reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja juz bylam,zapacilam za rozszerzony pakiet 2800 pln . wg mojego lekarza mozna je robic tylko miedzy 11 a 14 tygodniem. Czekam teraz na wyniki. Na usg wszystko bylo w normie mam na mysli przeziernosc, w rodzinie tez nie mam wad a jedynym wskazniem byl moj wiek 37 lat. Razem z mezem podjelismy decyzje zeby robic. Nie bawie sie za to w zaden test PAPPA, bo z tego co sie naczytalam to dziewczyny mialy slabe wyniki,kupe stresu a potem bylo wszystko ok.
A jaki to jest rozszerzony pakiet? Ja mam 35 lat, poza testem pappa (koszt to tutaj 400zł) lekarz zaproponował test sanco za 2 k właśnie. Nad nimi sie zastanawiam. Niby nie ma żadnych chorób w rodzinie itp ale jednak człowiek stary i sie boi

reklama
1550591028353.png

Rozwalił mnie dzisiaj ten obrazek :p:p:p:p:p

Dziewczyny które mają cukrzycę ciążową czy Wy się najadacie? Wizytę mam dopiero 4 marca a ja ciągle głodna chodzę.. dla mnie to bardzo małe porcje...
Ja teraz nie mam cukrzycy, ale miałam w poprzedniej ciąży, to coś tam pamiętam. Na początku ciągle chodziłam głodna rano, a wieczorem miałam już dosyć tego jedzenia (zazwyczaj kończyłam jedzenie około 16-18, a przy cukrzycy ostatni posiłek był o 22:30). Po mniej więcej tygodniu wszystko mi się unormowało i jak byłam głodna, to wybierałam bardziej sycące potrawy, np. jajko i ciemny chleb, albo omlet z płatkami owsianymi i kawałkiem banana, a jak mniej głodna, to zamiast chleba wybierałam chrupkie pieczywo albo sucharki. A jak miałam ochotę na słodycze, to robiłam sobie krem z awokado, połowy banana i kakao i do tego malutka paczka herbatników, ewentualnie pół kostki ciemnej czekolady.

Ja dziewczyny byłam właśnie w takiej sytuacji w pierwszej ciąży. Miałam 26 lat, lekarz mi zrobił darmowe prenatalnego mógł. W teście pappa wyszło mi ryzyko zespołu downa. Zaprosili mnie na amniopunkcję. Powiedziałam sobie - po moim trupie! W rodzinie żadnych chorób genetycznych. Stres był tak duży ze szukałam nieinwazyjnycgh testów i wkoncu zrobiłam NIFTY. Dopiero po jego wyniku się uspokoiłam. Ale co przeżyłam to moje... teraz tez mam zlecone całe prenatalne i jak wyjdzie znów to samo, znowu pójdę na NIFTY albo sanco. Zależy co będzie bardziej czule i swoiste.

A jaki to jest rozszerzony pakiet? Ja mam 35 lat, poza testem pappa (koszt to tutaj 400zł) lekarz zaproponował test sanco za 2 k właśnie. Nad nimi sie zastanawiam. Niby nie ma żadnych chorób w rodzinie itp ale jednak człowiek stary i sie boi

Ja robilam Neobona, rozszerzony oznacza ze badaja wiecej wad genetycznych a nie tylko 4 czy 5 podstawowych. Ja zrobilam dla swietego spokoju zeby nie stresowac sie najblizsze pol roku chociaz kasa dosyc duza. Stwierdzilismy ze mamy wszystkie wozki foteliki i lozeczka po poprzednim dziecku wiec nie bedzie takich wydatkow na poczatek to mozemy zaplacic za genetyczne i czekac w spokoju do wrzesnia. Mi tez w badaniach usg wszystko dobrze wyszlo.

reklama
Do góry