reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

A to nie jest tak, że w ciąży w ciagu tygodnia musisz miec wizyte?

Tak właśnie jest do każdego specjalisty jeśli nie chcą nas zarejestrować trzeba uświadomić ze znamy prawo i zgłasza się do oddziału NFZ skargę na fana placówkę tylko najpierw warto ich uświadomić ze to zrobimy to zaraz znajda termin

reklama
Tak właśnie jest do każdego specjalisty jeśli nie chcą nas zarejestrować trzeba uświadomić ze znamy prawo i zgłasza się do oddziału NFZ skargę na fana placówkę tylko najpierw warto ich uświadomić ze to zrobimy to zaraz znajda termin

O dziekuje bardzo [emoji173]️
Ja tam im nie odpuszcze, malo kasy sie placi na nich?? [emoji48]

U mojej gin na nfz też były odległe terminy w szpitalu i niestety to że jestem w ciąży nie pomogły bo Pani powiedziała że właśnie większość jest w ciąży i są to wizyty kontrolne itd. Co prawda termin był bliższy niż na lipiec ale zrezygnowałam i poszłam prytwanie. Koszt wizyt mnie nie przeraża tak bardzo jak właśnie koszt badań ale trudno- przeżyliśmy jakoś te 220 zł. Potem moja gin wymaga tylko co miesiąc badania moczu i co dwa morfologii chyba że będzie się coś działo. A za wizytę u gin razem z usg place 180 zl.

Hej dziewczyny! Ale tu wątków aż nie wiadomo od czego zacząć :)
@Myszka90 trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana, nie poddawaj się :*

Ja dzisiaj byłam na badaniach, myślałam ze nie przeżyje na czczo ale przeżyłam. Plusy prywatnych laboratoriów sa takie ze nie ma kolejek :) No i utoczyla mi Pani 4 fiołki bo ze względu na konflikt robiłam odczyn Coombsa. A wizytuje w środę, podobnie jak wiele z was także będzie sporo wieści - oby samych dobrych :)

Ja syna rodziłam w sierpniu i ciąże wspominam bardzo dobrze, znosiłam upały, byłam bardzo aktywna. Teraz tez mam nadzieje ze załapiemy się na trochę ładnej pogody by maluszki mogły sobie leniuchować w woseczkach pod gołym niebem :)

W jakim okresie ciąży dostałyście skierowanie na badania krwi?
Dostałam na pierwszej wizycie czyli w 6 tyg. + 5 dni. Wtedy miałam też zakładają kartę ciąży.
Wydaje mi się że ceny za te badania zależą od tego jakie one konkretnie są bo wiem że różni lekarze różnie proponują.

Boze, ile wy piszecie :p Piszecie i piszecie, a czlowiek nie ma kiedy nadrobić.
Wrocilam dzis od kolejnego lekarza i kolejny powiedzial, ze raczej nie musze nic przyjmowac, bo mi awidność wyszla ponad 86, ale powtorzą badania. Jesli wyjdzie, ze wyjdzie dobrze, to bede miala niepotrzebne opakowania rovamycyny ;)

reklama
Boze, ile wy piszecie [emoji14] Piszecie i piszecie, a czlowiek nie ma kiedy nadrobić.
Wrocilam dzis od kolejnego lekarza i kolejny powiedzial, ze raczej nie musze nic przyjmowac, bo mi awidność wyszla ponad 86, ale powtorzą badania. Jesli wyjdzie, ze wyjdzie dobrze, to bede miala niepotrzebne opakowania rovamycyny ;)
Do porodu to my będziemy mieć z 50k stron xd [emoji23]

Do góry