reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja byłam wykończona w momencie gdy przy wzroście 170 cm ważyłam 43 kg. To była masakra... Ledwo żyłam...
Ja teraz muszę dużo pić, bo miałam cholestaze ciążową i lekarz powiedział, że muszę dużo pić żeby organizm oczyszczać to może teraz mnie nie dopadnie to dziadostwo...
O jeju straszne. Wiem jak to jest bo ja jak karmiłam pierwszego synka to tak wyciągnął ze przy wzroście 175 ważyłam 60 kg i wtedy wyglądałam jak anorektyczka bo syn ma alergie i byłam na eliminacyjnej diecie lekarz po 7 ms karmienia jak mnie zobaczył to kazał przestać karmić natychmiast. Naprawdę nacierpiałas się. Nie bałaś się zdecydować na druga ciąże ?

reklama
Kara88 ja robię tak że jak czytam sobie i chce coś napisać to wciskam zielona strzalke po prawej na dole i pojawia mi się wiadomość. Tam coś pisze i jak chce wrócić do waszych odp to daje wstecz i pyta czy odrzucic czy zapisać i daje zapisz. Po czym czytam co piszecie i znów chce coś napisać, naciskam Zielona strzalke i on się pyta czy otworzyć to co pisałam czy nowy :) A jak chce zacytowac to zaznaczam w trakcie czytania posty które mnie interesuja i po prawej u góry mam strzalke do odpowiedzi wtedy.

Współczuję Wam bardzo tych wymiotow. Ja mam mdłości ale nie wymiotowalam, więc nie jest tak źle. W pierwszej ciąży miałam tak samo. Głównie jak jestem głodna to mi niedobrze.

Super że dzisiejsze kolejne wizyty udane. Niektóre bąbelki już takie duze, po 8tc to już takie człowieczki, ja miałam 6+4 To ledwo fasol:)

O jeju straszne. Wiem jak to jest bo ja jak karmiłam pierwszego synka to tak wyciągnął ze przy wzroście 175 ważyłam 60 kg i wtedy wyglądałam jak anorektyczka bo syn ma alergie i byłam na eliminacyjnej diecie lekarz po 7 ms karmienia jak mnie zobaczył to kazał przestać karmić natychmiast. Naprawdę nacierpiałas się. Nie bałaś się zdecydować na druga ciąże ?
Bałam się, ale czego się nie robi dla dziecka. Gdybym wiedziała, że będę mieć takiego wspaniałego syna jak mam to zgodziłabym się nawet żebym się jeszcze gorzej czuła :)

@czarnulka28 czuję jakbyś opisywała moją pierwszą ciążę... Równo z końcem 12tyg jak ręką odjal wiec trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci tego z calego serducha[emoji6] Ja teraz czuję się najlepiej ze wszystkich trzech ciąż więc liczę na chłopaka tym razem[emoji16][emoji16][emoji16] i mam nadzieję, że nic się nie zmieni.
No to podobnie jesteśmy trzecia ciąża ja już mam chłopców. W każdej ciąży miałam problem z imieniem. W drugiej to wogole dopiero jak się urodził to nazwaliśmy cala ciąże myśleliśmy i było ciężko. Teraz mam już imiona i dla chłopca i dziewczynki. Ale corka to moje marzenie od pierwszej ciąży

No to podobnie jesteśmy trzecia ciąża ja już mam chłopców. W każdej ciąży miałam problem z imieniem. W drugiej to wogole dopiero jak się urodził to nazwaliśmy cala ciąże myśleliśmy i było ciężko. Teraz mam już imiona i dla chłopca i dziewczynki. Ale corka to moje marzenie od pierwszej ciąży
Haaa no to ja chłopaka tak chciałam i co najśmieszniejsze imię cały czas czeka na niego to samo[emoji23]

A sprawdzalyscie dziewczyny obraczka płeć? Taka wróżba z dystansem[emoji6]

I jeszcze mam pytanie co do tabelki, mozecie mnie wpisać? Bo ja chyba tego nie ogarne[emoji23]

A mi się marzy od zawsze syn..z mężem mamy przeczucie, że będzie dziewczyna, a z kolei czuje się świetnie jak na chłopca, ale to podobno są zabobony :)

Bałam się, ale czego się nie robi dla dziecka. Gdybym wiedziała, że będę mieć takiego wspaniałego syna jak mam to zgodziłabym się nawet żebym się jeszcze gorzej czuła :)
Ja bardzo cierpię. Najgorzej jak siedzę na kiblu z miska w ręku. Trzy dni temu płakałam z bezradności i modliłam się jak zasypiałam żeby już minęło ze już nie daje rady. I przyśnił mi się poród i dzidziuś i ze był to chłopiec ale był tak słodki śliczny i uśmiechał się po porodzie do mnie. I rano wstałam z innym nastawieniem.

Haaa no to ja chłopaka tak chciałam i co najśmieszniejsze imię cały czas czeka na niego to samo[emoji23]

I jeszcze mam pytanie co do tabelki, mozecie mnie wpisać? Bo ja chyba tego nie ogarne[emoji23]
Z obrączki pierwsze mi się sprawdziło. Zobaczymy jak będzie z drugim, bo wyszło mi, że będę mieć tylko dwójkę [emoji3]

Z obrączka się nie sprawdziło u mnie. W drugiej ciąży na wakacjach kolezanki mi wróżyły i wyszła dziewczynka

reklama
Ja bardzo cierpię. Najgorzej jak siedzę na kiblu z miska w ręku. Trzy dni temu płakałam z bezradności i modliłam się jak zasypiałam żeby już minęło ze już nie daje rady. I przyśnił mi się poród i dzidziuś i ze był to chłopiec ale był tak słodki śliczny i uśmiechał się po porodzie do mnie. I rano wstałam z innym nastawieniem.
Jakbym siebie widziała z pierwszej ciąży. Leżałam mężowi na kolanach i płakałam z bezradności i mówiłam, że już nie dam rady

Do góry