A jaki to jest rozszerzony pakiet? Ja mam 35 lat, poza testem pappa (koszt to tutaj 400zł) lekarz zaproponował test sanco za 2 k właśnie. Nad nimi sie zastanawiam. Niby nie ma żadnych chorób w rodzinie itp ale jednak człowiek stary i sie boiJa juz bylam,zapacilam za rozszerzony pakiet 2800 pln . wg mojego lekarza mozna je robic tylko miedzy 11 a 14 tygodniem. Czekam teraz na wyniki. Na usg wszystko bylo w normie mam na mysli przeziernosc, w rodzinie tez nie mam wad a jedynym wskazniem byl moj wiek 37 lat. Razem z mezem podjelismy decyzje zeby robic. Nie bawie sie za to w zaden test PAPPA, bo z tego co sie naczytalam to dziewczyny mialy slabe wyniki,kupe stresu a potem bylo wszystko ok.
reklama
Nie, nie, w ŁodziAle tez tam w PreMediCare?
Agnieszka kw
Fanka BB :)
Ja teraz nie mam cukrzycy, ale miałam w poprzedniej ciąży, to coś tam pamiętam. Na początku ciągle chodziłam głodna rano, a wieczorem miałam już dosyć tego jedzenia (zazwyczaj kończyłam jedzenie około 16-18, a przy cukrzycy ostatni posiłek był o 22:30). Po mniej więcej tygodniu wszystko mi się unormowało i jak byłam głodna, to wybierałam bardziej sycące potrawy, np. jajko i ciemny chleb, albo omlet z płatkami owsianymi i kawałkiem banana, a jak mniej głodna, to zamiast chleba wybierałam chrupkie pieczywo albo sucharki. A jak miałam ochotę na słodycze, to robiłam sobie krem z awokado, połowy banana i kakao i do tego malutka paczka herbatników, ewentualnie pół kostki ciemnej czekolady.Dziewczyny które mają cukrzycę ciążową czy Wy się najadacie? Wizytę mam dopiero 4 marca a ja ciągle głodna chodzę.. dla mnie to bardzo małe porcje...
Koko88
Ja dziewczyny byłam właśnie w takiej sytuacji w pierwszej ciąży. Miałam 26 lat, lekarz mi zrobił darmowe prenatalnego mógł. W teście pappa wyszło mi ryzyko zespołu downa. Zaprosili mnie na amniopunkcję. Powiedziałam sobie - po moim trupie! W rodzinie żadnych chorób genetycznych. Stres był tak duży ze szukałam nieinwazyjnycgh testów i wkoncu zrobiłam NIFTY. Dopiero po jego wyniku się uspokoiłam. Ale co przeżyłam to moje... teraz tez mam zlecone całe prenatalne i jak wyjdzie znów to samo, znowu pójdę na NIFTY albo sanco. Zależy co będzie bardziej czule i swoiste.
Ja też na 15ego[emoji3526][emoji3526][emoji3526] juz nie moge się doczekać [emoji16]Dory mnie się wydaje że nifty warto zrobić jeśli wyjdzie wysokie ryzyko że zwykłych prenatalnych.
Ja się dopiero dzisiaj zapisałam na prenatalne na 15. Marca [emoji173]
A jaki to jest rozszerzony pakiet? Ja mam 35 lat, poza testem pappa (koszt to tutaj 400zł) lekarz zaproponował test sanco za 2 k właśnie. Nad nimi sie zastanawiam. Niby nie ma żadnych chorób w rodzinie itp ale jednak człowiek stary i sie boi
Ja robilam Neobona, rozszerzony oznacza ze badaja wiecej wad genetycznych a nie tylko 4 czy 5 podstawowych. Ja zrobilam dla swietego spokoju zeby nie stresowac sie najblizsze pol roku chociaz kasa dosyc duza. Stwierdzilismy ze mamy wszystkie wozki foteliki i lozeczka po poprzednim dziecku wiec nie bedzie takich wydatkow na poczatek to mozemy zaplacic za genetyczne i czekac w spokoju do wrzesnia. Mi tez w badaniach usg wszystko dobrze wyszlo.
pumelova
Trochę czasu jeszcze mamy [emoji23] też bym chciała żeby to było już, będzie bezpiecznie. U mnie to będzie równo 13tygodni,a u Ciebie?Ja też na 15ego[emoji3526][emoji3526][emoji3526] juz nie moge się doczekać [emoji16]
Ja 13, także też jeszcze dluuugoJa też na 15ego[emoji3526][emoji3526][emoji3526] juz nie moge się doczekać [emoji16]
reklama
12tc + 3dni.....
Trochę czasu jeszcze mamy [emoji23] też bym chciała żeby to było już, będzie bezpiecznie. U mnie to będzie równo 13tygodni,a u Ciebie?