reklama
Na styczeń my mamy już drugie, kontrolne umówione [emoji87]My tez jeszcze nie....ale termin już mamy na styczeń , haha
Angelika89
Fanka BB :)
Chyba odwrotnie. Mi zawsze endokrynolog mowila, ze tsh skacze, a ft 3 i 4 wolno sie zmieniajaDobrze chociaż do fT4 dopłacić. Bo samo TSH wolno się zmienia i nie daje całego obrazu. Musisz być bez tabletki rannej po prostu.
Trójki chyba pomarańczowe. Ten sam rodzaj.
FT3 i 4 to wolne hormony produkowane na bieżąco. Nawet jak się połknie tabletkę to szybko ich wartość wzrasta w organizmie. Nie wiem. Zwątpiłam. Muszę poszperać.Chyba odwrotnie. Mi zawsze endokrynolog mowila, ze tsh skacze, a ft 3 i 4 wolno sie zmieniaja
Angelika89
Mi powiedziala jak na poczatku ciazy jak zbAdalam samo tsh i mialam poziom 8, ze pewnie ft3 i ft4 sa jeszcze w normie, bo one wolno sie zmieniajaFT3 i 4 to wolne hormony produkowane na bieżąco. Nawet jak się połknie tabletkę to szybko ich wartość wzrasta w organizmie. Nie wiem. Zwątpiłam. Muszę poszperać.
Może i tak. To ja chyba coś pokręciłam.Mi powiedziala jak na poczatku ciazy jak zbAdalam samo tsh i mialam poziom 8, ze pewnie ft3 i ft4 sa jeszcze w normie, bo one wolno sie zmieniaja
Ale pewnym jest, że TSH może się zmieniać nawet przez stres i inne czynniki wpływające na układ nerwowy. Więc do sprawdzenia, czy dawka leku jest odpowiednia najlepiej zrobić te 3 wyniki. Po wolnych hormonach widać, jaki jest ich poziom i razem z wynikiem TSH można stwierdzić, czy jest nadczynność czy niedoczynność.
Chloe.Chloe
ja jestem za tym, żeby zamknąć to forum i zrobić prywatne tylko dla nas - ktoś miał pisać do administratorki. Jest tu dużo, bardzo dużo naszych osobistych historii, zwierzeń i przeżyć z czasów ciąży - szkoda to tak porzucać, a przecież nie będziemy pisały na dwóch forach... i jednak to dawało jakiś element anonimowości też.Właśnie dziś akcja ze powoli się przenosimy na fb mamy tam grupę zamknięta.
A ogólnie nie ma co się bać nowości. Wiadomo będzie inaczej tam ale nie znaczy gorzej ale będziemy miały prywatność bo czasem naprawdę osobiście idzie a w sumie każdy może przeczytać.
Może w takim razie spróbujmy zrobić prywatnym ten wątek jednak?
PS. Smutno mi jak nawet jedna osoba przestaje się odzywać, a co dopiero jak połowa wybywa w jednym dniu
Chloe.Chloe
do kogo i do kiedy mam się zgłosić do zamkniętej grupy na FB? Czy do Ciebie, @Adell1994 ?
reklama
Kurcze wreszcie doczytałam. Tyle się tu dzisiaj działo a ja też miałam zwariowany dzień i nie miałam czasu was czytac.
Co do TSH to faktycznie ono skacze bo jednego dnia miałam 9,6 a na drugi 4,2 a wszystko było wywołane stresem. Ja też jak już wreszcie ogarnę temat to zrobię młodej już wszystkie badania bo za pierwszym razem wolę trochę więcej wydać ale już jej drugi raz nie męczyć.
My byliśmy dzisiaj na badaniu słuchu
Abr w śnie. To już nasz 3 raz ale na szczęście zawsze wychodzi dobrze. Gnębią nad tam bo jak zobaczyli wypis ze szpitala to dduchaja na zimne. Popołudniu przyjechała do nas pani rechabilitantka. Obniżonego napięcia mięśniowego nie mamy. Kaśka nadzwyczaj jest silna na swój wiek, a już wogole po operacji brzucha to pierwszy raz się babka spotkała że jest tak dobrze. A pracuje już 17 lat z takimi maluszkami i ma tylu chętnych że na wstępie powiedziała że nas prywatnie już nie przyjmnie. Ale ledwo że byliśmy z polecenia siostry naszego kolegi a jeszcze okazało się zna całą rodzinę od strony mojego teścia to się zgodziła i zaczynamy od poniedziałkubo mamy asymetrie. Ponoć tragedii nie maśle wiadomo że czym wcześniej tym lepiej . Już po dzisiejszych masażach głową kręci w obie strony.
Co do TSH to faktycznie ono skacze bo jednego dnia miałam 9,6 a na drugi 4,2 a wszystko było wywołane stresem. Ja też jak już wreszcie ogarnę temat to zrobię młodej już wszystkie badania bo za pierwszym razem wolę trochę więcej wydać ale już jej drugi raz nie męczyć.
My byliśmy dzisiaj na badaniu słuchu
Abr w śnie. To już nasz 3 raz ale na szczęście zawsze wychodzi dobrze. Gnębią nad tam bo jak zobaczyli wypis ze szpitala to dduchaja na zimne. Popołudniu przyjechała do nas pani rechabilitantka. Obniżonego napięcia mięśniowego nie mamy. Kaśka nadzwyczaj jest silna na swój wiek, a już wogole po operacji brzucha to pierwszy raz się babka spotkała że jest tak dobrze. A pracuje już 17 lat z takimi maluszkami i ma tylu chętnych że na wstępie powiedziała że nas prywatnie już nie przyjmnie. Ale ledwo że byliśmy z polecenia siostry naszego kolegi a jeszcze okazało się zna całą rodzinę od strony mojego teścia to się zgodziła i zaczynamy od poniedziałkubo mamy asymetrie. Ponoć tragedii nie maśle wiadomo że czym wcześniej tym lepiej . Już po dzisiejszych masażach głową kręci w obie strony.