reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
To super sprawa :) ale po tych dniach znów go ciągle nie będzie, czy planujesz się tam przenieść? Mam na myśli że po kilka miesięcy będzie tam?
Myślę, że teraz będzie częściej przylatywał. Jak się uda to co 2 tygodnie na 2 tygodnie :) poza tym z małym dzieckiem bym nie chciała latać od razu tam.

Ja dostalam czopki na mdłości. Jak jest mega źle to biorę. Bo inaczej dramat.
Jakie czopki dostałaś ?
Ja wzbraniam się cały czas przed lekami. Nie mam żadnych innych dolegliwości oprócz tych żołądkowych. Brzuch mnie nie boli ani skurczyk ani plamka śluzu wszystko jest super. Czuje cały czas od tygodnia leciutkie dotknięcia i wiem ze to dziecko. Tylko ten cholerny żołądek nie daje mi żyć. Rycze już z bezsilności jest gorzej od kilku dni tylko leze i zdycham nie jjem prawie nic. To nie jest normalne żeby w ciagu dnia jedno żółtko zjeść rano i jedna herbatę i wieczorem to wszystko wyzygac. Wzbraniam się przed szpitalem bo mam opór jakiś. Zdycham z nudności ale tez nie widzę perspektywy na poprawę nawet po wizycie u lekarza bo co on mi da? Czopki które mogą zaszkodzić dziecku.
Dziewczyny czy kroplówki stawiają na nogi? Czy tez gowno dadzą ? Kiedyś miałam zatrucie dwa tyg i nie pomogły kroplówki dopiero nifuroksazyd. Już straciłam wiarę we wszystko. Sory ze się wiecznie użalam ale nie mam siły to mój najgorszy okres w życiu teraz mogę już to stwierdzić

Ponad rok opieki? A nie 38 dni? [emoji14]

Mój brat pracuje we Francji i tez bierze teraz tacierzynskiego rok, moja bratowa siedzi do września z małym, wtedy kończy się jej macierzyńskie, a od września mój brat przez rok. I tam samo płatne 80%. My możemy pomarzyć o takim traktowaniu. [emoji849]

No tak u nas albo jeden rodzic albo drugi moze wziąć. No ale tez nie przesadzajmy ze jest tak zle, rok to duzo :) potem zaległy urlop wiec jest jeszcze miesiąc ponad wiecej. W Anglii maja 3 mce platne normalnie, żadnego l4 wcześniej, a jesli bierzesz wolne w ciąży odliczaja od tych 3 mcy. Potem mozesz jeszcze 3 mce isc ale płatne niezależnie od tego ile zarabialas jakieś gownianie pieniądze.
Wiec u nas serio jest dobrze.
Czyli te 380 dni to tacierzynski taki. Myslalam zupelnie o czym innym :p

Jakie czopki dostałaś ?
Ja wzbraniam się cały czas przed lekami. Nie mam żadnych innych dolegliwości oprócz tych żołądkowych. Brzuch mnie nie boli ani skurczyk ani plamka śluzu wszystko jest super. Czuje cały czas od tygodnia leciutkie dotknięcia i wiem ze to dziecko. Tylko ten cholerny żołądek nie daje mi żyć. Rycze już z bezsilności jest gorzej od kilku dni tylko leze i zdycham nie jjem prawie nic. To nie jest normalne żeby w ciagu dnia jedno żółtko zjeść rano i jedna herbatę i wieczorem to wszystko wyzygac. Wzbraniam się przed szpitalem bo mam opór jakiś. Zdycham z nudności ale tez nie widzę perspektywy na poprawę nawet po wizycie u lekarza bo co on mi da? Czopki które mogą zaszkodzić dziecku.
Dziewczyny czy kroplówki stawiają na nogi? Czy tez gowno dadzą ? Kiedyś miałam zatrucie dwa tyg i nie pomogły kroplówki dopiero nifuroksazyd. Już straciłam wiarę we wszystko. Sory ze się wiecznie użalam ale nie mam siły to mój najgorszy okres w życiu teraz mogę już to stwierdzić
Jak mi waga spadała w pierwszej ciąży i trafiłam do szpitala to pamiętam, że po kroplówkach już nie wymiotowałam i waga zaczęła iść w górę

reklama
Do góry