia się życie i w ten sposób zmarł moj dziadek pojawił się mój bratanek, zmarła babcia mojej koleżanki i moja koleżanka będzie mieć dziewczynkę, u mnie w styczniu zmarł teść więc będę mieć chłopca hahah tak sobie wymyśliłam aleee moja szwagierka też w ciąży więc może ten chłopak przypadnie na nia a na mnie dziewczynka:tak:
Wariatka ze mnie wiem
U mnie chiński się nie sprawdził. Za pierwszym razem miał być chłopak, a jest dziewczynka. Teraz też pokazuje chłopca i mam nadzieję, że tym razem trafię [emoji6]

reklama
Ja decyduje o imieniu i nie mężowi nie dam się hahah
Moja mama twierdzi że to będzie chłopak, ja jakoś też się nastawiam na chłopaka a mój mąż uważa że zrobił dziewczynkę
Wierzycie w kalendarz chiński? Mi przy pierwszej ciąży sprawdził się a teraz wychodzi chlopak, stąd moje przekonanie że to chłopak i ja jestem jakaś taka przesadna, znika życie pojawia się życie i w ten sposób zmarł moj dziadek pojawił się mój bratanek, zmarła babcia mojej koleżanki i moja koleżanka będzie mieć dziewczynkę, u mnie w styczniu zmarł teść więc będę mieć chłopca hahah tak sobie wymyśliłam aleee moja szwagierka też w ciąży więc może ten chłopak przypadnie na nia a na mnie dziewczynka:tak:
Wariatka ze mnie wiem
U mnie też tak mówią, że znika życie, pojawia się życie. W takim razie u mnie wychodzilby chłopak, bo niedawno zmarł mój Kochany Tata :( ale jak sprawdzalam w kalendarzu chińskim i mama "wrozyla" :p mi z obrączki to w jednym i w drugim wychodziła mi dziewczynka, więc ciężko wyczuć :p najważniejsze, żeby zdrowe było! :)

Do góry