reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ojtam cudak ja nie zdążyłam z pierwszą przed 30 ;)
Jasne, że nie ma się co sugerować tym, że "wszyscy mają" :) ja już dawno temu chciałam, ale mój ówczesny partner nie. i dopiero rok temu [po 7 latach] zmieniłam życie o 180 stopni i co chwile ma ono dla mnie niespodzianki :D :D

reklama
Doti kochana przykro mi! Mam nadzieję że szybko Ci się uda z drugim i że będzie wszystko dobrze:* głowa do gory:* zrób badania :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :*
Agnieszka nic się nie zmniejszył?
Nie wiem, jaki był na początku i nie wiem, jaką wielkość ma teraz, bo lekarze mi takiej informacji nie podawali. Nawet gdyby, to na ten wynik i tak patrzyłbym przez palce, bo badało mnie trzech różnych lekarzy na trzech różnych sprzętach, przy czym żaden nie widział zdjęć wykonanych przez poprzedników ;P . W każdym razie nie jest duży i to już cieszy.

Nie wiem, jaki był na początku i nie wiem, jaką wielkość ma teraz, bo lekarze mi takiej informacji nie podawali. Nawet gdyby, to na ten wynik i tak patrzyłbym przez palce, bo badało mnie trzech różnych lekarzy na trzech różnych sprzętach, przy czym żaden nie widział zdjęć wykonanych przez poprzedników ;P . W każdym razie nie jest duży i to już cieszy.
Jak nie jest duży to super:) mój ma 5cm więc ekhm.. jest się czego bać:/ ciekawe czy się zmniejszy coś eh. Dopiero za tydzień usg.

Doti przykro mi. trzymaj się słońce bardzo mocno. Teraz boli serce ale z czasem będzie lepiej i mam nadzieję że niedługo będziesz tulić swojego maluszka, aniołek na górze się i to postara [emoji8][emoji8][emoji8]

@Doti_88 jestem z Tobą ale Twoja postawa mnie buduje, jesteś wspaniała i na pewno sie uda w przyszłości!

Dzwonilam przed chwilą do Katowic umówić się na te bezpłatne prenatalne, dostałam termin 18 marca więc jeszcze sobie poczekam :p
Nie mam żadnych dolegliwości z brzucha :/ niby fajnie, ale trochę się martwię. Jedynie to chroniczne zmęczenie i piersi. Strasznie mnie bolą sutki. No i rozmiar przynajmniej na + ;) czasem się martwię ale nie pojadę przecież na IP i nie zarządzam USG bo mam takie życzenie... Muszę czekać do wizyty ponad tydzień :(

Ja jestem w podobnej sytuacji, USG mam 28 lutego a 5 marca wizyta, jejku juz tak dawno nie widziałam kruszynki, że bardzo sie martwię czy wszystko Ok. Wrócił mi ból piersi bo miałam tydzień spokoju z tym, w sobote mocno bolało mnie znowu podbrzusze jak przed okresem. Prócz tego nic, czuje sie świetnie. Czasem sie zastanawiam czy wszystko Ok czy prawidłowo sie rozwija? :( to możliwe zeby w tym okresie poronić, tak bez objawów bez krwawienia i bólu?

Wypilam te glukoze ble :/ teraz dwie godziny siedzenia i czekania. Ale jestem ciekawa jak to wyjdzie.. oby dobrze :(

reklama
@jurkovska ja czasami tez mam takie glupie myśli [emoji20]... Tuż po wizycie jestem podekscytowana i radosna ze wszystko ok a im dalej tym wiekszy strach ze a jednak teraz może się cos stać a do kolejnej wizyty daleko.. [emoji848]

Mam pytanie do Was dziewczyny bo wiem, ze nie na każdej wizycie jest robione usg... W 5 i 8tyg miałam robione, kolejna wizyta w 12tyg..tez będzie usg?

Do góry