reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Miki zasypia na noc bez smoka i bez cycka. Karmimy się a potem odkładam go do koszyka. Rozgląda się gada i usypia. Tak naprawdę smoczka używa tylko mój mąż kiedy mnie nie ma i nic nie pomaga... Właśnie miałam telefon alarmowy... Mleko w butli wyszło a młody wyje...

reklama
Do mam dzieci smoczkowych - czy Wasze maluchy zasypiają że smoczkiem? Czy jak im te smoczki wypadną lub same je sobie rączka wypchną to się budzą? Mój najpierw się że smoczkiem wyciszał, potem zasypiał.w ciągu dnia a teraz i w nocy i jak go sobie wypchnie to zaraz po spaniu. Dziś stałam.nad łóżeczkiem i mu ten smoczek dawałam potem zabrałam do siebie do łóżka żeby nie stać.
Teraz żałuję że dawałam w ogóle

Moj niestety tez tak sie przyzwyczail do smoczka, wszystko przez ta polozna, ktora poradzila mi zeby zamiast piersi dawac mlodemu smoka kiedy placze.. teraz mlody zakochany w smoczku, czesto jak placze to wiem, ze go wymusza. W nocy jak zasnie gleboko to wypluwa, a w ciagu dnia sama mu wyciagam. Ale czesto jest wlasnie tak, ze jak przysypia i niechcacy go sobie wypchnie to sie budzi

Maluch śpi, mąż mimo przeziębienia poszedł do pracy, zjadłam płatki i wypiłam inkę i chyba się na trochę położę jeszcze (tylko budzik nastawię, żebym nie przespała pół dnia, jak wczoraj :)
Czy pojedyncze kaszlnięcia u niemowlaka są ok, czy szukać lekarza? W nosku też furkocze, ale to ma bardzo często. Oczywiście niepokoję się czy nie złapał jakiegoś przeziębienia.
Mój też czasami kaszlnie i byłam u pediatry to powiedział że to od ulewania , tak się oczyszcza .

My mieliśmy dady fioletowe, lidlowe i pampersy zielone i premium care.
Najlepiej jakościowo wypadają premium care. Dada fioletowa '2' są sztywne i mniejsze ciut niż premium care '2'. Lidl owe też ok. Mojemu póki co na szczęście Duplo nie odparła. Paczka 64 sztuki idzie w mgnieniu oka bo przecież kupę najlepiej zrobić w czysty pamper ;)
No wiadomo że kupę się robi jak jest założony nowy, czysty pampers :D

Cześć dziewczyny.

Przyszła i mi książka Magdy K. Już myślałam, że długie karmienie jednego dziecka daje wiedzę i doświadczenie, ale myliłam się. Kazde dziecko inne.

W ten weekend dojechali wreszcie chrzestni Klaudi, więc oficjalnie już ich ma i można kombinować.

Którą już dostała okresu? I czy karmiła piersią i jakie miała najdłuższe przerwy?
Przy Dawidzie nie miałam dużych przerw, nawet nocnych i dostałam po roku.
Teraz cały czas mnie pobolewa, jakieś plemienia, a gin tydzień temu widziała pęcherzyki 16milimetrow w 1 jajniku. Nie zapytałam jej czy to na okres. Ogólnie powiedziała że jestem "kryta" jak karmię i że błona służbową macicy taka cienka, że i tak nic z tego pęcherzyka by nie było. Ale dziwnie tam czuje..
Ja karmię piersią i mam przerwy w nocy 4 do 5 godzin to max. W dzień wiadomo częściej . Okresu jeszcze nie miałam , za to plamienie około 4 dniowe tak.

reklama
Moj niestety tez tak sie przyzwyczail do smoczka, wszystko przez ta polozna, ktora poradzila mi zeby zamiast piersi dawac mlodemu smoka kiedy placze.. teraz mlody zakochany w smoczku, czesto jak placze to wiem, ze go wymusza. W nocy jak zasnie gleboko to wypluwa, a w ciagu dnia sama mu wyciagam. Ale czesto jest wlasnie tak, ze jak przysypia i niechcacy go sobie wypchnie to sie budzi
No i to jest ten problem. To jak walczy tymi małymi rączkami i sam sobie wypchnie i po spaniu. Teraz przysypia. Ja mam kupę roboty ale siedze i mu smoczek podaje

Do góry