reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Tak w ogole to mam pytanie do mam z niedoczynnością, jak czesto chodzicie do endokrynologa? Ja bylam raz alr baba byla okropna [emoji19] wyprosila mnie z gabinetu bo ona idzie juz do domu, pomimo tego ze tak mialam umówiona wizyte i bylam nawet 20 min przed czasem i nic nie mówiła o następnej wizycie a na pewno przyszłoby się skontrolować. Jak juz tsh wroci do normy to odstawiacie eutyrox czy bierzecie cala ciążę?

Ja mam niedoczynnosc i byłam na początku ciąży tzn. chyba 10stycznia i kolejna wizytę mam jutro. Odebrałam wynik i mam za niski wynik :/ pewnie będzie musiała mi zmiejszyc dawkę. Ale na eutyroxie będę cała ciąże na pewno ;)

reklama
A ja bym chciała róż i brokat hehe. Moje dzisiejsze USG trwało może z 5min. Zdziwiona jestem bi mój lekarz zawsze taki dokładny jest a tu raz dwa i następna. Maluszek szalał na USG,machał rączkami i nozkami. Na tym USG wyszlo ze ma 45mm i TP przesunął się na 7.09. zmierzył nt i wyszło 2,3 (w normie na szczęście ale już człowiek swoje myśli) za to kości nosowej nawet nie szukał bo powiedział że są badania prenatalne darmowe i jak mu powiedziałam że za tydzień idę to powiedział że tam wszystko super, dokładnie pomierzą. I tyle. Mam wybrać do końca dupka i zostać już przy samej luteinie i acardzie. Wizyta następna u niego 14marca.
Dobrze że za tydzień mam prenatalne to mam nadzieję że faktycznie wszystko dokładnie sprawdzą.

A ja bym chciała róż i brokat hehe. Moje dzisiejsze USG trwało może z 5min. Zdziwiona jestem bi mój lekarz zawsze taki dokładny jest a tu raz dwa i następna. Maluszek szalał na USG,machał rączkami i nozkami. Na tym USG wyszlo ze ma 45mm i TP przesunął się na 7.09. zmierzył nt i wyszło 2,3 (w normie na szczęście ale już człowiek swoje myśli) za to kości nosowej nawet nie szukał bo powiedział że są badania prenatalne darmowe i jak mu powiedziałam że za tydzień idę to powiedział że tam wszystko super, dokładnie pomierzą. I tyle. Mam wybrać do końca dupka i zostać już przy samej luteinie i acardzie. Wizyta następna u niego 14marca.
Dobrze że za tydzień mam prenatalne to mam nadzieję że faktycznie wszystko dokładnie sprawdzą.
Gratuluje udanej wizyty :)

Ja też już po wizycie. Dzidzia ma 5,5 cm także już dziś miałam robione usg prenatalne. Wszystko na swoim miejscu. 2 rączki, 2 nóżki, żołądek, serce, pęcherz moczowy i kręgosłup prawidłowe. NT 1,24. No i jest kość nosowa. Wizyta trwała prawie pół godziny, ale wszystko na spokojnie mi lekarz objaśnił i pokazał. Płci na razie mi nie powiedział. Ale i tak jestem strasznie szczęśliwa, że wszystko jest ok:) No i dzidzia duża z om 11t3d a z usg wyszło 12t0d:)

@Klaudia278 u mnie to na pierwszej wizycie endo powiedziała że co miesiąc będziemy sie widywały, przepisała badania na następna wizytę mam zrobić i biorę 50 eutyroxu chyba do końca ciąży na pewno bo wypisała 100 tabletek i powiedziała ze na razie na pewno starczy ;) swoją droga nie moge sie doczekać u niej wizyty bo ona w tym samym tyg ciąży co ja i wizyta przebiega w bardzo koleżeńskiej atmosferze :D

Gratulacje z udanych wizyt :)
Ja odliczam dni do 12/13 tc może odejdą mi te paskudne mdłości a najbardziej przeszkadza mi metaliczny posmak w buzi który utrzymuje się od wczoraj dosyć że mdłości mam to jeszcze to grr ale w poniedziałek witam 11 tc od om więc bliżej niż dalej :)

I ja po wizycie [emoji16] mój przypuszczalny wiek z om 9t4d, wg USG 10t1d więc wielkiej rozbieżności nie ma. Wszystko ok, tętno 158, jestem już spokojniejsza [emoji4]
IMG_20190220_190719.jpeg

reklama
Do góry